Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne Nerede Olmalı?

• *
Ynt: Tekne Nerede Olmalı?
#45: 14 Ekim 2018, 13:06:55
İş hayatımın yoğun olduğu 53 yaşıma kadar Teknem hep bana yakın yerde oldu.
Çok sıkıntılı olduğum günler eve gitmeden içinde bir  çay içip eve gitmem  de bile eşim
Tekne den geldiğimi anlıyordu . Gerçekten benim için soluk aldığım bir teneffüs yeriydi.

Son teknemi aldığımdan beri Marmara ya getirmedim. İşlerim artık kısmen emekli moduna getirmiştim.
Her gidişimde doğaya kavuşmak , İstanbuldan olduğundan fazla uzak olduğumu hisettiriyordu.

Şimdi artık %70 zamanım eşimle teknede geçiyor.artık teknenin içinde yaşıyorum.
Özet olarak bu konu göreceli bir kavramdır mesleğe ve aile çevresi koşullarına uygun yer neresi ise tekne  orada olmalıdır.

• IP logged

• *
#46: 07 Kasım 2018, 10:34:00
Bu konu çok hassas.. Teknem İStanbul'da iken o akdar keyifliydi ki.. Hiç bir şey yapamsam işten kaçıp kahvemi koyup bilgisayarımı açıp teknede çalışırdım.
Teknenin yakınında olması gibisi yok.

Ama İstanbul.. 6 tarafı denizlerle çevrili olup da deniz açısından bu kadar Kerbela olan bir yer yok. Marmaranın Anadolu yakası kıyıları sahil yolu yüzünden devasa bir mendirek gibi. Duvar örülmüş. Anca Adalar çevresinde demir at, Çam Limanı'nda yer kap.   

Boğaz desen 3. seyirden sonra sıkılıyorsun. Bebek ya da Beykoz'da demirle, Poyraz'da tahta iskeleye bağlanıp rakı iç.

"Başka yer?" dersen yok. Ancak Tirilye, Erdek vs gideceksin.

Ya da ben bilmiyorum. Açıkçası İstabul'da marinalardaki o kadar teknenin en azından hafta sonlarını ne gibi aktivitelerle geçirdiklerini, nerelere gittiklerini çok merak ediyorum. Ben en fazla 1.5 sezon dayanabildim İstanbul'a.

Buradan hareketle, "tekne yeri seçerken çevredeki seyir olanaklarını ve bağlama imkanlarını da dikkate almak önemli" diyorum.

Not : Ama hala "ah şurada küçümen bir teknem olsaydı da gidip havuzluğunda otursaydım" diyorum aralıksız..
  • IP logged

• *
#47: 07 Kasım 2018, 11:05:16
''Bu konu çok hassas.. Teknem İStanbul'da iken o akdar keyifliydi ki.. Hiç bir şey yapamsam işten kaçıp kahvemi koyup bilgisayarımı açıp teknede çalışırdım.
Teknenin yakınında olması gibisi yok. ''

İlkay Reis bu kısım çok önemli.Hafta sonu bütün stresin atıldığı reşarj olunan tek yer benim için teknem oluyor yıllardır.Bir yere gitmek çok önemli değil,gitmesemde yapacak birçok iş oluyor.Hafta boyu aşırı hijyenik koşullarda eldiven maske çalışırken hafta sonu sintine silmek dahi iyi gelebiliyor.(her zaman değil tabi.)
Arada hadi toplanın Tirilye'ye gidiyoruz.Hadi Sivriye gelen var mı diye seslenen olduğunda toplaşıp hoşça vakit geçirmek.Ya da bugün kar yağıyor kar yağarken yelken açmak ne keyifli olur deyip yelkene çıkmak ancak tekne yanıbaşınızda ise mümkün.

Bağlama parası vermediğim için teknemi 1,5 yıl Tirilye'de bıraktım inanın düşündüğümün aksine gidemedim ve geri getirip Yeşilköy'e bağladım tekrar.

