Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Denize Erman Düştü !!

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Denize Erman Düştü !!
#15: 23 Ekim 2017, 10:28:58
Mersin Marinada palamar faciası yaşamayanı adamdan saymazlar zaten. Kumkuyu'dan (yağmur) kaçarken Mersin Marinaya gelip doluya tutulduk zaten. Her yanaşma ayrılmamda kavga ediyorum. Ne yaptıkları hakkında hiç bir fikirleri yok.

Batıdaki marinalar bu konuda çok daha iyiler. Alanya marinadaki palamarlar, onlar denizci diyor, daha en baştan sizin yanınıza gelip palamarı ne yandan vereceklerini ve varsa çapariz durumunu söyleyecek kadar iyiler. Üstelik çift tonoza bağlanmak zorunlu.

Kaş marinada da benzer bir uygulama var. Palamar aklındakini önceden söylüyor size.

Mersin'de hiç gelmeseler daha iyi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 23 Ekim 2017, 10:56:23
Sağlık olsun Erman Reis  , üç kere denize düştüm bilmiyorum ikisi limanda bir tanesi seyirde. Bu düşmelerin hepsi aşırı kendine güvenden kaynaklıdır.Bu arada son 23 yıldır denize hiç düşmedim.Bakalım bir sonraki ne zaman?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • instagram
#17: 23 Ekim 2017, 11:01:31
Çok teşekkür ederim...
Burada benim için önemli bir soru var. Palamarı iskele tarafına yönlendirerek acaba hataya ben mi neden oldum? Yoksa uyarmakta haklı mıydım?
Yeteri kadar detaylı ve açık anlatabildim mi bilmiyorum ama siz olsaydınız ne yapardınız? Nasıl hareket ederdiniz? Düşmek hariç :)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tornistan da teknenin kıçı ne tarafa çekiyorsa o bordadan yaklaşman ve palamarın o tarafta baştan yiterek ,manevraya destek olacak şekilde pozisyon alacağını , aksi yönde yaklaşmak zorundaysan teknenin kıçını yitecek ve yine manevraya yardımcı olacak şekilde pozisyon alacağını , bunu da önceden eğer sen söylememişsen sana sorması gerektiğini düşünmek lazım normalde.
Bunu yapmamışsa palamar hatalı , bunu yapmışsa sen. :)
Malum tirhandiller tornistanda zor dümen dinliyor ama bu defa çok başarılı bir şekilde fazladan ileri geri yapmadan tek manevra ile tam da halkaların arasına girmiştim. Bundan sonra palamarı biliyor saymayıp en baştan ne yapmasını istiyorsam onu belirteceğim..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#18: 23 Ekim 2017, 11:05:59
Geçmiş olsun sevgili Erman.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • instagram
#19: 23 Ekim 2017, 11:09:53
Mersin Marinada palamar faciası yaşamayanı adamdan saymazlar zaten. Kumkuyu'dan (yağmur) kaçarken Mersin Marinaya gelip doluya tutulduk zaten. Her yanaşma ayrılmamda kavga ediyorum. Ne yaptıkları hakkında hiç bir fikirleri yok.

Batıdaki marinalar bu konuda çok daha iyiler. Alanya marinadaki palamarlar, onlar denizci diyor, daha en baştan sizin yanınıza gelip palamarı ne yandan vereceklerini ve varsa çapariz durumunu söyleyecek kadar iyiler. Üstelik çift tonoza bağlanmak zorunlu.

Kaş marinada da benzer bir uygulama var. Palamar aklındakini önceden söylüyor size.

Mersin'de hiç gelmeseler daha iyi.
Haklısınız genel olarak bir sıkıntı olduğu doğru. Halatı alta sıkıştırdıktan sonra bana "Abi salmaya mı takıldı?" diyor.. Zaten sigortam atmış kendimi çok zor tuttum. Her iş bittikten sonra bir de oturdum neden böyle olduğunu tartıştım. Ben hatırlamıyorum ama olayı sonrası Özden çocuğun betibenzi atmıştı dedi.
Tonoza bir şamandıra koysam kimseye ihtiyacım kalmayacak ama zaten marinadan aldığım tek hizmet palamar servisi.
Bundan sonra testi kırılmadan baştan önlemi alacam sanıyorum

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#20: 23 Ekim 2017, 13:13:29
Erman reis ,

Geçmiş olsun Öcal reisin dediği gibi bu bir gelenek , düşmeyen muhakkak vardır yalnız hep düşülür  :).
Düşmeyen değil de henüz d0şmemiş vardır.
Geçmiş olsun Ermancım.

