Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı

• *
Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı
#150: 22 Nisan 2018, 12:46:21
Sildim
  • IP logged
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2018, 12:48:52 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı
#151: 22 Nisan 2018, 13:00:23
Pazar sabahı eskiden vardı hiç kaçırmazdık "radyo tiyatrosu"nu.

Son günlerde nereye baksam Âli'nin bileşik kaplarını görüyorum.
Kağan Kardeşim, Doğan Bey sana "çocuk" demedi Ersin'in kızına dedi. Zehirlenmeyi de senin için değil yine Ersin'in kızına söyledi.

Şu meş'um konuyu bir türlü çözemeyeceğim anlaşılan; gerçek yaşamda can ciğer kuzu sarması olabilecek insanlar neden forumlarda "canafarlaşıyorlar"?
Aman sakın kimse üstüne alınmasın haaa !!
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

K

Kağan Erdoğan

#152: 22 Nisan 2018, 13:15:13
Sakamisiniz yahu....siz manav da demedinz.benzetmenizde. fizik birinci sınıf bile böyle düşünmez demediniz.....ben uydurdum galiba.sonra birde özür bekliyor .yahu vay arkadas
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#153: 22 Nisan 2018, 13:28:15
Şu satten sonra diyecek bir şey.. yok....
  • IP logged

• *
    • instagram
#154: 22 Nisan 2018, 13:29:35
Güverteyi hatchi çatlatmayalım derken verdiğim örnek tam da bu hale gelmesinden kortkuğum içindi, lütfen...
Konu bağlamından çıkıp kişeselleştiğinde üzgünüm ama çirkinleşiyor ve kimseye bir fayda sağlamıyor. Yanlış anlaşılmalar olduğunu görerek karşılıklı olumlu birer adım atmanın kimseye bir zararı olmayacağını düşünüyorum.
Naçizane önerim tekrardan formüllere dönmemizdir.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#155: 22 Nisan 2018, 13:31:05
Sakamisiniz yahu....siz manav da demedinz.benzetmenizde. fizik birinci sınıf bile böyle düşünmez demediniz.....ben uydurdum galiba.sonra birde özür bekliyor .yahu vay arkadas

Şu ağzınıza doladığınız manav ve fizik 1 meselesini arz edeyim anlamanız ümidi ile:

1. Üniversite diploması gerektirmeyen bir meslek olan manavlığı icra eden birisinin bile işine şunu yanlış yapıyorsun diye karışmam dedim. O mesleğin de benim bilmediğim incelikleri vardır zira. Burada bir aşağılama söz konusu değildir. Ama bu ülkede vay aşağıladı edebiyatı çok iş yapar amenna.

2. Evet bu mevzu öyle "rocket science" dedikleri türden zor birşey değil, fizik 1 bilgisi yeterlidir. Zaten gelen yorumlardan ne dediğini anlayabildiklerime elimden gelen cevabı yazdım, yazarım da.

Evet fazla ve lüzumsuz bir tepki verdiniz beyefendi ve bir kusura bakma diyebilirsiniz.
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
#156: 22 Nisan 2018, 13:38:09
Doğan reis hosgeldiniz.
Kağan reisim siz forumda daha eskisiniz. Doğan reisin telefonunu özelden alıp ararmısınız rica etsem.
En güzel dostluklar bazen boyle başlarmış derler. Ortada bana gore de büyütecek bir şey yok ,sadece genele yonelik teşbih (misal) ve yanlış anlama var.
Herkese denizler dolusu selam ,sevgi ve saygılar.
  • IP logged

• *
#157: 22 Nisan 2018, 15:14:31
Bu nedir böyle.. ? Kağan reis.. Tan Kaan son derece doğru yazmış. Kimse size çocuk dememiş. Benim kızıma demiş..

Sinirle okuduğunuzdan ya da benim yazdığımı okumadığınızdan yanlış anlamışsınız.

Anlaşılan gereksiz yere sinirlendiniz. Üslubunuz bu forum için uygun değil. Lütfen dikkat edin. Üstelik yeni gelen bir üyeye karşı yazdıklarınız hoş olmamış..

