Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Kullanılacak, Çakı , Bıçak, Satır, Nacak, Baltaya Dair Her Şey

P

Pınar egemen

Öcal bey buna itirazım yok.. Açılır bir başlık herkes oyuncağını ortaya döker.
Ancak böyle önemli bir konuda , konu dışına çıkarak benimki daha keskin olgusunun yer alacağı konum, yeni bir başlıktır..

Sevgiler
  • IP logged

• *
Ben şahsen tekneyi kurtarmak için vurduğum zaman düğümlenen halatı kesecek iyi bir biçak olmadan denize çıkmam. Özellikle yelken
ve demirlele ilgili halatlarda.
Kabul edersiniz ki mutfak bıçağı ile olmuyor bu işler. ::)
Balta ise şart.

Gelelim tel makasına ; Bir direk kırılmasında eğer tellerden kurtulunmazsa  batma sebebi.

Tabii önem verdiğimiz için , teknemizle ilgili herşey de olduğu gibi biraz  bu kesici aletler hususunda da mükemmeli arıyoruz . Forumda biraz şaka ile karışık konuşuyoruz o kadar.

Aksi takdirde hepimiz  sizin düşünmek istediğiniz gibi kişileriz.
Sürçü lisanımız olduysa affola.

Sevgi ve saygılar.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ben şahsen tekneyi kurtarmak için vurduğum zaman düğümlenen halatı kesecek iyi bir biçak olmadan denize çıkmam. Özellikle yelken
ve demirlele ilgili halatlarda.
Kabul edersiniz ki mutfak bıçağı ile olmuyor bu işler. ::)
Balta ise şart.

Gelelim tel makasına ; Bir direk kırılmasında eğer tellerden kurtulunmazsa  batma sebebi.

Tabii önem verdiğimiz için , teknemizle ilgili herşey de olduğu gibi biraz  bu kesici aletler hususunda da mükemmeli arıyoruz . Forumda biraz şaka ile karışık konuşuyoruz o kadar.

Aksi takdirde hepimiz  sizin düşünmek istediğiniz gibi kişileriz.
Sürçü lisanımız olduysa affola.

Sevgi ve saygılar.

Kesinlikle katılıyorum, başlığın açılmasını isteyen bendim. Sebebi ise kaza veya zor anlarda kullanılan bıçak v.b önemiydi.  Örneğin benim teknemde demir makasi olup zinciri kesebilseydim tekneyi batmadan kurtarabilirdim.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yazıp, yazmamak arasında bayağı bir kararsız kaldım ama itiraf etmeliyim ki Pınar hanımın mesajlarından sonra Texaslı bir maço gibi hissettim. Texaslı derken bile memleketten örnek vermemek, tartışma yaratmamak için çzen göstermeye çalışıyprum. Ama mesajlardaki ifadeden sonra kendimi maço-maganda vs hissetmemi engellemiyor.

Üç bıçak fotoğrafı koydum. İlki ağırlığı ile 16 mm'ye kadar halatı tek hamlede kesiyor. Uzun olan hobi bıçağım gibi görünse de olmadık yerlerde uzunluğu işime yarıyor. Sarı saplı olan ise başlıbaşına bir fenomen; 32'lik halatı bile bir kaç saniyede kesebiliyorum. En son komşu teknem yanarken kurtardı beni.

Dahası, teknemde pompalı tüfek ya da bazuka bulundurmuyor, alttan alta hissettiğim maganda profiline uygun bir şekilde çıkartıp ona buna göstermiyor, kimseyi bunlarla kovalamıyorum. İlgili bir konu başlığı altında tarif etmeye çalışmak yerine fotoğrafları ile paylaşıyorum. Daha bir de özür dilememi gerektirecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Aksine, en azından kendi adıma rahatsızlığa sebebiyet verebilecek bir paylaşım göremedim. Hatta Ali reisin 'excalibur' diye takıldığım oyuncağı ufkumu açtı. Ama hiç bir satırında 'vay be adamın bıçağına bak' ya da 'hadi, bundan büyüğünü bilmemnesini bulun da göreyim' gibi bir ruh haline de rastlamadım. Hele ki konunun önemini yitirmesine, sulanmasına neden olundu mu, hiç sanmam.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

n

nuri_kongur

Kaan reisin her daim üzerimizde taşınacak bıçak fikri hiç yabana atılacak bir şey değil aslında. Gerek doğa yürüyüşlerinde gerekse daldığımda bunun ihtiyacını hissederim ama henüz adet haline getiremedim. Tonoz ile ilgili bir daldığımda az daha ipe dolanıp kalıyordum aşağıda. Allahtan yüzeye yakındım ve işin doğrusu Allah korudu. Yüzeye yakın olsak bile yüzey seviyesinin 1 cm altı bile boğulmaya yeter. Ben o dolanma sırasında bir şekilde kurtuldum. İnsanın her zaman yanında biri olmuyor. En iyisi yanımızda devamlı taşıyacağımız bir bıçak. O olaydan sonra kendime su altında kullanmak için bi bıçak aldım. Daha önceden sustalı bir bıçağım vardı zaten. Ama hala üzerimde taşımıyorum. Bu adeti kazanmak için umarım geç kalmam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Pınar reisin tespiti tamamen doğru Tiryaki.. BU bıçak , çakı merakı ciddi bir hastalık.. Sende olmayabilir.. Ama al bizim Ahmet hastası.. Kaç çakısı bıçağı vardır belli değil.

