Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ölü Denizcilerin Gözleri..

• *
Ynt: Ölü Denizcilerin Gözleri..
#30: 06 Aralık 2017, 21:08:56
BU arada benzer görüntüleri WB forumda da paylaştım.. Ortalık biraz karıştı.. ancak süper bilgiler çıkıyor. Bence ilginç. Paylaşayım istedim.

MAnila halat ya da benzer doğal halatlar gerçek halat olarak adlandırılıyormuş. Şİmdi bu manila halatın en büyük avantaji 5 ila 10 yıl dayanımlı olması imiş. MAnila halat özellikle meşhur Nelson tarafından tüm gemilerinde kullanılırmış.

Manila halatın en büyük sorunu ıslandığında çekmesi. Çekip kalsa iyi . Kuruyunca da bollaşıyor. kısalması %8 ila %10 civarında.

Hem çekiyor hem kalınlaşıyor. BU yüzden düğümleri çözmek neredeyse imkansız. Ben 6 mm halatın düğümlerini
 pense kullanarak çözebildim. O derece yani. Özellikle sabun ile yağlamak öneriliyor.

Bu özelliği nedeni ile geçmişte işkence aracı olarak bile kullanılmış. WB forumda benim koyduğum fotoğraflardaki halat görüntüleri çok eleştiri aldı. Kopabilir güvenli değil gibi yorumlar var. Sisal denilen başka bir halat önerildi ancak bu haltın da dışarıda kullanımı önerilmiyor.

Şİmdi bu halatı tüm kış boyunca kullanacağım. Bakalım ne olacak.. Benzer urgan diye tabir ettiğimiz kenevir halat 3 ayda çürüyor çünkü..

• IP logged

• *
#31: 07 Aralık 2017, 18:31:06
veee efendim son numaram.. çarmıh halatlarının üzerine bağlanan ahşap baba. Bunlar çarmıh halatının üzerine sarılıyor ve çarmıh üzerine düğüm atmak yerine bu babaya volta tılıyor efendim. İreco dan el ile yontuldu ve zımparalandı..

• IP logged

• *
  • Selamlar
#32: 08 Aralık 2017, 13:05:28
veee efendim son numaram.. çarmıh halatlarının üzerine bağlanan ahşap baba. Bunlar çarmıh halatının üzerine sarılıyor ve çarmıh üzerine düğüm atmak yerine bu babaya volta tılıyor efendim. İreco dan el ile yontuldu ve zımparalandı..

Ersin Reis bildiğim iroko işlenmesi epey zor bir ahşap. Çok iyi iş çıkarmışsınız derim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#33: 08 Aralık 2017, 13:13:08

Eline sağlık, şık olmuş ama ben olsam tabanı o kadar inceltmezdim. Hele ki ortaya o deliği hiç açmazdım. Tabi ki kayıklarımız arasında binen yükler açısından bayağı bir fark var ama yine de emin olamadım sağlamlığından yana. Yengeç beni paranoyak etti :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#34: 08 Aralık 2017, 14:14:55
Aynı tartışma WBF de de oldu. Orjinal uygulamasında halat üstten geçiyor . Şöyle

Bunun da benim yaptığımın da arkasında bir oluk var. Alt kısmın ince olmasının nedeni üzerine halat sarılacak olması. BU boğatadan gelen son halatı voltalamak için. Deliğin içinden halat geçecek. Fotoğrafını koyduğum büyük. Ancak benim yaptıklarım küçük, kayma ve çıkma riski var. O yüzden delik açtım ama bacakları ayrıca kalınlaştırdım.
  • IP logged

• *
#35: 08 Aralık 2017, 21:43:35

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#36: 08 Aralık 2017, 22:40:24
Yok artık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

#37: 08 Aralık 2017, 22:57:55
Çok güzel olmuş eline sağlık Ersin reis.

Not:Bana paserella yapacaktık haber varmı?
  • IP logged

• *
#38: 08 Aralık 2017, 23:14:23
civadra değilmiydi o.. ?
  • IP logged

B

Burak Doneray

#39: 08 Aralık 2017, 23:40:52
civadra değilmiydi o.. ?

Civadra tasarlandı yapılıyor kromdan.Gökovada yaparız demiştin paserella için unutmam.
  • IP logged

• *
#40: 09 Aralık 2017, 00:20:16
yaparız..  :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#41: 09 Aralık 2017, 00:40:16
Detayları Kıbrısta konuşuruz ozaman 😀
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#42: 09 Aralık 2017, 01:03:51
civadra değilmiydi o.. ?

Civadra tasarlandı yapılıyor kromdan.Gökovada yaparız demiştin paserella için unutmam.
Göcekte yapalım. Yengeçte her bir şey var.

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

B

Burak Doneray

#43: 09 Aralık 2017, 01:25:30
civadra değilmiydi o.. ?

Göcekte yapalım. Yengeçte her bir şey var.

Olur yaparız Yengeçte bir sürü yapılacak iş vardır zaten yardıma geleceğim.
  • IP logged

• *
#44: 09 Aralık 2017, 01:30:52
yaparız..  :)
Benim havuzluk tiklerinden sonra değil mi ?:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Yukarı git