Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y Dua-1 Kuzey Ege Gezisi Seyir Defteri - Ağustos 2017

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
İkindiden sonra bir de dağ köyü görelim istedik; hedef  Kastro Köyü. Git Allah git bitmiyor; dolambaçlı ve dik yolları var. i10, asfalt olmasına rağmen bu yollarda zorlanmaya başladı. Yollarda keçi sürüleri ile karşılaşıyoruz. Nihayet dağın zirvesinde köy göründü. Tam zirvesinde de bir Kilise. Manzara harika. Aşağılarda Limenaria ve alabildiğine mavi Ege görünüyor. Köyün içinde taştan evler dikkat çekiyor. Rumlar bu taş işçiliğini iyi biliyorlar. Gökçeada’daki Rum evleri de hep taş işlemedir.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Yollarda bir de dikkatimi çeken mini kiliseler. Herbiri ayrı dizaynda. Boyları 50-100 cm. civarında; herbiri ayrı yapıda. Kimisi tenekeden yapılmış, kimisi taş yapılar. İçinde MeryemAna ikonu ve yanık mum kalıntıları. Sonradan burların dindan aileler tarafından dua edeceklere hizmet ve sevap kazanmak için yapıldıklarını öğrendim. Her kilometrede bir karşımıza çıktığına göre ada halkı epey dindar.

Tam vaktinde aracı teslim ettik. 10Lt benzin almıştım, fişini gösterdim Kiralama Şirketinin sahibi teslim aldı; kontrol etmedi bile. Ancak ben debriyaj sisteminin çok kötü olduğundan bahsettim; o da kanıksamış bu şikeyeti ki ezberindeki klasik savunmasını yaptı; herkes sizin gibi usta şoför olmuyor; debriyajıın kavramasını  özellikle düşük tutuyoruz ki acemilikleri tolere etsin dedi. Ben de arızalı zannetmiştim; meğer bilinçli yapılan bir ayarmış.

Akşam, yine mürettebattaki delikanlılar il sahildeki çeşmeden 19 lt.lik su bidonları ile kullanma suyumuzu taşıyıp, depolarımızı fulledik. DUA-1’de en sıkıntılı konu kullanma suyu; mürettebat beş kişi olunca, hele de içinde ikisi kadın olunca, su disiplini işe yaramıyor. Kadınlar 3 erkek gücünde su harcıyorlar   Pupadaki depomuz 140 lt; baş kamara altındaki de 110 litre toplamı 250 lt. Bir de portuçta 19 lt.lik 8 tane damacanamız var; ceman 400 lt. tatlı suyumuz oluyor. Bu stok bize, su disiplini ile toplamda üç günlük manevra kaabiliyeti sağlıyor. Yani, bir limana bağlanmadan koylarda üç gün yatabiliriz. İçme suyu stoklarımız her halükarda yetiyor. Kullanma suyu için tekneye Su Yapıcı almak için epey kafa yordum ama baktım ki fiyatlar haddinden fazla yüksek; ben de erteledim. Bir de uzun süre kullanılmayınca filtreleri kısa sürede elden çıkıyormuş; filtrelerde epey para. Tüm yaz ayını teknede geçireceğimiz günler gelene kadar proje ertelemede şimdilik.

Kasabada birkaç tane süpermarket var. Bizim marketten ekmek, içme suyu ve yoğurt dışında pek bir ihtiyacımız olmadı. Türkiye’den stoklarımızı epey kuvvetli tamamlamışız demek ki. Yunanlıların Ekmek Fırını yok; gezdiğimiz yerlerin hiçbirinde görmedik; ekmek satışları pastanelerde yapılıyor. O kadar çok pasta, börek türünde şey satılıyor ki sanki bu insanlar ekmek yemiyor izlenimi veriyorlar. Tekne stoklarının içinde en kıymetlilerinden biri makarna; bizim teknede her çeşidinden birkaç paket bulunuyordu; yorgun argın dönüşlerde hızlı bir yemek imkanı veriyor. Üzerine de bir iki sos veya ton balığı ya da peynir ufaladın mı; yanına da yoğurttan çırpma ayran; yeterde artar bile.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Hulusi reisim ilgi ile takibe devam.
Mümkünse biraz daha bol fotoğraf :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
Çok keyifli yazı oluyor. Teşekkür ederim.Tasos'taki mağaraya yandaki plajdan yüzerek ulaşmıştım .Tam önüne demirlemiş bir tekneden ailece yüzenleri rahatsız etmemek için içine girmemiştim.
 Bu arada teknesiz gidenler için kaptanlı olarak yelkenli kiralamak mümkün.Tasos ana limanda stand açmış bir müteşebbis vardı.Kaptansız tam gün isteyince hem 1000 EU. istedi olur da kabul edersem diye hemen vazgeçti.Kaptansız olmaz dedi.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

e

erdal duran

Seyir anılarını keyifle okuyorum Hulusi reisim. Bahsettiğiniz yol kenarında bulunan model yapılara Rodos- Lindos arasında çok rastladık ve sorduğumuzda, bunların o yol üzerinde ve o noktada trafik kazasında hayatını kaybedenlerin anısına, aileleri veya yakınları tarafından yapıldıklarını söylemişlerdi.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Yalnız sahiden çok güzel.
Hulusi Reis, CQR çapadan kurtulduğumuz yıl, Esay her sabah ve akşam ultrayı keşfedenlerin atalarına/hayırlarına dua etti.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ali Reis, hemen hemen her bölge ile ilgili epey foto koydum diye düşünüyorum ama, fazlası sonra yormasın. Zaten yazı alabildiğine uzun oldu.

