Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bakım için bakımcıya gerekli malzemeler...

R

Recep Ertürk

Malum bakım mevsimindeyiz. Karaya alma, alt temizliği, zımpara, astar, boya, ahşap kısımlara vernik... O kadar çok kalem iş varki..

Bu işler için geçen üç yılın ilkinde yaptığım yazın giyilebilecek patolon tişört gibi kıyafetleri bakım sonrası çpe atmak oldu. Sonraki iki yılda gözden çıkardığım kıyafetleri ayırıp kullanma şeklinde sorunu çözdüm.

Bu yıl iş ağır.. "Tek kullanımlık" veya "kullan at" tulumu keşfettim. Henüz almadım. Almadan önce de danışayım istedim.

Elbette, muhtemelen daha pahalı satılan biraz daha iyidir herhalde. Ama tek kullanımlıktan ziyade 3-5 gün kullanılacak, içerisine boya geçirmeyecek, terletmeyecek olanları herhalde vardır. Kapüşonlu tercih edilmeli kanımca..

Ayrıca maskeler.. Piyasada çok dandik kağıt-bez maskeler var..

Yaz aylarında tarım işçilerinin kullandığı hem boyunbağı, hem başörtüsü, hem ağız burun maskesi pamuklular herhalde artık yoktur. Bir de özellikle tekne içi boya-vernik işlerinde önerilen maske var mıdır?

Eldiveni saymıyorum. Eczanelerde koli ile satıyorlar. Elleri terletmesi dışında kusuru yok. Ama kullanmak için de alışkanlık gerekiyor. Kullanmazsanız tırnak dipleri lacivert eve gidiyorsunuz  ;D ;D ;D ;D

Nalburlardaki eldivenler pek kullanışlı değil.. Ya da daha ağır işler için sanki.

Kıdemli denizcilerin neredeyse hiç söz etmediği bir konu bakım-onarı sürecinde hem sağlıklı, hem kılık kıyafeti tahrip olmaktan kurtaracak hem de ucuz bakım tulumları ve diğer malzemeleri..

Anlatmaya değer bulurlarsa bizler de öğreniriz.

• IP logged

C

Cem Eğrikavuk

Tek kullanımlıklar gerçekten tek kullanımlık. Öğleden sonrayi bile zor çıkartıyor.

Ben iki senede bir yaptığım için gözden çıkarttığım pantalon ve t-shirt'u acımadan kullanıp son gün atıyorum.

Her sen yapsaydım orta kalite bi tuluma yatırım yapabilirdim.
  • IP logged

• *
Önce normal iş eldiveni üzerine lastik eldiven giyiyorum. Ucuz eldivenler pek çabuk paralanıyor. Bir tık üstü mavi olanlarından kutu ile alıyorum nispeten daha dayanıklılar.
Tulum terletti kullanamadım. Bu sene sadece pantolon olanından aldım onda da rahat etmedim. İşe adanmış bir kıyafet en uygunu. Tabanca ile boya atılmıyorsa gerekli olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir durum varsa maskenin de yüzde yüz bu işe uygun olması lazım.
İki tür maske kullanıyorum. Biri kartuşlu iyice bir marka, diğerleri toz maskesi. Onun da iyisini alıyorum, ödediğim fark kayda değer değil.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Boya atarken sprayden bahsediyorum tam yüz maskesi ve koku maskesi olacak.o toz maskeler boya tozunu belli oranda iş yapıyor ama tehlikeli solventte bi halta yaramıyor.acik alanda fırça veya ruloda maske kullansanizda olur kullanmasanizda...tulumlar yaz sıcağında pişiriyor.spiralle çalışıyorsanız toz da yarıyor ama pismeyu göze alın.kapali alanda olması gereken biliniyor kanimca
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Maske kullanma alışkanlığımız hiç yok. Maske dendiğinde ise kağıttan toz maskelerini biliriz. Özellikle tekne içinde boya ve kimyasallarla çalışıldığında duruma göre yarım veya tam yüz maskesi kullanmak gerekebilir. Bu maskelerin filtreleri kimyasalları süzüyor ve temiz hava almanızı sağlıyor. Bir arkadaşın ebvini böcek bastığında maskemiz olmadığı için ilaçlama işini bslıkadam tüplerimizi donanıp yapmıştık.

Kimyasallarla çalışırken muayene eldiveni bazen işe yaramayabiliyor, eldiveni eritebiliyor veya kimyasallar içinden geçiyor. İki eldiven üst üste giymek veya işe uygun eldiven bulmak lazım.

Nefes ve ellerimize göstereceğimiz özeni tüm vücudumuza da göstermemiz lazım. Tek kullanımlık kıyafetler işe giriştiğimizde giyilip, iş bittiğinde çıkarılıp atılmalı, örneğin boya öncesi zımpara için normal kıyafetlerle çalışıp boyasya geçerken kıyafet değiştirmek doğru olur. Bunu ben dahil hangimiz uyguluyoruz? Örneğin zehrli boya zımparası sırasında kuru zımparada en azından cildi koruyacak, uzun kollu giysiler ve en azından toz maskesi kulllananımız var mı? Eski zehirli hala zehirlidir. Tozdan kurtulmak için sulu zımpara yaparken suyla karışmış boya cildimizden ciddi biçimde emiliyor ve kıyafetle korunmak da oldukça zor.
  • IP logged

• *
özellikle şu elyaf ile tanışanlar çok dikkat etmeli.. elyaf zımpara atılınca felaket kaşındırıyor.. açık havada yapıldığı halde.. Keza epoksi.. Bence mutlaka maske kullanılmalı.
  • IP logged

R

Recep Ertürk

kapali alanda olması gereken biliniyor kanimca

Ihhh..

Bilinmiyor..
Anlatırsanız öğreneceğiz..

• IP logged

R

Recep Ertürk

Bence mutlaka maske kullanılmalı.

"Maske" diye satılan o kadar çerçöp varki..

O nedenle markadan söz etmekten korkmamak gerekir..
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Marka değeri ve ise yarayan tam yüz maskesi kapali alanda kimyasal kokulara karşı olan maddelerden alıp kapali ortamda boya atarken kullanacaksınız.veya zimpara yaparken.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Profosyenel ürünler çok pahalı olduğundan kimse almak istemiyor.birde bazı maskeler buhar yapıyor.eger çok terleyen iseniz.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Kapali ortama bir emici fan karsisinada vantilator koyun.ise yarıyor
  • IP logged

• *
    • instagram
Geçen hafta teknenin altını zımparalarken toz maskesi, tek kullanımlık tulum ve göz maskesi taktım. Göz maskesi tam bir eziyet.Terledikçe buğu yapıyor. En son çıkarıp attım. Toz maskesi hiçbir işe yaramıyor.. Akşam iş bittiğinde her yerim maviydi. Bir iki saat sonra alerji oldum..
Tek kullanımlık tulumlarda 3M idare eder ama Tyvek'ten mamül olanı tavsiye ederim.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

K

Kağan Erdoğan

Ermancim o yüzden sana sulu yap dedik
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

15 tl lik yüz maskeleri öyledir Erman reis verdim mi 300 500 tl lik maskelere bile sorunlar çıkmıyor....ama arkadaş maske yi aldık birde kartuşları da iyi para ve her yerde bulubmuyor4
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Pis işlerde artık saati 10 tl den suriyeli insanları calistiriyorlar
  • IP logged

Yukarı git