Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Uğurlar ola

• *
Ynt: Uğurlar ola
#60: 01 Mart 2018, 19:34:21
https://get.google.com/albumarchive/116209811814901622777/album/AF1QipOSaD-x8Vaycwfl7taUeosX8Sol_3Tq5ctHg1Bd/AF1QipO-FWzxxEcBz2MdOfLrhPIRj3UJ8mr4YZ0ZXKCd

Hâlâ huzursuzum....

Cem Reis,

Beni gerçek yaşamda tanıyan arkadaşlarımız, büyüklerimiz var. Yazı üslubum pek sempatik olmayabilir. Ancak herkesi dinlerim.

Lütfen tam olarak ne/nelerin sizi huzursuz ettiğini satırlara dökünüz.

• IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#61: 01 Mart 2018, 20:04:03
Körük değil de sadece orta sopa ile gerilen çatı şeklinde bir çadır da düşünülebilir..
  • IP logged

• *
#62: 01 Mart 2018, 20:09:02
Körük değil de sadece orta sopa ile gerilen çatı şeklinde bir çadır da düşünülebilir..

Pek anlayamadım Ersin,

Direği yaşam yerinin ortasına diktikten sonra dört yerden ip çekerek sabitleyeceğiz. ÇEvresine de çadır mı kuracağız?

Biraz ayrıntı verebilir misin?
  • IP logged

• *
#63: 01 Mart 2018, 20:28:46
çizmem lazım.. face ye koyuyorum..
  • IP logged

• *
#64: 01 Mart 2018, 21:38:39

Bu da olabilir.
  • IP logged

• *
#65: 01 Mart 2018, 21:41:55
.
  • IP logged

• *
#66: 01 Mart 2018, 22:37:19
https://get.google.com/albumarchive/116209811814901622777/album/AF1QipOSaD-x8Vaycwfl7taUeosX8Sol_3Tq5ctHg1Bd/AF1QipO-FWzxxEcBz2MdOfLrhPIRj3UJ8mr4YZ0ZXKCd

Hâlâ huzursuzum....

https://get.google.com/albumarchive/116209811814901622777/album/AF1QipPnp2SK_tclymFZZ76LXLsJq65KGraji8Fke2ts?source=pwa

Cem reis,

Ne  yazık ki düşünce okuyabilme gibi bir yetim yok. Ancak gönderinizden şu yorumu yapabilirim.

Açık güverte ve alabora konusu mu sizi sıkan?

Yıldızlar benim hep yorganım olmuştur. 5 mevsim uyku tulumunun içine girip 3m×2m pazar brandasına kendimi dürüm gibi sarıp yağmur altında denizin üstünde çok kere uyumuşluğum vardır. Hiç bir zaman sıkıntı yaşamadım.

Alabora konusundaysa antrenmanları beklemek gerekecek.

Lütfen başka sıkıntı varsa bildiriniz.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#67: 01 Mart 2018, 22:54:12

Hâlâ huzursuzum....
Cem Reis,

Beni gerçek yaşamda tanıyan arkadaşlarımız, büyüklerimiz var. Yazı üslubum pek sempatik olmayabilir. Ancak herkesi dinlerim.
Lütfen tam olarak ne/nelerin sizi huzursuz ettiğini satırlara dökünüz.

Uygun cümleleri bulmak için geçiktim cevaplamakta. Bazen diplomasi amaca ulaşmakta yetersiz kalabilir.
Dolaysız olarak söylemekte/yazmakta  yarar görüyorum. Dünya turuna çıkmak için seçtiğiniz Proa sailing canoe yapısı itibariyle hedefinize ulaşmanızda eksik kalacaktır. Açık Okyanustan ziyade kapalı havza Akdeniz sizi üzecektir. Direkleriniz ayakta kalmakta zorlanacaklardır. Yaşam mahalliniz sizi fazlasıyla kısıtlayacaktır.

Haddim olmayarak bir önceki mesajımda yayımladığım size FB den de özel mesajla gönderdiğim daha robüst, daha fazla yapısal sağlamlığı olan, daha konunaklı yaşam alanı veren bir örnekle yola çıkmanızı önerirdim.

