Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Vanaları değiştirmeli miyim !!!

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Ynt: Vanaları değiştirmeli miyim !!!
#30: 01 Mart 2018, 21:31:41
İmalatçı önerilerini dikkate almakta yarar var ama bu tür bir önerinin mantığını anlayamadım. Aklıma gelen daha yumuşak olan ahşaba sert bir malzeme, sert olan fiber ve metale yumuşak bir malzeme önermiş olmalarıdır. Bağlantılarda malzemelerin esnemelerinden mi faydalanıyorlar?
  • IP logged

• *
#31: 01 Mart 2018, 21:58:45
Atilla reisim çok teşekkürler.. Böylece vana işini de ben en azından kendi kafamda çözmüş oluyorum.. Sonuçta iki malzeme öne çıkıyor.. Marelon ve Bronz.  Güneş görmeyen su içinde  kalan kısımlarda Thrudesign ve güneş gören ancak su altında kalmayan vanalarda ise bronz kullanılabilir.

Tabi şimdi iş döndü dolaştı fiyatlara geldi.. Ortalama fiyatları bilen var mı.. ?

Bu arada Tayo MAr 10 yıllık olduğuna göre bu yıl vanalar değişecek demek ki..  Geçen yıl Kamber 250 TL ye değiştirmişti hepsini..

İyi oldu bu tartışma.. Tiryaki sizin bu vikiderya ya bir sürü malzeme çıkarttık bak.. :)
  • IP logged

T
  • *
#32: 01 Mart 2018, 22:11:16
Hepsi 250 tl....böyle bekleme bence.

Sadece bir adet vana için
Tahminen,
Marka bronz 1", 150-175 tl civarıdır.
Trudesing nereden baksan 1", 200-225 tl civarıdır.

Ayrıca flanşlarda unutulmamalı bence
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mart 2018, 22:13:42 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

• *
#33: 01 Mart 2018, 22:34:24
Teknem de 11 yıl evvel 2 vana hariç diğer tüm vanaları değiştirmiştim.Bunlardan biri Marelon olan pis su tankının vanası idi ve hala hiç sıkışmadan canavar gibi çalışıyor.Diğeri ise tuvaletin ana atık vanası ki o bir efsane gerçek Kingston vana.(Aynı türde blake marka da var)Kendisi bronz olan bu vananın üzerinde 2 adet civata var ve karaya çıktığımızda bu civataları söküp içerideki küresel kısmı dışarı alıyor çok ince ve hafif bir su zımparası yaptıktan sonra gresleyip yerine takıyoruz.(Vana orijinal ve 39 yıllık) Muhtemelen teknede ki diğer vanalarda aynısından dı ama bilmeyen bir iş güzar sanırım değiştirmiş.
Şimdi Marmariste tüm işlerim için hizmet aldığım firma 5 yıldır teknelere thrudesign (Y.Zellanda malı) takıyor ve tüm kullanıcılar çok memnun.Kısmetse 2019 veya 2020 de karaya çıkacağım ve planım şöyle değişecek 7 vana var ve 2 veya 3 ayda 1-  1 adet vana alıp kenara atacağım.Ülkemizde gerçek kingston vana bulabilsem aynı teknikle onları alır ve hazırlanırdım ama ne yazık ki bulamadım. Ayrıca oldukça da pahalı. Bkz.Blake https://marinestore.co.uk/Blakes_Seacock_1_5_inch___Complete__inc_UK_del_.html
Buyrun buda bu işi ne kadar ciddiye aldıklarına ilişkin link. http://www.equipment.ath.cx/instrument_pdf/Blakes/seacocks.pdf
Haa atladım bir de Groco diye bir marka daha var.(Yazılımı hatalı olabilir.Peşinen özür)

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mart 2018, 22:42:39 Gönderen: Kaan Erdem »
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#34: 01 Mart 2018, 22:36:56
vikikaanerdem mi kursak ne yapsak..:)
  • IP logged

• *
#35: 01 Mart 2018, 22:40:25
 :D Çok naziksin Ersinciğim.Sadece şu benim meşhur arşiv saplantılı araştırıcılığım.Sadece o kadar.
Sen unuttun ama ben unutmadım hala kargoyu beklemekteyim.Ayrıca thru design ı yerinde sana göstereceğim dahası gelirken tüm vanalarının ölçüsünü alırsan burada fiyat öğrenme ve belki de alım  şansın olacak.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#36: 01 Mart 2018, 23:00:39
Bir ucundan dahil olayım bende konuya. İlgili başlıkta yazmıştım. Yengeç'in vanalara giriştim en sonunda ve 7 vanadan dördünü söktüm. Söktüğüm dört vananın üçü pirinçti ve kaput. Kinistin olarak kullanılan paslanmaz söktüğümde son derece kötü görünüyordu ama bir kaç saatlik çalışmadan sonra şıkır şıkır çalışır hale geldi.

Başlangıçta benim de niyetim Truedesign idi ancak 289 TL'den başlayan fiyatlar doğal olarak hevesimi kaçırdı. Kinistin vanasından yola çıkarak paslanmazda karar kıldım. Serkan reis sağolsun, İzmir'de bir firmadan aldı benim adıma.