Bence bu konunun yeni mağduru Ersin Reis Tayo Mar 'ın yokluğu yüzünden katamaran yapmaya niyetleniyor.Halbuki Tayo Mar'ı yukarı getirecek kurtlanmalar bitecek. :)
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#48: 07 Kasım 2018, 11:42:54
Yanında olmayan tekne yazlık gibi bir şey.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#49: 07 Kasım 2018, 17:12:39
Bence bu konunun yeni mağduru Ersin Reis Tayo Mar 'ın yokluğu yüzünden katamaran yapmaya niyetleniyor.Halbuki Tayo Mar'ı yukarı getirecek kurtlanmalar bitecek. :)

Mustafa ağbi yüzde yüz haklısın :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#50: 07 Kasım 2018, 17:48:22
Bu arada WBF de Ersin Reisin Wharram Cat ile ilgili yazılarını takip ediyorum.Herzaman olduğu gibi ulaşabildiği tüm bilgilere ulaşmak için elinden geleni yapıyor.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
#51: 07 Kasım 2018, 22:58:43
“Tekne nerde olmalı?”

Yanlış cevabı olmayan bir soru. Başlık açıldığından beri hep bir şeyler yazmak istedim. Bir türlü toparlayamadım. Hala da benim için doğru bir cevap oluşmadı.

İşimizin yoğunluğu ve İstanbul trafiğinden dolayı hafta içi tekneye çok nadir gidebiliyoruz. Ama yaz kış demeden hafta sonlarımızı teknede ve denizde geçirmekten çok keyif alıyoruz. Bir yandan yelken yapmanın mutluluğu bir yandan şehirden uzaklaşmanın verdiği huzuru içimizde hissedip pazartesi sendromu yaşamadan haftaya başlayabiliyoruz. İçimizdeki yelkenci ile tekneci hep bir rekabet halindeler ve ön plana çıkmaya çalışıyorlar.  Gidecek yerlerin kısıtlı olması İstanbul için bir sıkıntı. Ama Tuzlada olmamızın avantajı, yelken için güzel bir bölge olmasının yanı sıra adalara alternatif olarak Bayramoğlu koyuna da yakın konumu... Geçtiğimiz yaz teknemiz 2 aya yakın Kuzey Ege’de kaldı. Bozcaada ve Kabatepe’de denizin ve doğanın güzelliği hepinizce malum. Andromeda’yı İstanbul’a getirmek konusunda epey tereddüt yaşadık. Vaktimiz olsaydı gaza gelip tekneyi güneye götürmeyi ciddi ciddi düşündük. Buradan birkaç reisimize de danıştık ama sonra fikrimizi değiştirdik. Bozcaada ve Kabatepe  günlerimiz arasında iki hafta İstanbul’a dönüp çalıştık. Hafta sonu olduğunda gidecek bir teknemiz olmadığı için içimizde bir boşluk oluştu. Bir iki akşam üstü komşularımızı görmek için marinaya uğradığımda tarifsiz bir burukluk hissettim. Teknenin İstanbul’da yakınımızda olması gerektiğini düşündüm. Ta ki…

