Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı

K

Kağan Erdoğan

Ynt: Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı
#120: 22 Nisan 2018, 09:04:43
Sizlèri deneyinizii gerçekleştirmeniz adına mersin Marinaya bekliyorum misafirimiz olun ..deneyinizin finansoru de olacagim. Bu islerden anlamdigimiz icin bizede ogretmis olursunuz.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#121: 22 Nisan 2018, 09:13:09
Sabah kalktım foruma bakayım dedim şaşırdım kaldım.
Doğan Erbahar reis aramıza katılır katılmaz mesleği ile ilgili sorulmuş  bir soruya katkı sağladı.
Önce anlattı ,talebimiz üzerine oturdu adam formülünü yazdı.
Sonra bir dayak yemediği kaldı.
O da yakın bir tarihte gibi
Reisi karşılama yöntemimiz neden farklı oldu.
Bu konu başlığı altında kim bir şey yazmışsa konuyu baştan okumasını ve kendi yazdıklarının aramıza yeni katılan birine kabalık olup olmadığı konusunda kendini mahkeme etmesini dilerim

İyi pazarlar
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#122: 22 Nisan 2018, 09:17:36
Herkese günaydın, iyi pazarlar.
Oktay Reis gelinen durumu çok güzel belirtmiş. Burada olmamız karşılıklı atışma değil, diğerlerinin fikirlerinden faydalanma ve dostluklar inşa etmek olmalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#123: 22 Nisan 2018, 09:29:13
Sayin oktay kimse arkadaşa mesleğini sormadı.lutfen yazılanları tekrar okuyunuz.beyefendi kendi mesleğini sormadan söyledi....sahsim yazılan bir yoruma pek doğru olmayabilir cumleme karşılık beyefendi ben amatör değilim. Mesleğim bu deyince film koptu.ben de kendisini davet ediyorum misafir edelim dedim ..2 fizik birinci sınıf ogrenciligimizede bizi geri gönderen ben değilim. Madem teorinin var.bu teoriyede karşı çıkanlar olduğunda ben im isim bu deyip kaptamazssin.teorini ispat la yukumlusum...bende ispata katkı sağlamak amaciyla ve madem bilmiyoruz buyrun meydan....bunun kabalikla bir alakası yok...su konuda haklısın syin oktay  yazılanlar okunmuyor
  • IP logged

• *
#124: 22 Nisan 2018, 09:34:13
Doğan reis hoş geldiniz.. Ben bu konuya dikkat etmemişim.. Yazdıklarınızı çok önemsiyorum.. Çok başka bir nedenle..

Fiziğin ne işe yaradığını sorup duran ve fizikten nefret eden ortanca kızıma süper bir örnek oldu bu..

Şahsi fikrim , sakin bir havada rahatlıkla denenebilecek bir yöntem gibi duruyor..  Potansiyel enerjinin kinetik enerjiye dönüşümü ve basit hareket formülleri ile teknenin kütlesini bulmak mümkün.. Ağırlık olarak Oktay reis biraz pahalı gelir ancak iki mazot bidonu da iş görür sanıyorum. :)

Bazen meslek söylemeden edemiyor insan.. Aklıma bu konuda hep, Çelenoğlu ve Ziya reis arasında geçen " tansiyon aleti " ile ilgili diyalog gelir.. :) Ziya reis te mesleğini hatırlatmak zorunda kalmıştı.. :)

Kağan reis, yazı dili bazen yanlış anlaşılıyor.. ancak siz de Doğan reisin aramıza yeni katıldığını farkedip hoşgeldin demişsiniz , önemli bir incelik diye düşünüyorum.

Her türlü bilgiye ihtiyacımız var. Nitekim sizin boya konusundaki paylaşımlarınız gibi.. Anlamsız gereksiz alınganlıklar yazma eforumuzun olumsuz etkiliyor malum..

Tekrar hoşgeldiniz Doğan reis , bir de resim paylaşabilirseniz çok seviniriz..

Ersin reis, hoşbulduk, aman zehirlemeyin gencecik çocuğu boşverin.  :)
Forumdan takip edip merak ediyordum sizin kayığı, geçen barınakta gördüm, şiir gibi tekne vallahi.  :)

Sıkıntı yok oluyor böyle yazışmalar, ben uzatmayacağım zaten. Selamlar herkese
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

K

Kağan Erdoğan

#125: 22 Nisan 2018, 09:37:47
Uslubunuza dikkat edin çocuk mucuk zehirlenme falan.terbiyesizlik yapmayin
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#126: 22 Nisan 2018, 09:42:47
Sakin arkadaşlar, sakin. Tartışmaya sonuna kadar devam ama dalaşma, itişme, hakir görme vs... burada bir soluklanın lütfen.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