Asıl önemli kısmı şu ki, vanaların kovanlarının tamamı pirinç. Ama söktüğüm kinistin vanasında ve de kovanında en küçük bir korozyon izi göremedim. Yine de yeni vanalar için ne olur, ne olmaz diye Duralac kullanmayı düşünüyorum. Duralac ilginç bir malzeme. Farklı alanlarda kullanmışlığım var ama hep Alümnyum paslanmaz arasında kullanmıştım. Paslanmaz pirinç ikilsinde nasıl bir sonuç vereceğine dair net bir fikrim yok.

Daha önce kullanmayanınız varsa bu da Duralac: https://www.hepsiburada.com/duralac-metal-korozyon-onleyici-250-ml-pm-outholt51160990
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

S

Servet

#37: 01 Mart 2018, 23:25:43
Vana fobisi bende de var.. Her zaman kontrol altında .. Hortumlar çift kelepçeli. Çeşitli boyda tıpalar hemen el altında.. Vana çıkışlarının yerleri belli.  Şu çekiç ile vurma işine de tamamen karşıyım.. sağlam vanayı patlatma tehlikesi var..

Çelenoğlu reisin verdiği linki dikkatlice okudum..  Son derece tatmin edici teknik detaylar veriyor.. Özellikle malzeme içeriği ile ilgili.. Uç taraflarında ciddi kopmalar olabiliyormuş.

Körü körüne bu malzeme bombadır demek yerine , araştırmak önemli.. Ben bilmediğim ingilizce sözcükleri sözlükten bakıp bulmak yerine google translator kullanıyorum.. Komik bir tercüme oluyor ama sözcükler doğru tercüme edildiğinden çok da anlaşılmaz bir çeviri olmuyor..

Kestirip atmak yerine hiç olmaz ise bu yöntem ile Çelenoğlu 'nun linkleri rahatlıkla incelenebilir..

Yazıyı yazan hiç öyle malzeme bilgisi olmayan biri gibi durmuyor..

64 Chevy..? ah keşke olsa da binsek..

kelime çevirileri konusunda http://tureng.com/tr/turkce-ingilizce sözlügü tavsiye ederim..

• IP logged

• *
#38: 01 Mart 2018, 23:29:36
:D Çok naziksin Ersinciğim.Sadece şu benim meşhur arşiv saplantılı araştırıcılığım.Sadece o kadar.
Sen unuttun ama ben unutmadım hala kargoyu beklemekteyim.Ayrıca thru design ı yerinde sana göstereceğim dahası gelirken tüm vanalarının ölçüsünü alırsan burada fiyat öğrenme ve belki de alım  şansın olacak.

Abi kargo firması ile başım dertte idi.. ya da daha doğrusu onların benimle başı dertte idi.. :) Yolluyorum en geç pazartesiye..
  • IP logged

• *
#39: 01 Mart 2018, 23:37:49
Aman diyeyim Yurt içi kargo olmasın , marmarise gelir beni görmeden bulamadık der geri yollarlar.Sürat Mng burada en iyi çalışanlar.
Bilgine
  • IP logged

• *
#40: 02 Mart 2018, 00:03:51
en kötüsü Mart ayı içinde oradayım..
  • IP logged

• *
#41: 02 Mart 2018, 02:29:17

Şimdi malzeme bilgisi zayıf birisi olarak ben şunu merak ettim.. Çelenoğlu ve Öcal reisler kromdan şamamalı demişler.. Karşı sav ise thrudesin ürünleri..

Bronzdan dedik.  ;)
  • IP logged

• *
#42: 02 Mart 2018, 02:37:29
Atilla reisim çok teşekkürler.. Böylece vana işini de ben en azından kendi kafamda çözmüş oluyorum.. Sonuçta iki malzeme öne çıkıyor.. Marelon ve Bronz.  Güneş görmeyen su içinde  kalan kısımlarda Thrudesign ve güneş gören ancak su altında kalmayan vanalarda ise bronz kullanılabilir.

Ersin reisim , Bronz su altı için , su üstünde ne kullanırsan kullan . Şaşırıyorum nasıl ulaşıyorsun bu sonuçlara.  ::)
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#43: 02 Mart 2018, 08:16:49
Pirinç su altında galvanik korozyona uğramak için başka metalle bağlantıya ihtiyaç duymaz. Çiko ve bakır esaslı olduğundan iki metal kenid aralarında çalışırlar çinko erir gider bakır kalır, sonuçta bir bakır süngeri kalır. Yüzeyden ise bunu tesbit etmek nerede ise imkansızıdır. Kırmask veya kesmek gerekir. Sadece bakır olsa iyi ama sünger halindeki bakırt hiç de sağlam değildir.
  • IP logged

#44: 02 Mart 2018, 09:08:11
 Ersin reisin   su altında kompozit demesinin nedeni karşılaştırmalı tabloda bronzun korozyon direncinin 4 puan olarak görülmesi Öcal abi.  Su üstüne bronz demesinin asıl nedeniyse ekonomik veya görsel olabilir.
  Olayın ekonomik çözümü çıkışlarda vida uçlu kompozit kullanıp vanayı metal yapmak olabilirmi acaba?Korozyon yine aynı şiddetdemi olur bilemedim.
  • IP logged

Yukarı git