Tekrar yazıyorum bu tümüyle benim fikrim.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#68: 01 Mart 2018, 23:08:10
Cem Reis,

Burada had veya hadsizlik söz konusu değil. Rahat olunuz. Ben özellikle bu ortamlarda yazıp çiziyorum. Yalnız hayatımla iddiaya girdiğim sanılmasın lütfen.

Lütfen bana şunun gibi bir şey söyleyin : "Yunanistan'ın batısından temmuz ayı öğleden sonra 3te Italya'nin topuğuna geç. "

Önemli olan doğruyu sağken saptamaktır.

Saygılarımla
  • IP logged

• *
#69: 01 Mart 2018, 23:25:50
MOB geldi aklıma şimdi.. Melih reis denize düştüğünde paserella yüzünden , Öcal abi Melih reise şöyle seslenmişti..
(paserella yerine kondu ancak hepimiz korkuyoruz geçmeye :) )

Melih önden sen geç..sen nasılsa ıslandın.. Bir daha düşsen bir daha bir şey olmaz..

Öcal abi ile seyir yapmayan kendini denizciden sanmasın sakın.. :)

Enes sen bi geç Malta ya doğru. Ben arkandan geliyorum. Merak etme. :))
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#70: 01 Mart 2018, 23:28:48

Lütfen bana şunun gibi bir şey söyleyin : "Yunanistan'ın batısından temmuz ayı öğleden sonra 3te Italya'nin topuğuna geç. "

Önemli olan doğruyu sağken saptamaktır.

Saygılarımla

Adresiniz Suat Zeybek Reis.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#71: 02 Mart 2018, 00:04:20
Enes 2 şey tavsiye edeceğim;

1) internetten bi yerden "crossing the ditch (2010)" belgeselini izle. (Bulamazsan haber et bulur sana ulaştırırım)

İki genç kafadar'ın yeni zellanda - avustralya arasındaki 1800 millik Tazmanya denizini kürekli okyanus kanosu ile geçişini anlatıyor.

2 kişiler, maceraya alışıklar, kanoları okyanus geçişi için özel tasarım, sponsorları ve her türlü teknolojik donanımları var. Sonuç:  62 günde çok zor şekilde başarıyorlar.

2) Okyanus kürekçiliği ve dünya okyanuslarında en uzun tek başına kalma ve benzer birkaç daha dünya rekorlarının sahibi ERDEN ERUÇ ile görüş. Web sitesinden filan emaille ulaşırsın sanırım, Türkiyede de olabilir, tanışmanı çok isterim. Bu konuda müthiş bir tecrübesi var. Biraz sert mizaçlı ters bir adam gibi gelebilir ama bir şekilde iletişim kurarsan ilgisini çekersin sanırım.

Paylaştığın tekne ile söyleyeceğim;

Özellikle istediğin için "acaba ümidini kırar mıyım?" diye düşünmeden yazıyorum. Niyetim moral bozmak değil konu üstünde daha hırslanıp mücadele etmen ve hayalini gerçekleştirmendir.

Kapalı ve izole bir bölmesi olmayan bir tekneyle atlantik geçilir belki ama TR'den çıkıp TR'ye dönüşlü bir dünya turu bence sağlıklı sonuçlanmaz. Herşeyi bırakıp lanet olsun deyip sığınacağın güvenli ve kapalı bir yerin olmalı, öyle uyku tulumu ve brandaya dürüm olmakla olmaz. (Dürüm olmuşken alaborayı düşündün mü?)

Akdenizde Adriyatikte 2-3 günlük pasajlarda bile kamaralı, wcli, fırınlı, webastolu 30-40ft lik modern teknelerde bile yeri gelince hayatımızdan beziyor, valla bu son transfer diye poseidona küfrediyoruz.

Bu nedenle 30bin mil, yıllarca sürecek, açık deniz, okyanus gibi kıyıdan uzak denizlerde geçecek bir yolculuğu açık güverteli ve ani çıkacak 10 kuvvet bir borada direğine güvenmeyeceğin bir kano-sal benzeri bir tekneyle yapmayı sağlıklı bulmuyorum.

Biliyorum imkanları yaratmak kolay değil ve içinde "gitmek ateşi" yanmış bir kere ama benim gönlümden geçen kapalı alanı olan, sert okyanus şartlarına göre tasarlanmış/imal edilmiş bir tekneye kavuşuncaya bu yolculuğa çıkmaman.

