Tayfun üstat "denizlerimiz kapalı" derken kendi geldiği coğrafyayı, Akdeniz'i uzun atlamış sanki.
Akdeniz'in başlangıç çizgisi Fethiye ise ve Lodos dediğimiz rüzgar, vasati 240 dereceden gelen hava ise, Fethiye'den ta İncekum burnuna sınırsız feç'ten söz edebiliriz. Zira lodos hiç bir kara parçasına çarpmadan en az 150 mil yol alır. Antalya'lılar için bu mesafe 250 mile çıkar. Özellikle Alanya-Gazipaşa'da bu mesafeyi geçebilir de. Hatta batı, karaya çarpıp döner ve hızlanarak bu kentlerin üstüne iner.
Rüzgar dediğin Akdeniz'de, yedi burunlardan başlayarak ta Çevlik'e lodos eser. Öte yanıyla, bana kalırsa, Tiryaki'nin belirttiği gibi, rüzgar açık denizden ve hayli derinden geldiği için kıyıya yaklaştıkça çok ama çok büyür.
İlk Bodrum- Mersin seferinde, Tiryaki bana 1000 metre derinlik çizgisini Yedi burunlar bölgesinde koru dediydi. Ben sahici bir psikopat olduğum için, 1000 metre ne la, itin olur deyip 2000 metreyi korumuştum, selametle gitmiştik.
O yükseklikte dalga olur mu olmaz mı bilmem, ben görmedim, ama dediğim gibi Antalya'lılara sormak lazım biraz. Biraz da, İskenderun körfezinde yaşayanlara. Zira onlara da lodos esti mi, 250 milden eser. Sanki mümkünmüş gibi geliyor o tabloya göre.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.