Amarikalıların meşhur atasözünü hatırlamakta fayda var.. No need... Yani gerek yok..

• IP logged

• *
#158: 22 Nisan 2018, 16:43:37
Şimdi bu New Age’ciler ne düşünürsen o olur, başına ne gelirse sen çağırıyorsun falan diyorlar ya... forumu açtım, kavga gürültü, birinci sınıf, ego, manav, pırasa, ıspanak vs. Vallahi de, billahi de çağırmadım. Kıçımı kırmış, Gökova Yedi Adalarda hayran hayran doğayı seyrediyordum. Yapmayın ne olur.
  • IP logged
BALIM SY

B

Burak Doneray

#159: 22 Nisan 2018, 20:49:50
Mersin buluşması yapalım bir daha Adanada Bülent'e kebab ısmarlatırız Doğan reisle Kağan reis deney üzerinde çalışırlar Hep beraber uygulamasını yaparız.

Çocukça biliyorum ama içimizdeki çocuk hiç büyümüyorki böyle deneye can kurban hadi uygulamaya.Güler eğleniriz öğreniriz varmısınız ?

(DT lerinin görvlerini donatanlar yapmasa iyi olacak bir donatanı ancak DT uyarır diye biliyorum ben yanlışmı biliyorum )
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#160: 22 Nisan 2018, 21:19:39
Bu konu ilgimi çekmemişti ve takip etmiyordum. Biraz önce konu sayfaları sürekli arttığı için bir bakayım dedim ve hepsini okudum.

Öncelikle Doğan hocam hoşgeldiniz. Hiç hoş bir karşılama olmamış ama neyse. Umarım kırılıp gazgeçmezsiniz bu forumdan.

Ben Doğan hocanın yazdıklarında yanlış, hakaret vs görmedim. Bence Kaan reis herşeyi yanlış anladınız. Eğer Doğan hocanın teorisine, formülüne bir itirazınız var ise siz de bilimsel olarak konuya yaklaşıp formülün hatalarını vs ortaya koymalısınız. “ Bence bu olmaz “ demek emeğe saygısızlık olmaz mı sizce?

Bence Doğan hoca bir özrü fazlasıyla hakediyor.
Bir tel işi çözer Kaan reis.
  • IP logged

• *
#161: 22 Nisan 2018, 21:34:12
Mersin buluşması yapalım bir daha Adanada Bülent'e kebab ısmarlatırız Doğan reisle Kağan reis deney üzerinde çalışırlar Hep beraber uygulamasını yaparız.

Çocukça biliyorum ama içimizdeki çocuk hiç büyümüyorki böyle deneye can kurban hadi uygulamaya.Güler eğleniriz öğreniriz varmısınız ?

(DT lerinin görvlerini donatanlar yapmasa iyi olacak bir donatanı ancak DT uyarır diye biliyorum ben yanlışmı biliyorum )

"az modersyon "  da aşılacak galiba bu gidişle.. :)  Şu " incitme.. .. " ile başlayan kuralın bu kadar içselleştiğini görmek hoş..
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#162: 23 Nisan 2018, 09:35:10

"az modersyon "  da aşılacak galiba bu gidişle.. :)  Şu " incitme.. .. " ile başlayan kuralın bu kadar içselleştiğini görmek hoş..
[/quote]

İşe geldim forumu açtım.
Çayı içerken Bunu okudum bütün çayı püskürtüm ...
Ne fena adammışsın sen yaaa arkadaş  :D :D :D :D :D :D
  • IP logged

• *
    • instagram
#163: 23 Nisan 2018, 09:50:28

Vallahi böyle birşey olursa şahsen çok memnun olurum..  Tekrar biraraya gelmek harika olur.. Gelmek isteyen dostlamıza evimizin kapısı açık, ayrıca geçen sefer Mersin'de yapamadığımız yeme içme işini de halledebiliriz. ;)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

R

Recep Ertürk

#164: 29 Nisan 2018, 12:38:18
Ben de bir ek yapayım ve konuyu kapatalım..