Andromeda’nın bizden önceki sahibi Uğur Abiler Marmaris'te yeni aldıkları tekneye bizi davet edince onların yeni  kayıkları Viya ile 6 günlük bir Marmaris tatili yapma şansımız oldu. Marmaris'ten çıkıp Bozukkale, Serçe Limanı, Çömlek, Kadırga, Çiftlik ve Turunç’u gezdik. Medeniyetten uzakta o güzel denizde şnorkel ve maskeyle uzun uzun yüzmek ne güzel bir duyguydu. Sakin koylarda doğayla baş başa olmak mest etti bizi… Kısıtlı yıllık izinlerimizde tekneyle bir yerlere ulaşmaya çalışmak sonrasında haldır haldır İstanbul’a yetişme çabası tatilden yorgun dönemize neden oldu. Temelli olmasa da sezon başında tekneyi aşağı indirip sezon sonunda da hafta sonu tatillerini kullanarak uygun havalarda yukarı çıkarabiliriz. Belki de pek çok reisimiz gibi devamlı olarak güneyde bırakabiliriz. Ege’de gezmenin bir artısı da Ersin Abi’nin dediği gibi yeni liman ya da koylarda yeni insanlarla tanışmak için de iyi bir fırsat olması. Bozcaada’da Kabatepe’de, Marmaris’te o kadar çok denizciyle tanışıp o kadar çok şey öğrendik ki sayamadım.  Mesela Serçe Limanı'nda Matay’ın üçüncü Sarıyaz’ı ve yeni sahipleriyle tanışma fırsatımız oldu :)

Dönüşte aklımız ve kalbimiz Ege'de kalmıştı. Tekneyi seneye aşağıya indirmeye kesin karar verdik. Ta ki…

İstanbul’a döndüm ve iş nedeniyle iki gün tekneye gidemedim. Başka bir teknede uzun süre kalınca insan kendi teknesini daha çok özlüyormuş. Üçüncü gün Tuzla tarafında işim çıktı ve kaçamak yapıp marinaya uğramaya karar verdim .Marinaya yaklaştıkça çok fena heyecanlandım. Arabayı park edip Andromeda’ya doğru nasıl koştururcasına gittiğimi görmeliydiniz. O anda aklıma bu konu başlığı gelmez mi

“Tekne nerede olmalı?” 

• IP logged

• *
#52: 08 Kasım 2018, 00:31:16
Tekne nerde olmalı?”

......
 Mesela Serçe Limanı'nda Matay’ın üçüncü Sarıyaz’ı ve yeni sahipleriyle tanışma fırsatımız oldu :)
......

Ben onlara kırgınım. Teknenin ismini değiştireceklerdi. Ama satıştan sonra vazgeçtiler.
Hadi iki Sarıyaz olması bir gün olacaktı muhtemelen. Ama logoyu da aynı bıraktılar.
Sarıyaz’ın fontu sevgili Erol Kepenek tarafından tasarlanmıştır. Onun kopyasının ortada dolaşmasından hiç memnun değilim. Biz de bu yaz Kocabahçe’de yanyana düştük. Charter tekneleri gibi aynı model olduk.

Neyse konuya dönersek, biliyorsunuz Sarıyaz aşağıda ve her ay bir haftasonu gidiyorum.
Baharda ve kışın el ayak çekildiğinde mesela Dirsek’te tek tekne olmak, kış güneşinde ısınmak tarifsiz.
Ben hala çok memnunum.

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
#53: 08 Kasım 2018, 08:19:54
Tekne nerde olmalı?”

......
 Mesela Serçe Limanı'nda Matay’ın üçüncü Sarıyaz’ı ve yeni sahipleriyle tanışma fırsatımız oldu :)
......

Ben onlara kırgınım. Teknenin ismini değiştireceklerdi. Ama satıştan sonra vazgeçtiler.
Hadi iki Sarıyaz olması bir gün olacaktı muhtemelen. Ama logoyu da aynı bıraktılar.
Sarıyaz’ın fontu sevgili Erol Kepenek tarafından tasarlanmıştır. Onun kopyasının ortada dolaşmasından hiç memnun değilim. Biz de bu yaz Kocabahçe’de yanyana düştük. Charter tekneleri gibi aynı model olduk.

Neyse konuya dönersek, biliyorsunuz Sarıyaz aşağıda ve her ay bir haftasonu gidiyorum.
Baharda ve kışın el ayak çekildiğinde mesela Dirsek’te tek tekne olmak, kış güneşinde ısınmak tarifsiz.
Ben hala çok memnunum.

