Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bakım için bakımcıya gerekli malzemeler...

  • *
  • İleti: 1649
    • instagram
Ermancim o yüzden sana sulu yap dedik
Abi iyi diyorsun da şartlar malum zımparayı bulduk suyunu nerden koyacaz

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

K

Kağan Erdoğan

Bir kova su bir sünger cok mu? Veya camsil kutusu içine su fis fis 😂
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Epoxy polyestèr kullanan arkadaşlara tavsiyem belki biliyorsunuzdur...eliniE bulaşanlar için tiner yari ne sirkede aynı işi yapıyor......sirke her ise yariyor😂
  • IP logged

  • *
  • İleti: 1649
    • instagram
Bir kova su bir sünger cok mu? Veya camsil kutusu içine su fis fis
O öyle miymiş? Desene arkadaş yaa.. Hep yarım akıl veriyorsun.. sulu zımpara deyince bem daha kompleks bişe bekliyodum

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

K

Kağan Erdoğan

😂😂
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Hic mi  gormedin binaya ince siva cekilirken veya sanayide ciraklar
Kaportaua sulu zimpara yaparken. Islak sungeri zemine sur.zimpara yap hep imalat zemini sungerle veya fis fisla
  • IP logged

n

nuri_kongur

Ben acemi iken tulum almıştım. Hiç pratik değilmiş. Giyin soyun dert. Onun yerine eskimiş pantolon ve tişörtler son derece kullanışlı. Çalışırken hem güneşe karşı hem toza hem de boya-sıvı sıçramasına karşı uzun kollu şeyler tercih ediyorum. Özellikler LCW veya bir başka indirim sezonunda çok ucuza uzun kollu gömlekler oluyor. 10-15 lira gibi rakamlara alınıp ihtiyaç kalmadığında rahatlıkla atılabilir.

Boya veya toz ile ilgili bir şey varsa mutlaka kimyasal maske kullanıyorum. Toz maskelerine nazaran daha güvenli buluyorum kimyasal maskeyi, kokuya karşı da koruyor.

Mutlaka gözlük. Gözlüksüz çalışmak çok riskli. Bir şey kaçarsa göze sonuçları çok kötü olabilir.

Malzeme olarak benim en sık kullandığım şey eksantirik zımpara. Bu aletin kaliteli olması ömrü açısından tercih sebebidir. Zımpara tablası 125 mm olması sarf malzemelerini kolaylıkla bulmak için tercih sebebidir. rakamı tam hatırlamıyorum. Ev tipi olanlar 110 lu rakamda. Proların tercihi 120li rakamda ona göre bakabilirsiniz.

En az onun kadar çok işime yarayan şey hava kompresörü. Zımpara sonrası artıkları hava tabancası ile çok kolay. Ben Koçtaşın markası olan en ucuz seriden aldım gayet güzel çalışıyor. Çok gürültü yapıyor. Bu makinaların ekserisi böyle. Sessiz olanları var biraz daha fiyatlı ama çalışacağınız yerde gürültü problem ise sessiz olanı tercih etmek daha doğru olacaktır. Ali Ünalan reis bu konuda hepimizden bilgilidir diye düşünüyorum :)

Eldiven konusunda ofis malzemeleri satan yerlerde 100 lük kutu ile satılıyor. Piyasaya göre daha hesaplı olur. Mavi renk değil de siyah olanlar daha dayanıklı oluyor. Pudrasız olmasını tercih ediyorum. Her türlü kimyasal işlerde eldiven kullanıyorum. Uzun süre kullanmak pek sağlıklı değil. hava almadığı için deriye iyi gelmediğini düşünüyorum. O yüzden ara ara değiştirmek daha sağlıklı. İş eldiveni konsusunda nitril kaplı eldiven daha uzun ömürlü.
Cırcırlı lokma takımı seti de en çok işime yarayan şeylerden. Bu takımın kaliteli olması malzemenin kullanım ömrü açısından önemli.

Macun falan yapılacaksa otoboyacılarda macun sürmek için kullanılan macun çelikleri var. Oralardan hem zımpara hem de macun çeliği alabilirsiniz.

Tiner, öyle bir iki litre alırsanız çok pahalıya mal olur. Nalburlardan selülozik tineri büyük teneke ile alırsanız çok hesaplı olur. En son geçen sene büyük tenekesini 55 liraya almıştım.

Elektrik işi olursa kenarda köşede ısı ile büzüşen makaron bulunsa çok iyi olur. Kabloların birleştiği yerleri makaronun içine alıp büzüştürmek hem dayanıklılık hem de suya neme karşı izolasyonu sağlayacaktır. Bu büzüşmeyi sağlamak için pürmüz çakmak çok işe yarar. Pürmüz çakmaklar kesilen iplerin uçlarını yakarak saçaklanmasının önü alınmış olur. Bu pürmüz çakmakları av bayilerinde rüzgara karşı dayanıklı çakmak diye bulabilirsiniz.

Yine ofis malzemesi satan yerlerde tahta çubuklar satılır 100 lük 500 lük kutu içinde. Şu doktorların boğaza bakarken dili bastırmak için kullanılan çubuklardan. Her türlü kimyasalı karıştırırken çok işe yarıyor.