Mustafa Reis, Taşoz'da mağaranın olduğu bölge Tyripity, tam tenha vaktine rast gelmiş, içinde yüzebilmek kısmet oldu.

Erdal Reis, mini şapellerin olduğu yerlerde kazalar oldu ise birden ürktüm; çünkü çok kısa aralıklarla alabildiğine çok vardı.

Bülent Reis, hakkınız var, benim de en kısa zamanda CQR'ı ikinci demir haline getirmem lazım. Nasılsa bu kadar olumsuz reklamdan sonra kimseye satamam.

CQR demir kullanıp da memnun olan var mı diye merak ettim şimdi?

• IP logged

• *
Taşoz-Notos-20170813-Pazar-08:00   
Taşoz-Notos-20170813-Pazar-18:00   
Mesafe : 3 Mil
Yelken : -’      Motor :45’

Bin gün önce kiralık araba ile adanın güney istikametinde yaptığımız gezinin ilk saatlerinde gördüğümüz koylar için bir günümüzü bu koylarda geçirelim niyetimiz doğrultusunda Notos koyuna günlük gezi yaptık. Koyun için oldukça kalabalık ama burun istikametinde kimseler yok. Biri iki tekne gelip ayrıldı; sonrası bize kaldı.   V şeklinde bir girintinin ağzına, kumluk 3-4 metre derinliğe demir attık. Ben yine tekne altına dalıp, temizliğe giriştim. Uzun yol yapılacaksa zepirlinin ikinci yılına denk getirmemek lazım; sıyırarak tekne altı temizliğinden bir hafta sonra başlıyor hemen kekamoz tutmaya. Mürettebat denizde keyif yaparken Reise tekne altı temizliği düşüyor. Bu nasıl Reislikse…
Biraz ilerimizde kayaların üzerinde bir Kayıt Çekek yeri gözüküyor; birkaç tekne var ama etrafta kimseyi görmedik. Dışarıdan gelenler denizin keyfini sürerken, yerlileri denize dönüp bakmıyorlar bile sanki.
Mürettebat akşama kadar iyi yüzdü. Bizim Küçük Delikanlı hepimizden fazla denize meraklı olanımız; nerede dursak hemen kendini denize atıyor. Abisi ablası hemen çıkar o saatlerce denizde kalır; su ile arası çok iyi.
  • IP logged

• *
Akşam saat 17:30 civarında birden hava değişti; Halkidiki parmakları tarafında bulutlar çöktü. Hızlıca toplanıp, rotayı Limenaria’ya çevirdik; Botu dahi toplamayıp, yedekledim. Yakınız zaten; 45 dakikada Limana vardık; sıkı bir hava geldi geçti.
Liman bu defa tıklık tıklım dolu; daha önce aborda olan tekneler bu defa kıçtankara olmuş. Bulduğum son yere baştankara olup, yanaştım. Benden sonra gelenler yer bulamadı; limanın ortasında alargada kaldılar. Yanımda bir İngiliz var; yaşlıca bir reis. Ziraatçı imiş, hala çalışıyormuş. Tekneyi Yunanistan’da bırakıyor; yazları da gelip alıp Ege Adalarında geziyorlarmış. Bu şekilde çok miktarda İngiliz var; kendi memleketleri soğuk, güneşsiz ve hırçın dalgalı olunca güneşli lokasyonları seçiyorlar yaz tatillerinde.
  Akşam saatlerinde sahil epey hareketli oluyor; iç liman bölgesinde kumsal üzerine kurdukları yüksekçe platform üzerinde yerel orkestra gösteri yaptı; protokolda yerel yöneticilerle birlikte papazları da dini kıyafeti içinde gösteriyi izledi; sonra ödül dağıtımında bulundular.
  • IP logged

• *
Hulusi reisim ilgi ile takibe devam.
Fotoğraf konusunda mümkünse demiştim :) böylede iyi,bu arada tekne altı temizliği düşünmeyen teknenin altına bakmayan kaptan görmedim :) erkeklerde genetik galiba :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
.... Yunanlılar ehlikeyf insanlar. Neden sonra Veznedar gelebildi de 300€ ödememi yapıp, Transitlogu onaylatabildim. ...

Hulusi abi, yazılarını bugün farkettim, bir solukta okudum. Eline, kalemine sağlık  :)xx :)xx :)xx

Yalnız 300 euro işini anlamadım, abi. Nereye, neden ödedin ki 300 euro?  ?0-?
  • IP logged
We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep!

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ben de anlamadim
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
.... Yunanlılar ehlikeyf insanlar. Neden sonra Veznedar gelebildi de 300€ ödememi yapıp, Transitlogu onaylatabildim. ...

Hulusi abi, yazılarını bugün farkettim, bir solukta okudum. Eline, kalemine sağlık  :)xx :)xx :)xx

Yalnız 300 euro işini anlamadım, abi. Nereye, neden ödedin ki 300 euro?  ?0-?
Eyvallah Ahmet Reis. Ben de senin seyir yazılarından çok keyif alıyorum.

Transitlog 30 Euro; bir sıfır fazla kaçmış klavyeden:) Düzeltme imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
  • IP logged

• *
 Hulusi kaptanım, ben de gezi yazınızı ilgi ile okuyorum. Bu gezi kaç gün sürdü.
 Selamlar.
  • IP logged

• *
Cevat Reisim; üç haftalık yaz tatili içine sığdırmaya çalıştığımız bir seyahat oldu bu. Artık, son haftaya da gelmiş bulunuyoruz. Sırada Limnos (Limni) adası var.
  • IP logged

Yukarı git