Vana fobisi bende de var.. Her zaman kontrol altında .. Hortumlar çift kelepçeli. Çeşitli boyda tıpalar hemen el altında.. Vana çıkışlarının yerleri belli. Şu çekiç ile vurma işine de tamamen karşıyım.. sağlam vanayı patlatma tehlikesi var.. Çelenoğlu reisin verdiği linki dikkatlice okudum.. Son derece tatmin edici teknik detaylar veriyor.. Özellikle malzeme içeriği ile ilgili.. Uç taraflarında ciddi kopmalar olabiliyormuş. Körü körüne bu malzeme bombadır demek yerine , araştırmak önemli.. Ben bilmediğim ingilizce sözcükleri sözlükten bakıp bulmak yerine google translator kullanıyorum.. Komik bir tercüme oluyor ama sözcükler doğru tercüme edildiğinden çok da anlaşılmaz bir çeviri olmuyor.. Kestirip atmak yerine hiç olmaz ise bu yöntem ile Çelenoğlu 'nun linkleri rahatlıkla incelenebilir.. Yazıyı yazan hiç öyle malzeme bilgisi olmayan biri gibi durmuyor.. 64 Chevy..? ah keşke olsa da binsek..
Çok naziksin Ersinciğim.Sadece şu benim meşhur arşiv saplantılı araştırıcılığım.Sadece o kadar.Sen unuttun ama ben unutmadım hala kargoyu beklemekteyim.Ayrıca thru design ı yerinde sana göstereceğim dahası gelirken tüm vanalarının ölçüsünü alırsan burada fiyat öğrenme ve belki de alım şansın olacak.
Şimdi malzeme bilgisi zayıf birisi olarak ben şunu merak ettim.. Çelenoğlu ve Öcal reisler kromdan şamamalı demişler.. Karşı sav ise thrudesin ürünleri..
Atilla reisim çok teşekkürler.. Böylece vana işini de ben en azından kendi kafamda çözmüş oluyorum.. Sonuçta iki malzeme öne çıkıyor.. Marelon ve Bronz. Güneş görmeyen su içinde kalan kısımlarda Thrudesign ve güneş gören ancak su altında kalmayan vanalarda ise bronz kullanılabilir.