Kağıt bardaklar da keza el altında bulunsun.

Gerek şarjlı gerekse elektrikli bir matkap. Darbeli olmasına gerek yok. Hem vidalama için kullanılır hem de boya karıştırmak için. Boya karıştırmak öyle bir sopa ile karıştırmak yeterli gelmiyor. Dolayısıyla bir kaç tane karıştırma aparatı iyi olur.

5-10 adet kullan at fırça. 1-2-2.5 parmak fırçalar hem ucuz hemde ince işlerde kullanıp atmak için ideal.

Eğer ruloluk işiniz varsa ruloda kaliteli rulo daha iyidir.Ben öyle durumlar için dekor marka rulo kullanıyorum. Dandik rulolar hav bırakıyor. Zehirli ,zehirli astarı bunlar kıvamlı malzemeler. Kalitesiz rulolar bir sürü hav bırakıyor ve bir sürü dert demek bu da.

Evde eskimiş çarşaflar da temizlik için ideal. Hav bırakmazlar, zımpara sonrası , boya öncesi tinerle temizlemek için çok işe yarıyor.

Malzemeyi , sanayideki malzemecilerden alırsanız hem daha kaliteli ürünleri alabilirsiniz, hem de daha hesaplı fiyata alabilirsiniz. Yapı marketler ev kullanıcılarına yönelik olduğu için orada genelde daha az kaliteli sarf malzemeleri olur. Fiyatları da sanayiye nazaran çok pahalıdır. Bu siyaset aslında bütün malzemeler için aynı. Malzemeyi o malzemeyi kullanan profesyonellerin satın aldığı yerden almak bir çok gereksiz denemeden bizi kurtarır. Ustalar zaten iyisini ve kelepirini bilir. Satıcılar da ona göre malzeme bulundurur.
Bakım için bunlar aklıma gelenler.  Üretim için yelpaze daha geniş :D
not: ben yazarken 18 yeni mesaj yollanmış. tekrar var ise af ola :D
  • IP logged

  • *
  • İleti: 1631
Decathlondan 15 tl ye şeffaf yağmurluk aldım. Paçalara kadar iniyor . Teknede Kışın iş yaparken rahat çalıştım. Zımpara boyada mayıs ayında terletmezse süper ürün.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

  • *
  • İleti: 989
Teknede iş yapmaya bayılan birisi olarak seviyorum alangirili işleri:) pantolon tişört çok cöpe attğım için, en sonunda tulum aldım kurtardım bol tulum her zaman iş yapar :)
Eski sattığım teknede tozlu pis işim vardı dalış maskemi kullandım buğu yapmadı,maske olarak dandik eczane maskesi kullandım.
Bu tür amatör işler için kompresör lazımsa kesinlikle yağlı kompresör alın,yağsız kesinlikle almayın.derdi bitmez :) zaten amatör kompresörlerin hepsi cin başka seceneğinizde yok :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

  • *
  • İleti: 562
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Zehirli boya hazırlığı için sulu zımpara iyi bir alternatif gibi duruyorsa da iyi düşünmek lazım. Birincisi eski bile olsa zehirli zehirlidir ve özelliğini su ile gösterir. Bir de "yokuş yukarı" çalıştığınızı düşünürseniz en iyi ihtimalle dirseklerinize kadar boya içindew kalırsınız ve deri çok iyi bir zehir emicidir. Zehirlenmeye aldırmadık diyelim. Kuru zımpara için birden çok değişik elektrikli alet var, sizin göreviniz sadece ilgili yere tutmaktan ibaret. Sulu zımparayı ise el ile yapıyorsunuz.

Bana göre basit de olsa bir toz maskesi ve cihazların hemen hepsinde olan toz emen torbası ie kullanmak ıslaktan hem daha kolay hem de daha sağlıklı. Tam sağlıklı değil ama daha sağlıklı ve ulaşılabilir.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Sayın celenoglu elle sulu zimpara yapmıyoruz.havali egzantrikli yapıyoruz ve hiçte ustumuz islanmiyor .tozu solumak tıbben daha kotudur
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Havalı el aleti hem daha hafif olduğundan kolumuz yorulmuyor.basit bir iskale kurdugunuzda hiç bir yeriniz islanmiyor
  • IP logged

  • *
  • İleti: 562
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Hava kompresörü ve gerekli aparatı olduktan sonra sulu zımpara yapılır ama bu zehirli boyanın kollarınıza gelmesini engellemez. Teknenin altını zımparalarken ıslanmaktan nasıl kaçındığınızı anlatır mısınız?
  • IP logged

R

Recep Ertürk



Bu zımparalama işinde zımpara makinası ve ona bağlı elektrkli süpürge türü bir aparata tek kumanda ile çalıştıracak bir düzenek geliştirmek o kadar mı zor?

  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

O da ustalık işi sayin celenoglu.nasil anlatayım.anca teknemi yaparken video çekerim bakarsın...  sulu zimparada su miktarini vol kullanmayacaksin sik sik azar azr
  • IP logged

 
Yukarı git