Başlığın bütününü okudum. İş, zor durumlarda gerekli aletler konusundan bendeki bıçaklar konusuna gelmiş gibi duruyor. Bunu ifade etmek istememiş olabilirsin elbette ama başkaları bunu yanlış anlamış olabilir. Kaldı ki Pınar reis , bu konu tartışılmasın dememiş. Bu başka bir konu başlığında tartışılsın diye bir öneride de bulunmuş. Hani şu Amerikalıların, " bana problem ile gelme , çözümünle gel , yoksa sende bir problemsin " lafı gibi.. ÇÖzüm önermiş ki bu forum sayfalarında sık görülmez nitekim.

Aslında bunlar sadece sanal ortamda tanışılıyor olmaktan kaynaklı yanlış anlaşmalar diye düşünüyorum. Pınar reis, bıçak resimlerini koyan Tiryaki'nin Tuzla'da vapur küpeştesinde çıkan papatyanın resmini çekip , GEKO ya  koymuşluğu da vardır.

Ancak Tiryaki'nin son yazdığı kendisini maço hisseden  yazısına da güldüm. İki nedenle.. Tiryaki de beni benzer duygulara yaşamaya mecbur etmişti.

Bildiğim kadarı ile Tiryaki, balık tutmaz, zıpkın kullanmaz ve dahi denizden çıkan hiçbir şeyi yemez.. Benim gibi denizden babam çıksa yerim diyen bir deniz canlısı oburu olarak kendimi felaket kötü hissettirmişti..

Oh canıma değsin Tiryaki.. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.. İçimde yağlar ballar eridi.. seni teksaslı maço seniiii.. Beter ol..  :) :) :)

• IP logged

• *
İstemeyene teknede zorla bıçak taşıtacak halimiz yok Ersin.
Ancak tecrübelerimizi aktarabiliyoruz.  ?0-?

Sert havada sıkışan bir furling veya yelken halatı -mandarı direğin kırılmasına ,teknenin batmassına en iyi ihtimalle yelkenin parçalanmasına neden olabilir , pervaneye dolanan kalın bir halatı kesmen gerekebilir , üzerine gelen bir tehlikeden dolayı zinciri acil bırakman gerektiğinde hırça mapasına bağlı ipi veya tonoz halatını veya Tiryaki reisin yaptığı gibi koltuk halatlarını kesmen gerekebilir , bir takım  tamir ve kesme işleri (hortum vs.) acilen yapman gerekebilir , konumuzda geçtiği üzere can salı veya botun ipini kesmen gerekebilir vs.vs. Ve bunları yapmak için saniyelerle yarışmak zorunda kalabilirsin.

Belki hayatta bir kez lazım olur ama o anda üzerinde olmazsa sonuçları kötü olur.

Dediğim gibi ,teknede el altında iyi bir kaç  bıçak yoksa ve üzerimde de bir tane en  azından kilit ve halat  açma fonksiyonları olan bir çakı yoksa denize çıkmam ben.  ::)

• IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 16:08:24 Gönderen: Öcal Turan »

• *
Excalibur yapmışsın kendine yahu. O nassı sap

fotoğrafını attığım bıçağa 120 cm sap taktırdım...

Kromdan kestirdin değil mi?
Hüseyin ağbi,krom değil,krom çelik karışık bişiy,çelik saç satan bir yerden parça denk gelmişti aldım kestirdim dağıttım.
Satıcıya sorduğumda bıçak sektörüne satıyorlarmış bu çelik saçları,alışımını söylemişti ama şimdi unuttum:)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 21:55:59 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *

Excalibur yapmışsın kendine yahu. O nassı sap öyle :)
Hakan reisim evet sorma :)yazmaya utanıyorum ama,çakı seven birisiyim Leatherman çakım sız bir hayat düşünemiyorum :)
  • IP logged

• *

Excalibur yapmışsın kendine yahu. O nassı sap öyle :)

Orkinos yakalarsa yukarı almaya da yarar gibime geldi. :)
Hobi amaçlı dalgıç biri olarak ne balıklar görüyorum dalanlar bilirler :)
Ben balık öldürmem,ara sıra seyirde oltama sahte balıkla tutarsam sever bırakırım.
Ama biri tutarsa fotoğraf çektiririm örneğin orkinos :)Enes bilir burayı :)Enes zıpkıncı Hakanın tutuğu orkinos,sen lüfer peşinde gez dur :)

• IP logged

• *
Ali reis orkinosun ağzında başka balık var .
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
Ali reis orkinosun ağzında başka balık var .
Mustafa ağbi,Zıpkıncı Hakan arkadaşımız orkinosu yakaladığında,orada olanlar tek tek fotoğraf çektirdi orkinosla :) başka da tutuğu balıklarda vardı,espri olsun diye ağzına koydu ağzındaki balığı :)
  • IP logged

Yukarı git