ha ha ha .. offf kasıklarıma ağrılar girdi.. Cengo.. birisi senin diline düşmeye görsün..
Bence edebi duygulara kapıldığı seyir bizden sonraki olmalı.. Özellikle senin olduğun ortamlarda daha ilkel beyine yönelik muhabbetler oluyor genelde..
Hani tecrübe ile sabit.. ha ha ha ...
Of çok güldürdün bu arada beni bu kadar işimin arasında.. Sen ağzıma içki sürmem diyen adama 8 bira, ayrıca kola da içmem diyene de seyir sırasında " nasıl biter ya kola nede benim kolam " diye bağırtmış adamsın.
Bülent'in senin fotoğrafını hatıra olarak koyduğun bu seyri tek kelime ile " efsane" dir.
O seyir bir zorunluluklar seyri idi. Bülent beni çağırmıştı , ben de Cengo yu. ancak Bülent ve Cengo hiç tanışmamışlardı. Be de Bülent'i o zaman sadece bir kez görmüştüm.
Bu kadar zaman geçti, yazmakta bir sakınca yok. O zaman çok daha toyduk tabi. Bülent seyrin sonlarına doğru Mobidiği arayan Kaptan Nemo kıvamına gelmişti.
Biz de hain isyankar tayfa durumundaydık. Bülent uyurken gizliden yelken açıyorduk filan. Sabah saat 6 sularında yaramaz çocuk edası ile Bülent uyurken cenovayı açmış ve mükemmel bir seyir yapmıştım. Korkumdan motoru bile kapatamadımdı. en ufak bir ses farkında hemen uyanıveriyor çünkü. sadece rolentiye almıştım. Hayatımda yaptığım en güzel seyirlerdendir.
Neden korkuyordun derseniz yine Bülent haklı olarak güvertede kimsenin tek başına kalmasını istemiyordu. Ben de tek başıma kalmak.. Böyle bir köşe kapmaca ile geçti seyir. Ben Kaş'ta işim çıktı bahanesi ile uzadım.. Cengo'yu da ekmiş oldum böylece. Gerçi Cengo da benim gitmem konusunda hmfikir di. (neden acaba?
)
Cengo benim bu satışımdan beridir beni çok sever.
O yüzden bir çok başka teknelerde seyre çıkmışlığımız vardır. Hepsinde de aşırı eğlenmişizdir.
Ama Bülent ile yaptığımız seyir her ikimizde de çok önemli bir anı olarak kalmıştır. Tekneye gelenlere nasıl davranılması gerektiğini biz Bülent'ten öğrenmişizdir mesela..
Bülent tabi ve doğal olarak bizi bir daha hiç bir seyrine çağırmadı. Muhtemelen edebiyat yönünü törpülediğimizdendir diye düşünüyorum. Ne dersin Cengo..