Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: MAlta yolcusu kalmasın..

• *
Ynt: MAlta yolcusu kalmasın..
#30: 16 Kasım 2017, 23:56:30
Tayo Mar , civadra ve bumkin arası yaklaşık 11 m. bu arada..  :) tekne 7m. Ama sadece civadra 3.25 m.  ;)

Rota çalışıyorum. Yunanistan Arnavutluk sınırından İtalya ya tam çizmenin topuğuna gitmem gerek. 60 mil snırında seyirler yapmam gerekiyor günlük. Fazlası çok yorucu olur. Korint kanalına kadar kuzeyden Yunan iç denizi ya da Kos tan küçük adaları atlaya atlaya geçmek mümkün olur mu acaba?

Zaman kısıtlı.. bakalım nereye kadar gidebileceğiz. Ancak an itibarı ile İtalya zorlamaz gibi duruyor.

Rota çalışırken kendi kendi kendime konuşuyordum.. Malta ya kadar geldikten sonra İbiza ya mı gitsem diye.. Eşimden bir hooop.. sesi gelince kendime geldim..  :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2017, 23:58:50 Gönderen: Ersin Böke »

e

erdal duran

#31: 16 Kasım 2017, 23:58:59
Bence O kafaya koydu kesin büyütecek :D.
Bu arada, Öcal hocam o salıncağı yaptırabilirsin. Güzel bir lamba bul ona göre demircide yapılır.
  • IP logged

• *
#32: 17 Kasım 2017, 00:03:07
Cem Gür aklıma Tahiti Kech i soktu bir kere.. Bakıcaz ileride ne yapabiliyoruz..  Yalnız seyir yapmayı seviyorum.. Limanlarda değişik insanlar ile tanışmayı da .. BU tür yolculuklara eşim gelmiyor.. Eğer böyle devam ederse teken değiştirmeme gerek kalmaz.. Tayo MAr bir uzvum gibi oldu artık.. Çok alıştım..
  • IP logged

• *
#33: 17 Kasım 2017, 02:34:08
Şu en alttaki salıncaklı gaz lambasına bayıldım , epey zamandır arıyorum. :)
Nereden buldun Ersin. ?

Öcal ağbey İstanbul Feriköyde eskiciler pazarı kuruluyor. O lambalardan ve daha bir çok antika eşya bulmak mümkün. Yana yakıla arıyormuş gibi yapılmazsa hesaplı alınabilecek şeyler. Yolun düşerse bakıver...
  • IP logged
Köstekçi ---bu son fasıldır ey ömrüm, artık denizde geç---

• *
#34: 17 Kasım 2017, 03:57:40
Şu en alttaki salıncaklı gaz lambasına bayıldım , epey zamandır arıyorum. :)
Nereden buldun Ersin. ?

Öcal ağbey İstanbul Feriköyde eskiciler pazarı kuruluyor. O lambalardan ve daha bir çok antika eşya bulmak mümkün. Yana yakıla arıyormuş gibi yapılmazsa hesaplı alınabilecek şeyler. Yolun düşerse bakıver...

Biliyorum orayı , üstelik kızkardeşim de antikacı Mehmet reisim. :) Ancak bu tip salıncaklı ve pirinç , yat için olan ufak tip lambalar ya da gemici fenerlerinden baktığım zamanlar hiç göremedim.
Aslında ebay da filan çıkıyor bazan ancak kargo parası ile epey pahalıya geliyor..
Bir fırsat kollayacağız artık. :)
  • IP logged

• *
#35: 17 Kasım 2017, 10:51:24
Feriköy Antikacılar Pazarı..

https://www.youtube.com/watch?v=YfANuV512CM
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#36: 17 Kasım 2017, 11:38:34
Feriköy Antikacılar Pazarı..

https://www.youtube.com/watch?v=YfANuV512CM

Boğazkesen , Çukurcuma , Kadıköy vs. Dükkanı olan  esnaf elinden çıkarmak istediği ucuz malları , biraz daha albenisi çok olan (tezgah süsler ve pahalı fiyat çekerler ona) mallarla pazara getirir hem zevk alırlar bu toplantı gibi buluşmalarda hem piyasayı kontrol ederler.

Pazarda kepekli unla orada yapılan ıspanaklı peynirli gözleme ve sıkma meyva suyunu da tavsiye ederim. :)

Velhasılı ,çook gezdim oraları benim istediğim lamba orada yok.  Parlatılmış işe yaramaz görmemiş armatörün vitrin süsü çer çöp var.
Bir de yazın sabahın 4 ünde Dolapdere de kurulan ,polisin de karışamadığı ve tanıdık olmayanın gitmesi biraz riskli başka bir pazar var::).

Orası epey hesaplı imiş ancak ben daha vakit bulup gidemedim ,lamba orada varmı bilmem.  :-\

• IP logged

T
  • *
#37: 17 Kasım 2017, 11:41:10

Bir de yazın sabahın 4 ünde Dolapdere de kurulan ,polisin de karışamadığı ve tanıdık olmayanın gitmesi biraz riskli başka bir pazar var::).

