En yakın kara Kefalonya ve 100 mil mesafede. Mülteci teknesine ait motor arızalı ve tekne su alıyor. Geçen 3-4 saatte mülteci teknesi batmadığına göre aldığı su kontrol edilebilir gibi geliyor bana. Eğer yeteri kadar yakıtım olduğunu biliyorsam giderdim, ki yine muhtemelen 40ft bir motoryatta yeteri kadar yakıt vardır. Bunları tek tek teyit ederdim.
Saatte 2 mil süratle tekneyi yedekleyebilirsem 50 saatte açlık ve susuzluktan kimseyi kaybetmeden can güvenliklerini sağlayabilirdim gibime geliyor.. bir ihtimal yedekleme süresince yardım da bulabilirdim...
Bunlar filmi 2 defa izledikten sonra aklıma gelenler.. Orada olsam nolurdu bilemiyorum ama öylece geçip gidemeyeceğimi biliyorum..
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani konuyu dağıtmak istemem ama, bu çocuk kesin bunu planlar ve yapmaya kalkışırdı.(Muhtemelen mülteciler Kri Kir'yi ele geçirirdi, sonrasını bilmem.) Birinizden biri bu adamı alsın, iş güvenliği eğitimi versin. Benim yüreğim kaldırmıyor artık.
Kendimi inkar edemem.Sabahleyin kahvaltıda aynı senaryoyu Kri-Kri üzerinden değerlendirdik ve maalesef(!) yardıma gittik..
Aslında sandığız kadar bodoslama giden bir adam değilim ama şartları zorlamayı seviyorum. Hayatta her şartta her zaman bir çözüm olabileceğini düşünürüm, bazen maliyet hesabında hata yaparım..
Diğer taraftan filmin tam da yaratmak istediği ikilemde yardıma gitmemenin, yardıma gitmekten çok daha zor bir karar olduğunu görüyoruz. Kaptan zor olanı seçiyor bense kolay ama belki de maliyetli olanı.. tam da bu noktada farklı bir bakış açısı ortaya koymak istedim.
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi