Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Uğurlar ola

• *
  • Viya böyle!
Ynt: Uğurlar ola
#75: 02 Mart 2018, 12:02:49
http://www.channel4.com/programmes/mutiny

Mutiny - İsyan isimli belgeseli yakınlarda Discovery Channel'da izlemiştim. Kaptan William Blight'ın kumandasındaki gemide isyan çıkar ve mürettebatının bir kısmı ile bir filika ve az miktarda kumanya ile denizin ortasında gemiden kovulur. 3.600 millik seyir sonrasında medeniyete ulaşır. İnsan üstü bir çaba ve kurtuluş öyküsü.

Belgesel bu konuyu canlandırıyor. Üstü açık bir filika, 9 adam ve pasifik seyri. Belgeselden aklımda kalan en önemli detay, sürekli ıslak ve açıkta olan mürettebatın tuzlu su ve güneş ile mücadelesiydi. Özellikle rutubet ve deniz suyunun deride meydana getirdiği değişiklikler inanılmazdı.

Enes Reis'in projesini okuyunca ister istemez aklıma geldi, paylaşmak istedim. Türkçe olan versiyonunu arıyorum, buursam ekleyeceğim.
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
#76: 02 Mart 2018, 12:56:02
Ne demek efendim,

Hepimizin insanlık halleri olur. Asıl ben zaman ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Bir tek ek bilgi yeri gelir hayat kurtarıŕ. Kuşlar birbirlerinin kanatları üstünde yükselir.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#77: 02 Mart 2018, 23:57:37
İyi olur Deniz Reis,

Denizcilikle ilgili deneyimlerimi, düşüncelerimi,  yaptığım araştırmaları gökyüzündeki yıldızlar gibi sanal ortamlarda her yere düzensiz şekilde saçmış olsam da bu başlık altındaki yazıları okuyacaklar daha derli toplu şeyler bulacaklar ve yararlanacaklar diye umuyorum.

Benim bireysel yolculuğumun olumlu sonuçlanması benim açımdan elbette önemli. Ancak sonuç ne olursa olsun bu bence bir zaferdir. Düşüncenin zaferidir. Çünkü şu anda bu tartışılıyor.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#78: 03 Mart 2018, 00:19:08
İyi olur Deniz Reis,

Denizcilikle ilgili deneyimlerimi, düşüncelerimi,  yaptığım araştırmaları gökyüzündeki yıldızlar gibi sanal ortamlarda her yere düzensiz şekilde saçmış olsam da bu başlık altındaki yazıları okuyacaklar daha derli toplu şeyler bulacaklar ve yararlanacaklar diye umuyorum.

Benim bireysel yolculuğumun olumlu sonuçlanması benim açımdan elbette önemli. Ancak sonuç ne olursa olsun bu bence bir zaferdir. Düşüncenin zaferidir. Çünkü şu anda bu tartışılıyor.

Abi senin seyahat önce atlantik geçişiydi sonra dünya turuna mı döndü. Niyet Dünya turu mu ?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#79: 03 Mart 2018, 00:26:43
Zaten hep dünya turuydu. Ben iyi anlatamamış olabilirim.
  • IP logged

• *
#80: 03 Mart 2018, 00:29:49
Ersin : "Niye Bodrum?" diye sormuştu.

Kanoyu inşa edecek firma orada. Yani kano orada inşa edilecek, o yüzden Bodrum.

• IP logged

• *
#81: 03 Mart 2018, 00:34:37
Fırtınada fırtına paraşütüyle en iyi antrenman Güney Ege veya Akdenizde nerede yapılır acaba?

Yani dalgaların en yüksek kırıldığı yeri arıyorum.
  • IP logged

• *
#82: 03 Mart 2018, 01:02:54
Örneğin Kaş'tan Kekova'ya giderken çizili rota fırtına paraşütü çalışması için uygun mudur?

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Mart 2018, 01:09:32 Gönderen: Enes Save »

• *
#83: 03 Mart 2018, 01:04:03
Küçültülmüş hali
  • IP logged

e

erdal duran

#84: 03 Mart 2018, 01:17:04
Enes reisim, bana göre Kaş-Kekova arasından çok Ölüdeniz-Kalkan arası daha uygun olabilir. Adı üstünde kötü burunlar (yedi burunlar). Tiryaki reis daha iyi bilgi verebilir.
  • IP logged

• *
#85: 03 Mart 2018, 11:10:22
Erdal reis ağzımdan aldın lafı.. Ben Tiryaki ye sor diyecektim.. :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#86: 03 Mart 2018, 13:40:48
İblis Burnu - Patara arasını bir kaç kez, bir kaç farklı havada test etmeni öneririm. 7 ve üzeri havalarda 7 burunları sorunsuz geçebiliyorsan yürü.

Kaş - Kekova arası daha mülayimdir ama adaların arkasına çıkarsan yine orta derece bir rota olabilir. Ama Yedi Burunlar kadar dalga kaldırmaz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#87: 03 Mart 2018, 14:31:12
Hakan reis,

Teşekkürler.

Hakim rüzgar hangisidir ve ağır havada kıyıya paralel sürüklenme şansımız var mıdır,  yoksa her durumda kayalarla yüz yüze mi kalırız?

Ps : Yazın havanın inmesini bekledikten sonra gece 02:40'da Fethiye'den çıkıp şafağa doğru İblis burnunu iskelede bırakmıştım. Azıcık olan gece rüzgarı dindikten sonra öğleden sonraya kadar şansıma hava hiç yükselmeyince 52 deniz mili seyirden sonra Kaş 'a ulaşmıştım. Bu benim yola çıkmadan önce çok çok çekindiğim ama rüya gibi geçen seyirlerimden biridir . Bunu da arada yazayım  istedim.

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#88: 03 Mart 2018, 14:38:46
selamet her daim açıkdadır. Dolayısıyla endişelerine katılıyorum. Ancak orta suda gemi trafiği daha yoğun olacaktır kıyıya nazaran.
Bu cümleye ek bilgi olarak koyalım;

2017 YILI DÜNYA DENİZLERİ TRAFİK YOĞUNLUK HARİTASI (Satellite AIS Kaynaklı)
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#89: 03 Mart 2018, 14:43:46
Yaz boyunca batı. Geçiş mevsimleri güneyli ve batılı, kış güneyli ve doğulu.

Şanslıymışsın gerçekten. Tersi terstir gerçekten. Beni denizden soğutmuştu.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

Yukarı git