İmkansız diye birşey yoktur, insan her zorluğu aşar, yapar. Önemli olan sen bunu yaparken ne kadar sefa ne kadar cefa çektiğin. Oranı doğru tutturmak lazım.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#72: 02 Mart 2018, 00:27:27
Özgür kaptanım,

1 nolu belgeseli hemen aramaya başlamıyorum.

Kanonun okyanus aşırı seyir yapacağına ikna olduğum noktada Erden Eruç'ü arayacağım.  Şu anda erken.

Diğer yazdıklarının üstünde tekrar duracağım.

Senin nezdinde zaman ayırıp yazan herkese teşekkür ederim.

• IP logged

• *
#73: 02 Mart 2018, 00:31:00
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#74: 02 Mart 2018, 10:36:25
Enes reis kolaylıklar dilerim. Herşeyin gönlünce olması temennisiyle pruvan neta, rüzgarın kolayına olsun.

Ersin bir kaç önemli konunun altını çizmiş. Tekrar tekrar söylemenin bir anlamı yok. Ancak, ihtiyaç olabileceğin konularda (yeterliliğim el verdiği ölçüde) yatdımcı olmak isterim. Karaiblere hazırlandığını düşünmüştüm ancak şimdi "Dünya Turu" olduğunu öğreniyorum. Zor bir iş yapmak istediğin ama eminim imkansız değildir.

Neyse uzatmayayım. Gerek rota, gerekse hava ve akıntılar açısından birşeylere ihtiyacın olursa buradayım ben. Senin yapmayı düşündüğün iş için akıntılarda çok önemli biliyorsun.

Selametle.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Suat reis,

Öncelikle teşekkür ederim.

Evet zor, haklısınız. Şimdiden size ve sizin gibi Akdeniz, okyanus deneyimi olan reislerimize ilk sorumu sormak istiyorum. Bilindiği üzere Akdeniz'den okyanusa geçene kadar bir çok zaman orsa seyri gerekecek. Şahsen görece rüzgarların daha dengeli olacağını düşündüğüm için Cebelitarık'a kadar Akdenizin olabildiğince ortasından orsa seyriyle gitmeyi düşünüyorum. Bunun nedenleri :

1) Kıyı kıyı gidersem özellikle burun dönüşlerinde veya yüksek dağların altından geçerken direği/direkleri ani rüzgar veya civarna nedeniyle kırma olasılığı daha yüksek diye düşünüyorum. Yani Akdenizde motor seyri düşünmüyorum (Şimdilik)

2) Kıyıda trafiğin daha tehlikeli olacağını düşünüyorum.

Siz Akdeniz geçişi konusunda ne önerirsiniz?

Enes reisim biraz mesajına cevabım geç oldu kusura bakmayasın.

Benim kanımca,

(öncelikle parantez içerisinde belirtmeliyim ki; direk/arma falan deyince benim kavramımda, o direk tepesi suyu görse bile düzeldiğinde sağlam olmalı. Dolayısıyla senin yapmak istediğin ''Dünya Seyehati'' için öngördüğün kano/yelkenli benim emniyet açısından değerlendirmelerini yapabileceğimin dışında. Dolayısıyla söyleyeceklerim asgari emniyet standartları çerçevesinde olacaktır.)

selamet her daim açıkdadır. Dolayısıyla endişelerine katılıyorum. Ancak orta suda gemi trafiği daha yoğun olacaktır kıyıya nazaran. Kıyıda da balıkçılar ve ağları olabilecek zaman zaman. Dolayısıyla orta suda armayı da zorlamadan (orsadan kaçınarak daha ziyade geniş apaz) seyir yapma imkanı bulursun. Tabi serpintiler ya da daha iri ama kırılgan dalgaların sana etkisi ne olacaktır şuan için gözümde canlandıramadım. Zaten, her halükarda 3 büyük/uzun geçiş yapmak durumunda kalacaksın Akdeniz'de de. Bu da Atlantik öncesi bir tecrübe olacaktır.

Daha öncede bahsettiğim gibi zor bir işe kalkışıyorsun ama yapılmaz değildir, yeterki dikkat ve emniyet unsurlarından asla taviz vermeyeceksen...!

Kolaylıklar dilerim.
  • IP logged

Yukarı git