Enes reis kolaylıklar dilerim. Herşeyin gönlünce olması temennisiyle pruvan neta, rüzgarın kolayına olsun.
Ersin bir kaç önemli konunun altını çizmiş. Tekrar tekrar söylemenin bir anlamı yok. Ancak, ihtiyaç olabileceğin konularda (yeterliliğim el verdiği ölçüde) yatdımcı olmak isterim. Karaiblere hazırlandığını düşünmüştüm ancak şimdi "Dünya Turu" olduğunu öğreniyorum. Zor bir iş yapmak istediğin ama eminim imkansız değildir.
Neyse uzatmayayım. Gerek rota, gerekse hava ve akıntılar açısından birşeylere ihtiyacın olursa buradayım ben. Senin yapmayı düşündüğün iş için akıntılarda çok önemli biliyorsun.
Selametle.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Suat reis,
Öncelikle teşekkür ederim.
Evet zor, haklısınız. Şimdiden size ve sizin gibi Akdeniz, okyanus deneyimi olan reislerimize ilk sorumu sormak istiyorum. Bilindiği üzere Akdeniz'den okyanusa geçene kadar bir çok zaman orsa seyri gerekecek. Şahsen görece rüzgarların daha dengeli olacağını düşündüğüm için Cebelitarık'a kadar Akdenizin olabildiğince ortasından orsa seyriyle gitmeyi düşünüyorum. Bunun nedenleri :
1) Kıyı kıyı gidersem özellikle burun dönüşlerinde veya yüksek dağların altından geçerken direği/direkleri ani rüzgar veya civarna nedeniyle kırma olasılığı daha yüksek diye düşünüyorum. Yani Akdenizde motor seyri düşünmüyorum (Şimdilik)
2) Kıyıda trafiğin daha tehlikeli olacağını düşünüyorum.
Siz Akdeniz geçişi konusunda ne önerirsiniz?
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER