Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Vanaları değiştirmeli miyim !!!

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Ynt: Vanaları değiştirmeli miyim !!!
#60: 15 Mart 2018, 12:52:01
Paslanmaz çelik su altında kullanılmamalıdır. Deniz suyu paslanmaz çelikte korozyona neden olur.
  • IP logged

• *
#61: 15 Mart 2018, 13:53:15
Yanlış söyledim sanırım, benim hatam.
Su altı için üretilen paslanmaz krom demek istemiştim.
  • IP logged

N

Nedim Delen

#62: 15 Mart 2018, 14:02:37
 ;D ;D ;D  Cevaplar güzel

evet tüm vanalar degisecek, bu Marmariste bircok tekneye bakim yapan bir sirket, Kaan reisin önerisi ilen gecen
sene calismaya basladim bende, bunlar bu vanalardan cokca takmislar tecrübeleri var.

Söyle düsünüyorum, sayet okudugum gibiyse bir daha bu vana konusuylan ilgilenmiyecegim, birde ayni sirket
teknenin altini jelkoda kadar zimparaladi bu haldeyken flanclar falan ciksin üzerine 8-10 kat Epoxy gelecek ondan sonra yeni vanalar flanclar takilacak.
Dediginiz gibi belki cokta gerekli deyil fakat bu sene zaten battim  :-[ (batti balik yan gider)   :D
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Mart 2018, 14:04:28 Gönderen: Nedim Delen »

• *
#63: 15 Mart 2018, 23:48:08
;D ;D ;D  Cevaplar güzel

evet tüm vanalar degisecek, bu Marmariste bircok tekneye bakim yapan bir sirket, Kaan reisin önerisi ilen gecen
sene calismaya basladim bende, bunlar bu vanalardan cokca takmislar tecrübeleri var.

Söyle düsünüyorum, sayet okudugum gibiyse bir daha bu vana konusuylan ilgilenmiyecegim, birde ayni sirket
teknenin altini jelkoda kadar zimparaladi bu haldeyken flanclar falan ciksin üzerine 8-10 kat Epoxy gelecek ondan sonra yeni vanalar flanclar takilacak.
Dediginiz gibi belki cokta gerekli deyil fakat bu sene zaten battim  :-[ (batti balik yan gider)   :D

Epoksi atacaksanız onları sökmek şart Nedim reisim.
Sökerken de göreceksin, takıldıklarından beri arkasındaki somun muhtemelen kaynamış olduğundan , uğraşmayıp flanş ın kafasını keserek çıkaracaklar. Şimdiden kendinizi motive etmeniz iyi olmuş. :)
  • IP logged

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
#64: 17 Mart 2018, 13:30:28
Üç sene önce bütün vanaları 'TruDesign' ile dğiştirdim. Halen tek parmakla bile çalışıyorlar.
Vana bakım-değişim konusunu ömür boyu kapattım (galiba).

Bakım için Didim'e yolu düşen olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

Yukarı git