Bu arada benim ilk düşüşüm doğum günümde ki 3 Şubat olur, Kalamış'ta yan tekneye atlarkendi. Kafa bir dünyaydı. Atlayıp tonozun kılavuzunu alacaktım ama bildiğin boradaya yapışıp, tırmalayarak suya düştüm :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2017, 13:17:58 Gönderen: Hakan Tiryaki »
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#21: 23 Ekim 2017, 13:22:13
Geçmiş olsun Erman Reis.

"Düşmeyen değil de henüz d0şmemiş vardır." diyor Hakan Reis, şöyle değiştireyim: "düşmeyen değil, düşmediğini söyleyen vardır"

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#22: 23 Ekim 2017, 13:30:19
Birde, marinada bağlı olduğum süre boyunca palamar arkadaşlara sadece bir tarafımı, ki Pendik'te sancağımdı, korumak adına pozisyon almalarını söylüyordum. Ben söylemedikçe müdahale etmiyorlardı. İyi de bir ekipti. Bir kaç kez kıçımızı kurtardılar.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

T
  • *
#23: 23 Ekim 2017, 14:16:23
Çok geçmiş olsun.
Öyle yada böyle herkes tekneden düşer. Güzel tarafı hep liman/koy içinde düşülmesidir.  ;D
Seyir halinde düşenler de oluyorda, hikayeleri dinleyemediğimiz için ayrıntıları bilmiyoruz   :P
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#24: 23 Ekim 2017, 16:39:01
Geçmiş olsun.
Her denizci enaz birkere düşer.Düşmemişse düşecektir.Düşülen yer ve zaman çok önemli.Buz gibi havada çok kirli suya düşmek iyi olmuyor
Ben pisim.. su önemli değil..bizim marinada yüzüyorum mesela.. ama soğuk suyu kışın hele bilemedim.. fena ya..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 23 Ekim 2017, 17:24:01
Erman Reis, geçmiş olsun. Sende bir hasar olmadığına çok sevindim. Nasrettin Hoca misali tekneden düşenin halinden yine tekneden düşmüş birisi anlar. 2015 Haziran ayında Yeşilköy balıkçı barınağındaki yerimize yekede Ece olmak üzere baştan kara yanaşırken 2-3 dakika içinde önce sağ bacağım öndeki açık durumdaki heçten içeri girdi. (bir daha açık unutmadım tabi  :)) Baldırımla kalçamın kesiştiği noktamın üzerine düştüm. Sonra teknenin pruvasında iskeleye atlamaya hazır beklerken kaydım ve çivileme denize düştüm. Tekne çarpacak diye panik yaşadım. Denizden çıkmaya çalışırken üzerime doğru bir kurt köpeği koşturdu. Neyse ki onu engellediler. Bütün bu aksilikler olurken teknede ağır misafirlerim vardı (Ece’nin Anne ve Babası) Hatırladıkça hala çeşit çeşit sızlamalar hissederim.  :)
  • IP logged

• *
#26: 23 Ekim 2017, 17:35:56
Seninki fenaymış Mücahit.Tunca'ya da barınaktaki kangal saldırıp paçasını kapınca denize düşmüştü.Efe'nin (kurt köpeği) saldırma huyu yoktu ama düşeni bir de ben ısırayım dedi herhalde.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • instagram
#27: 23 Ekim 2017, 18:55:24
Yaa ben de tarihte sanki bir tek ben düşmüşüm gibi hissettim hakikaten. Demek ki her denizci bunu tadacakmış.. Kaan reisin dediği gibi seyir halinde düşmekten kaçınmak lazım, geçenlerde Bülent reisin anlattığı Bozyazı açıklarında teknesinden düşen denizci aklıma geldi. Saatler sonra karaya çıkabilmişti yanlış hatırlamıyorsam.
Bu arada marinada küçük çaplı namım yürümüş arayanlar oldu, olayın siniri geçince artık gülerek anlatır oldum.

Geçmiş olsun dilekleriniz tekrardan çok teşekkürler...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#28: 23 Ekim 2017, 21:25:14
Sağlık olsun Erman Reis  , üç kere denize düştüm bilmiyorum ikisi limanda bir tanesi seyirde. Bu düşmelerin hepsi aşırı kendine güvenden kaynaklıdır.Bu arada son 23 yıldır denize hiç düşmedim.Bakalım bir sonraki ne zaman?
Ahmet abi siz 3 defa düştüyseniz doğru yoldayım demektir...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#29: 23 Ekim 2017, 21:28:03
Fiske yememiş asker anısı gibi cümle;
"Denizcilik hayatımda hiç denize düşmedim!.." :D
  • IP logged
><(((º>

Yukarı git