Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Gördüğünüz en yüksek dalga kaç metre idi..

• *
    • Son Denk Kayıkçısı

Dalganın yüksekliğini fotoğraf makinesi ile neden yakalayamıyoruz?

Evet Abi fotoğrafta ve video da çok belli olmuyor. Ama bu resimde dalgalar evlerin neredeyse iki katı yüksekliğinde aslında.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

R

Recep Ertürk

Evet, yakında bir karasal görüntü varsa daha anlaşılabilir oluyor. Ama kıyaslayabilecek bir şey yoksa 1.5 metre dalga fotoğrafı çekiyorsunuz. Fotoğrafta dalga yüksekliği 30 cm görünüyor. :)

• IP logged

T
  • *
Dalga yüksekliği konusunda fikir biriliğine varılamamasın nedeni sanıyorum ki, kıyıda ki görülen dalga ile denizde ki dalganın eş değer tutulması.

Bir yerlerde dalga yüksekliği ölçümlerinin coğrafi koşullar yüzünden (yani kıyıya yakın veya sığlık) hatalı olmaması için, deniz derinliğinin 40m olması gerektiği, sağlıklı ve doğru ölçümün burada yapılabileceği idi.
40m derinlikte, 50cm olan dalga, sığlık nedeni ile karaya yaklaştığında bir kaç metre yüksekliğe ulaşabiliyor.

Şimdi bu durumda kıyıyı döven 3m dalgayı mı sayacağım, yoksa birkaç mil açığında göreceğim, 1 metreyi mi? Başlıkta sorunlan hangisi ?
  • IP logged

• *
Bana en yakın, hatta beni döven dalganın yüksekliğini dikkate alırım ben :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Bana en yakın, hatta beni döven dalganın yüksekliğini dikkate alırım ben :)
Aynen :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Geçmiş zaman olur ki:

Ortaokul lise yıllarımda, Kalamış koyuna giren lodosun yaptığı dalga koyun daha girişinde aynen kumsala gelip kırılan dalga gibi olurdu, yani denizin dibi açığa çıkardı. Dalga yüksekliği konusunda söylenebilecek tek şey ise Moda sahiline vuran dalganın serpintisinin yol boyunca olan sakız ağaçlarının tüm yapraklarını sarartıp döktüğü idi.   

Daha sonra bu kadar güçlü bir lodos görmedim. Kalamış Fenerbahçe marina daha Koç'a geçmeden önce şiddetli bir lodos olmuştu, Kalamış'ın girişi o zaman kapatılmamış idi, içeri giren solugan/dalga yüzünden, ana iskele üzerindeki beton pontonlarda dizimize kadar suyun içinde tekneye ulaşabiliyorduk. Marina yeniden inşa edildiğinde Fenerbahçe mendireği uzatılıp kalamış kaldırılıyor, yani bu tür durumlar yine oluşacak.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2017, 13:08:03 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »

• *
  • Selamlar
Üç sene önce kışın lodos, Moda iskelesinin binasını aşıp atladı. Benim bir arkadaşımın Suadiye otelinin yanındaki evinde kapalı garajdaki arabasını deniz suyu bastı. Denize mesafe yaklaşık 150 metre idi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

T
  • *
"O zaman iyi ki Nazare'de yaşamıyoruz" diye mesaj yazmıştım, başka başlığa mı yazdım ben onu yahu,  o nereye gitti.

Neyse,

Üç sene önce kışın lodos, Moda iskelesinin binasını aşıp atladı. Benim bir arkadaşımın Suadiye otelinin yanındaki evinde kapalı garajdaki arabasını deniz suyu bastı. Denize mesafe yaklaşık 150 metre idi

O zaman çekilen foto,

• IP logged

• *
  • Selamlar
"O zaman iyi ki Nazare'de yaşamıyoruz" diye mesaj yazmıştım, başka başlığa mı yazdım ben onu yahu,  o nereye gitti.

Neyse,

O zaman çekilen foto,

Hocam bravo yakalamışsınız, acaip bir lodostu. Kalamış marinada arkadaşlarım teknelerinin başında uzun nöbetler beklediker

• IP logged

T
  • *
Fotoğraf bana ait değil, sadece arşivleme alışkanlığının faydası.
  • IP logged

• *
  • Selamlar

• IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2017, 23:04:30 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
Dalga demişken:

https://youtu.be/jM6nPvRJ45g

Böyle bir yerde ve havada tekneyi başıboş bırakıp kıyıya çıkmak iyi cesaret ,helal olsun. ::)

Diğer yanda , açık denizde yüzmek için suya atlayan ama merdiven olmadığı için  tekneye  çıkamayıp boğulan birilerinin hikayeleri de var.  :(
  • IP logged

• *
Dalga demişken:

https://youtu.be/jM6nPvRJ45g

Böyle bir yerde ve havada tekneyi başıboş bırakıp kıyıya çıkmak iyi cesaret ,helal olsun. ::)

Diğer yanda , açık denizde yüzmek için suya atlayan ama merdiven olmadığı için  tekneye  çıkamayıp boğulan birilerinin hikayeleri de var.  :(

Eksik yazmışım. Merdiveni indirmeyi unutup suya atlamış. :(
  • IP logged

T
  • *
Bugün, dalga yüksekliği 17,8m imiş  ;D (17,77m. GMT 16:00)

http://www.emec.org.uk/facilities/live-data/
  • IP logged

Yukarı git