Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne Nerede Olmalı?

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Tekne Nerede Olmalı?
OP: 07 Eylül 2018, 22:50:59
Tekne nerede olmalı? Evet mesainiz var ve çalışmak zorundaysanız tatiliniz çok kısa ve zamanlaması sorun teşkil ediyorsa , tekne nerede olmalı? Hafta sonu gidebilmek için yaşadığınız şehirde mi? yoksa yurdumun güzel tatil beldelerinden birinde mi? Yaşanılan şehiri tatil beldeleri olarak düşünmeyelim lütfen. İstanbul, İzmit gibi şehirleri göz önünde bulundurarak yorumlayalım.
Soru şu aslında, güneydeki cennet koylarda kısa kısa tatiller mi, yoksa İstanbul'da her hafta sonu teknede bulunmak mı?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Tekne Nerede Olmalı?
#1: 07 Eylül 2018, 23:04:12
1 saat 20 dakikada marinadayim. Daha önce Masal 1 yıl Karacasöğüt 'teydi. Kesin kararım; elimin altında olacak. Kesin.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#2: 07 Eylül 2018, 23:21:31
Kapınızın önü sayılacak bir mesafede değilse unutun gitsin ; aslında satın gitsin ! Ona da yazık, reisine de... ?0-?
  • IP logged

• *
#3: 07 Eylül 2018, 23:35:07
Cemre'yi ilk aldığım yıllarda Bağlama parası ağır geldi Tirilye de para vermeyeceğim için oraya götürdüm.2 sene orada kaldı..Gidip gelmekten yıldım.Üstüne knistin valfe bağlı hortum kelepçesinden yarılıp yavaş yavaş su alıp bağlı olduğu rıhtımda batma tehlikesi geçirince benim soğanım yanımda dursun,burnuma koksun deyip İstanbul'a getirdim..
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Classicboats Turkiye
#4: 07 Eylül 2018, 23:44:45
Tamamiyle tercih .

Kimi tekneyi araç olarak görür sadece kısa tatillerde uzakta da olsa gitmekten erinmez.
Kimi Mustafa'nın dediği gibi soğanının yanında olup burnuna kokmasını tercih eder.
Kimi teknesine aşıktır ayrılmaya gönlü elvermez, her derdine katlanır.
Kimisi el mecbur daha ucuza bağlamayı seçer.

Ama, bir büyük annenin dediği gibi her tercih bir vazgeçiştir.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#5: 07 Eylül 2018, 23:55:18
Ankara’nın güzel bir yanı varmış demek ki :)

• IP logged

• *
#6: 08 Eylül 2018, 00:04:03
Ben Istanbul’da tekneden keyif almıyorum.
Teknede olunca, mavi gök, berrak deniz, huzur arıyorum.
Bunlar Istanbul’da yok.
Sarıyaz yaklaşık 8 yıldır aşağıda (Sığacık, Didim, Kuşadası, Marmaris, Hisarönü)
Bu süre boyunca neredeyse, her yıl bayram izin vb dahil en az toplam 5 hafta yılda teknede geçti.
Hele Hisarönü’ndeyken, her ay bir haftasonu gittim (hem de arabayla) bir tek kere de hava durumuna bakmadım.
Yağmuru da güzeldi, soğuğu da...
Verdiğim bu karardan kışın bile pişmanlık duymadım.
Ama hep teknenin tüm detayını emanet edebileceğim, ustalarla çalıştım. En ucuz peşinde koş(a)madım.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

n

nuri_kongur

#7: 08 Eylül 2018, 00:14:01
Bahçemde . İzmitte olan birisi tekne almasın kardeşim :) en ufak aktivite için 6-7 saat dümen tutmak zorunda kalıyor insan. Bizim buraya balıkçı kayığı yeter. Ya da en yakın mesafe Karamürsel olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#8: 08 Eylül 2018, 00:16:38
İstanbul'da tekne sahibi olmak İngiltere'de olmak gibi bişey.. :)
  • IP logged
><(((º>

• *
#9: 08 Eylül 2018, 00:24:39
Yasadigin sehirde olmali. Benimki yesilkoyde. Her durumda gidebiliyorum. Yazin adalar civari guzel. Bazen hemen cikip floryaya gidip yuzup bir iki saate dondugumde oluyor. Ne olursa olsun tekne benim su ustundeki ozel mulkiyetim. Bana ait bir ada,ulke gibi. Her istedigimde gidebilim dunyadan izole olmaliyim. Her mevsimde. Guneyde tekne sahibi olmak mutlaka guzeldir. Ancak zaman ve butce benim icin sorun olur.

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

e

erdal duran

#10: 08 Eylül 2018, 00:57:08
    Tekne, bizim için araba gibi, bir yere ulaşmak için kullandığımız bir araç değildir. O bir tutkudur, bir yaşam biçimidir. Her zaman en kısa sürede ulaşabileceğimiz bir yerde olmalıdır. Mümkünse evimizin önünde olmalıdır, ve dahi evimiz olmalıdır. Olmasa bile sık sık üstünde olmalı ve seyir yapmalıyız. Yoksa tekne almanın bir anlamı yoktur. Senede üç beş kere kullanılacak bir tekne keyiften çok maddi manevi bir külfettir. Kiralamak daha anlamlıdır.
  • IP logged

• *
#11: 08 Eylül 2018, 01:07:36
Yasadigin sehirde olmali. Benimki yesilkoyde. Her durumda gidebiliyorum. Yazin adalar civari guzel. Bazen hemen cikip floryaya gidip yuzup bir iki saate dondugumde oluyor. Ne olursa olsun tekne benim su ustundeki ozel mulkiyetim. Bana ait bir ada,ulke gibi. Her istedigimde gidebilim dunyadan izole olmaliyim. Her mevsimde. Guneyde tekne sahibi olmak mutlaka guzeldir. Ancak zaman ve butce benim icin sorun olur.

Ama sizin tekne de bir başka güzel ;)
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#12: 08 Eylül 2018, 01:36:08
Pek degerli Matay bey. Her zaman dile getiriyorum. Teknede emegi olan sizlersiniz. Ben sadece iyi muhafaza etmeye calisiyorum. Siz bu forumda soyle diyebilirsiniz. Benim bir teknem Yesilkoyde diger teknem guneyde. Dilediginiz zaman seyir yapabilirsiniz. Tekneniz her zaman seyire hazir.

Ama sizin tekne de bir başka güzel ;)

• IP logged

• *
#13: 08 Eylül 2018, 01:52:15
İstanbul'da tekne sahibi olmak İngiltere'de olmak gibi bişey.. :)
Yorumun ağa babası

• IP logged

• *
Tekne Nerede Olmalı?
#14: 08 Eylül 2018, 01:55:22
Ben Tekneyi Bodrum’da güllük marinadan almıştım . Şubat ayıydı. Uçak biletleri git gel 120 tl falandı. Ne yalan söyleyeyim , bodrum gerçekten çok güzeldi . Ancak yazın gidiş geliş ciddi pahalı, oğlan küçük ki hala bir elin parmaklarını geçmez tekne gezisi,  kışları iş güç yüzünden gidemeyince bir de elimin üstünde olamayışı ki bizimki ona hiç gelemez , gönül güney dese de akıl Marmara dedi . Kendi adıma özellikle pratik ihtiyacı apayrı bir sayfa açtı benim için. Hem Marmara’da yelken yapan her yerde yelken yapar demişti bir büyük denizcimiz

• IP logged
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2018, 01:57:44 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

Yukarı git