Ek 15 yıl kadar önce mail gruplarında dolaşan bir metin.
Belki birçoğunuz gördünüz. Hatırlamakta fayda olan bir metin.. Ben bu son tartışmayı (teknenin kütlesini ölçmek için başka bir yol olabileceği) okurken bunu hatırladım. Bildiğim işler değil, fizik literatürünü bilen biri de değilim. Daha ötesi forumdaki yazılarda sayılar, bölmeler squar feet'ler, inçler, karekökler geçmeye başlarsa "sin sin cos cos" diye gençliğimden kalma bir espriyi hatırlarım..

Aşağısı sözünü ettiğim o ek:

"bir gökdelenin yüksekliğini barometre ile nasıl bulursunuz? anlatınız."

öğrencilerden birinin cevabı: "barometrenin ucuna bir ip bağlarsınız. sonra gökdelenin tepesinden asıp sallarsınız. barometre yere değdiğinde ipin boyuyla barometrenin boyunun toplamı gökdelenin yüksekliğini verecektir."

bu oldukça orijinal cevap, hocayı çileden çıkartmaya yetti ve öğrenci dersten kaldı. öğrenci cevabının doğruluğu konusunda itirazda bulundu ve üniversite durumu çözmek için başka bir hocayı görevlendirdi.

bu noktada öğrenci hakkında ne düşünürdünüz? sizin kararınız ne olurdu? çocuk kalmalı mı geçmeli mi?

yeni hoca, cevabın aslında doğru olduğuna, fakat kayda değer bir fizik bilgisinin varlığını göstermediğine karar verdi. sorunu çözmek üzere; öğrencinin en azından asgari bir temel fizik bilgisinin olup olmadığını anlamak için ona altı dakika vererek sorunun sözlü cevabını vermesi kararını aldı. genç, ilk beş dakika, sessizliğe gömüldü. alnı düşünceden kırış kırış olmuştu.

hoca zamanın tükenmekte olduğunu hatırlattığında genç, çeşitli cevaplarının olduğunu, fakat hangisini kullanacağına karar veremediğini söyledi. tekrar acele etmesi tavsiye edilince şöyle cevapladı:

"ilk olarak, barometreyi gökdelenin tepesine çıkartıp kenarından aşağı bırakıp yere inene kadar geçen süreyi ölçersiniz. binanın yüksekliği (h=0.5x g x t2) formülü uygulanarak hesaplanabilir. fakat barometre için kötü bir seçim..."

"veya güneş parlıyorsa, barometrenin yüksekliğini ölçersiniz. sonra onu bir yere dikip gölge uzunluğunu, sonra da gökdelenin gölge uzunluğunu ölçebilirsiniz. bundan sonrası basit bir orantıyı çözmek olacaktır."

"fakat bu konuda gökbilimsel bir cevap istiyorsanız barometrenin ucuna bir sicim bağlayıp onu bir sarkaç gibi sallandırabilirsiniz; önce yer seviyesinde daha sonra da gökdelenin tepesinde. yüksekliği t=2pikarekvk (i/g) formülündeki farktan yararlanarak bulabilirsiniz."

"yahut da gökdelenin dışarısında bir yangın çıkış merdiveni varsa, barometreyi bir cetvel gibi kullanarak yukarıya çıkarken gökdelenin boyunu barometre yüksekliği biriminden sayıp bunları toplayabilirsiniz."

"eğer ille de sıkıcı ve ortodoks olmak istiyorsanız, tabii ki barometre ile gökdelenin tepesindeki ve yer seviyesindeki basıncı ölçer milibar cinsinden çıkan farkı feet´e çevirebilirsiniz ve yüksekliği bulursunuz."

"ancak bizler daima zihnin bağımsızlığı ve bilimsel metotlar kullanma konusunda teşvik edildiğimiz içindir ki, en iyi yol şüphesiz hademenin kapısını çalmak ve yeni bir barometre isteyip istemediğini sorarak gökdelenin yüksekliğini söylemesi durumunda ona bu barometreyi vereceğimizi söylemek olurdu."

öğrencinin adı : niels bohr, fizik´te nobel ödülü kazanan tek danimarkalı.

• IP logged
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2018, 12:52:06 Gönderen: Recep Ertürk »

Yukarı git