K

Kağan Erdoğan

#127: 22 Nisan 2018, 09:56:19
Buyrun sayın eryılmaz siz cvp verin.bana kabaliktan bahsettiginizden iki yazı sonra buyrun...
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#128: 22 Nisan 2018, 10:01:28
Şahsım çocuk olarak bu çocuğa teorinizi ispat la yukumlusunuz. Meydan burda yok öyle zehirlenme falan...marina burda tekne burda finans ta.is gucu de  var..yok öyle lafı atayım sonra yan çizme....hakir görme.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#129: 22 Nisan 2018, 10:02:08
Sayin oktay kimse arkadaşa mesleğini sormadı.lutfen yazılanları tekrar okuyunuz.beyefendi kendi mesleğini sormadan söyledi....sahsim yazılan bir yoruma pek doğru olmayabilir cumleme karşılık beyefendi ben amatör değilim. Mesleğim bu deyince film koptu.ben de kendisini davet ediyorum misafir edelim dedim ..2 fizik birinci sınıf ogrenciligimizede bizi geri gönderen ben değilim. Madem teorinin var.bu teoriyede karşı çıkanlar olduğunda ben im isim bu deyip kaptamazssin.teorini ispat la yukumlusum...bende ispata katkı sağlamak amaciyla ve madem bilmiyoruz buyrun meydan....bunun kabalikla bir alakası yok...su konuda haklısın syin oktay  yazılanlar okunmuyor

Sevgili Kağan Reis
Bu forum ortamı çok acaip ,İnsanın  kendi normal davranış hattını bozuyor başlangıçta ,
Çok iyi bildiğinizi sandığınız veya çok iyi bildiğiniz bir konuda başkasının yazdığına tahamül edemediğiniz anlar oluyor.
Bu genelikle Elektirik ,Tamirat ve Tadilat konularında oluyor.
İnsan psikolojisi bunu kolay yenemiyor.

Jest , Mimik ,vucut dili ,espri ,küçücük bir gülümseme ile 20 saniyede  kurulacak insan iletişimi burada kuru soğuk kelimelerle kurulamıyor.

Ben eminim iki Fizikçi bir kafede bu konuyu tartişsanız 2 dakikada halledecektiniz.

Doğan hocayı ben sahsen tanımıyorum

Scientific Reports’da yayımladığ Benim uzun süredir kafayı taktığım hakında her bulduğumu okuduğum bir konuda ismine rastlamıştım.Bu dergide bir Türk rüya olmalı demiştim.
Bir müddet sonra  Başka bir mecrada ismini görünce isim benzerliğimi siz misiniz demiştim.
Gerçekten o olunca  çok sevinmiştim.
Hatta bu konuda dünyada sayılı bilim adamlarından hayran olduğum JIM AL KHALLILI ile tanıştığını öğrendim.

Doğan hoca aramıza hoş geldi

Not :Yukarıda adı geçen dergi Dünyanın en prestijli bilim yayın organlarının başındadır.

Lütfen bu konu uzamasın tatlıya bağlayın
Bizim böyle bir tarzımız yok
Tekrar selamlar

• IP logged
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2018, 10:11:38 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

K

Kağan Erdoğan

#130: 22 Nisan 2018, 10:11:14
Sayın oktay egoda on gorum varmış demek...ben sahsida tanımıyorum kim olursa olsun.cocuk zehirleme manav bu arada( manav arkadaşlar alınmasın. )bizi 1 sınıf fizik öğrencisi bile olamiyacafimizi.gibi idadeleri kullanan ben değilim.hadi ben kabayim.ki değilim .bir hikayede hırsızın hiç mi suçu yok.hatirlatirim. Madem ünlü bir fziikcimiz var ...bizde aydinlanalim yapacağı deneyde.bilfilerinden faydalanalim...
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#131: 22 Nisan 2018, 10:13:45
Sayın oktay egoda on gorum varmış demek...ben sahsida tanımıyorum kim olursa olsun.cocuk zehirleme manav bu arada( manav arkadaşlar alınmasın. )bizi 1 sınıf fizik öğrencisi bile olamiyacafimizi.gibi idadeleri kullanan ben değilim.hadi ben kabayim.ki değilim .bir hikayede hırsızın hiç mi suçu yok.hatirlatirim. Madem ünlü bir fziikcimiz var ...bizde aydinlanalim yapacağı deneyde.bilfilerinden faydalanalim...

UZATACAKSANIZ sizin bileceğiniz iş
Size ne yapacağınızı veya Doğan reise ne yapacağınızı söylemek benim ve hazerunun haddi değil
Selamlar
  • IP logged

• *
#132: 22 Nisan 2018, 10:16:54
Moderetöre rapor ete bastım oktay reisim başka ne yapabilirim ki  :D
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

K

Kağan Erdoğan

#133: 22 Nisan 2018, 10:21:00
Ben de bastım ne olacak
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#134: 22 Nisan 2018, 10:25:02
Bunun uzatmakla alakası yok.siz lafı aoyleceksinin sonra uzatma diyeceksin.yok öyle bu dünya....pasa paşa yapacaksın deneyini ..kendi ifadesi ile yazdığı fantazi tabirinide ben kullanmadım. Fantazisi gerceklestirdiginde ben de elini öleceğim.
  • IP logged

Yukarı git