Orası epey hesaplı imiş ancak ben daha vakit bulup gidemedim ,lamba orada varmı bilmem.  :-\

;D ;D ;D
Hırsızlar pazarı derlerdi. Her şey vardır, yoksa söylersin, ertesi haftaya getirirler  ;)
  • IP logged

• *
#38: 17 Kasım 2017, 11:49:24

;D ;D ;D
Hırsızlar pazarı derlerdi. Her şey vardır, yoksa söylersin, ertesi haftaya getirirler  ;)

Ayıp olmasın diye söylemediydim adını.  ;D
  • IP logged

• *
#39: 17 Kasım 2017, 12:36:51
Abi.. her yerde var ondan.. Pendik marinadaki deniz malzemeleri satanda da vardı.. Görürsem alırım sana bir tane..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#40: 17 Kasım 2017, 13:48:09
efendim.. Tayo MAr da soba kuruldu.. Tüm gereksiz malzemeler tekneden uzaklaştırıldı. Lambalar sıvı parafin içeren is ve koku yapmayan yakıt ile doldurulup, yanış süreleri test edilmeye başlandı. Çapariz veren büyük cam damacana kaldırıldı, pirinç tulumba evye önüne içme suyu olarak monte edildi. Portuçlar düzenlendi, yastık kılıfları , döşek kılıfları yıkandı yerlerine yerleştirildi.

Güverte de de bir sürü iş yapıldı.. Özellike yeke kilidi süper oldu. Gerçi biraz geç oldu ama.. Mustafa abi bunu bana bir sene önce söylediydi.. Buyurun efendim.. Tayo Mar , sobası ve prinç lambaları ve iki kişilik kamarası ile..

Ersin reis bayıldım eline sağlık hele hele o pirinç tulumba muhteşem olmuş , buram buram yaşanmışlık kokuyor  :)xx :)xx
  • IP logged

• *
#41: 17 Kasım 2017, 23:33:17
Abi.. her yerde var ondan.. Pendik marinadaki deniz malzemeleri satanda da vardı.. Görürsem alırım sana bir tane..

Çok sağol Ersin . hesaplı ve biraz orjinal olsun ama. :) Olmazsa İstanbul a gelince beraber gidelim.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#42: 17 Kasım 2017, 23:36:45
Cem Gür aklıma Tahiti Kech i soktu bir kere.. Bakıcaz ileride ne yapabiliyoruz..  Yalnız seyir yapmayı seviyorum.. Limanlarda değişik insanlar ile tanışmayı da .. BU tür yolculuklara eşim gelmiyor.. Eğer böyle devam ederse teken değiştirmeme gerek kalmaz.. Tayo MAr bir uzvum gibi oldu artık.. Çok alıştım..

Dedim ya günü geldiğinde Tayo-Mar sana tekneyi büyütmen gerektiğini söyleyecek.
Öte yandan bütün kabul, veri ve girdiler  de yeni teknenin Tahiti Ketch olduğunu  muştuluyor.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#43: 23 Kasım 2017, 22:40:22
efendim hazırlıklar resmen başladı. BUgün yeni mizana direği için ahşap malzeme aramaya başladım. Malum mevcut direk iş görüyor ancak, Satın aldığımda hem ucu çürümüştü ve kısaltmak zorunda kalmıştım.

BU seyirde mizana direği hayati önem taşıyor set hava seyirlerinde trinket ile birlikte çok iş görüyor ve sadece iki yelken ile 5 knot hız yakalamak mümkün oluyor.

direğin bağlantıları şöyle olacak.

ancak artık liftinlere veda ediyoruz. Yerine Dead men's eye ler geliyor. Türkçesi Boğata.. bence güzel bir isim. Bunlar dili olmayan üçlü makaralar aslında..

şunlardan bahsediyorum..

bunun için bugün yarım metre 10 x 10 ireco ahşap tedarik edildi. budaksız. Düz lifli.. Sadece 25 TL ..

bitince şöyle olacak..

Ahşap torna da işlenecekler . Halat kalınlığına göre tornada yapılacaklar. Halat tipini daha belirlemedim. Daynema da olabilir, geleneksel görünümlü polyester halatta..

Esas dert , direk malzemesi. Orjinali, ladin.. Ancak mevcutu da dahil çok budaklı ve güven vermiyor pek, esnek olması ve hafif olması iyi ama set havalarda pupa seyrinde çıtır çıtır edince yüreğim hopluyor.

4.25 m boyunda masif 10 x 10 sapelli buldum. Ladine göre % 40 daha ağır. Ancak bu farkı daha zarif bir direk imal ederek %20 gibi bir farka düşürmeyi planlıyorum. Direk çok uzun olmadığından ciddi sıkıntı olacağını sanmıyorum.

bulduğum kereste fırınlanmış, tamamen düz lifli ve hiç budak yok.. Yaklaşık maliyeti 250 TL civarında. Frezeci ile bugün gidip, görüştüm. sabahtan bekliyor imalata. Fazlalıklar da çok işe yarayacak.. Bir sürü planım var kalacak uzun parçalar ile ilgili.

Esas maliyet nakliye. Muhtemelen Dudullu dan Küçükyalı ya nakliye direk maliyetinden fazla tutacak. :)

evvettt.. çok havalı bir mizana geliyor..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2017, 22:42:08 Gönderen: Ersin Böke »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#44: 23 Kasım 2017, 22:50:35

Esas maliyet nakliye. Muhtemelen Dudullu dan Küçükyalı ya nakliye direk maliyetinden fazla tutacak. :)

Derdin o olsun.  :)
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git