Allah keyfini daim etsin biraderim. :)

Martı marinada geçen yılları hiç unutamam. :)
  • IP logged
DeDe

• *
#54: 10 Kasım 2018, 20:59:48
Bu sene ekim ayında benim kayığın 1. yılı doldu.
Marmaris Turgut da konuşlanmıştı. Kayık satın almak istememe çok sayıda muhalif vardı, o hep bilindik klişe söylemler... yılda 60 gününü kayıkta geçirmeyeceksen ekonomik değil falan gibi söylemlerde vardı.
Bende kendime 60 gün gibi bir hedef koydum iki haftada bir 4  gün ayrıca da bayramlarda 10 ar günle 70 günü boldum. Gitmek gelmek çok kolay değil tabii  uçak olmasına rağmen kapıdan kapıya 7 saat sürüyor tek yön. Araya 10 gün gibi bir süre koyunca da unutuyor 7 saatlik eziyeti insan özleyerek koşarak gidiyor.
Bu ay başında Yalancı boğaza Yacht marine getirdim. ve daha yolda biraz moralim bozuldu... Galiba çok arayacağım Orhaniye civarını...
Tek başıma bile marinada durmazdım kayık la buluşur buluşmaz koltukları atıp akşam bile olsa çıkar en azından Dirseğe gidip kalırdım, çoğu zamanda 4. güne kadar yerimden kıpırdamazdım eğer yalnız isem.
Ne arı ne kara ve sivri sinek...
Şimdiki konumumda nasıl olacak bilemiyorum? Sizleri okudukça da o civarın konforsuz olacağı gibi bir hisse kapıldım.
Benim için denizin ve havanın kalitesi çok önemli, sadece denizin üzerinde değil de; içinde de olmayı çok seviyorum.   deniz beni çekmeli; Kayığı İstanbul da o nedenle hiç konuşlandırmayacağım herhalde.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#55: 23 Kasım 2018, 22:18:39
Yarın karar günü. Konu tekne nerede olmalı :)

Geçen kış karaya aldığım için en azından huzurlu bir kış geçirmiştim. Bu kış karaya alma kısmı hayal olup, bir de kış bir ucundan girmeye başlayınca "tekne nerede olmalı" sorusu tüm ağırlığı ile çöktü.

Alternatifler;

1. Tekne almadığını iddia ettiği halde hala bir sürü tekne ve bir sürü yeri olan belediye iskelesine çökmek. Sorun şu ki, benim tarzım değil. Yediremiyorum kendime :)

2. Göbün. Ulaşım sıkıntı. Kuzeyli havalarda tadı kaçabiliyor. Fiyat erişilebilir.

3. Tersane adası. Fiyat erişilebilir. Göbün'e göre daha kolay -ama yine de sorunlu- ulaşım. En büyük avantajı hemen her havaya kapalı oluşu.

4. Bir arazi bulup kiralamak ve kayığı oraya çekmek. Direği indirmem lazım ki, planlarımda var. Erişilebilir olmalı ki garantisi yok. Ve zaman dar.

Buyurun size tekne nerede olmalı sorusuna çok bilinmeyenli, alternatif bir yanıt :)

Bu arada, en olası ihtimal Tersane adası gibi görünüyor ama hala emin değilim. Tek bildiğim, bu hafta sonu eylem zamanı...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#56: 24 Kasım 2018, 14:27:01
Hafta sonu. Eylem var mi ?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#57: 24 Kasım 2018, 18:09:51
Hafta sonu. Eylem var mi ?

Var. Yarın en az bir haftalığına Tersane'ye alıyorum kayığı. Uygun bir şeyler ayarlayamazsam Nisan başına kadar orada kalacak.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Classicboats Turkiye
#58: 25 Kasım 2018, 20:58:35
Götürdün mü Yengeç'i Tersane'ye Tiryaki?
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#59: 26 Kasım 2018, 08:33:51
Evet. Yengeç, bir hafta içinde farklı bir alternatif bulamazsam, kışlamak üzere Tersane'de...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git