Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Doğu Akdeniz'de Mucize Kurtuluş.

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
Ynt: Doğu Akdeniz'de Mucize Kurtuluş.
#30: 22 Eylül 2017, 11:15:54
Ne o abicim, korkuluk filan. Mesela, güverte korkuluğu mu diyoruz ? Ben havalı bir isim isterim...  ;D ;D ;D

"Büyükanne Yürüteci"

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

• *
#31: 22 Eylül 2017, 11:40:32
yaklaşık bir senedir, denize düşersem nasıl geri çıkarım diye bazı çalışmalarda bulunuyorum, geçen senelerde hep yalnız gezdiğimden, öncelikle jackline ları çok gergin bir şekilde orta kemereye yakın döşüyorum. gergin olması için liftin kullanıyorum. Ayrıca bağlanma halatlarım çok kısa ve iki kilitli,
bir de gördüğüm bir videodan esinlendiğim bir tekneye geri dönüş sistemim var: her uzun yol gezgini gibi tekne arkasından 50 m yüzen halat salıyorum, ama birçok kereler denedim eğer ilk 10 m de yakalamışsanız kendiniz geri çekme şansınız, eğer tekne 5-6 mil yapmıyor ise , biraz var; ama 5-6 mil süratle giden bir tekneye halatla ulaşmanıza imkan yok. Bu nedenle bu halata yine yüzen 4 mm lik 50 m bir el incesi bağladım sonuna da kuvvetle çekmemi sağlayabilecek bir trapez tutacağı koydum.
Bu ipi çekince vardevalaya bağlı bir makaradan geçen 50+50 m yine yüzen 8 mm halata bağlı,
 Can Simidi braketi ile vardevelaya bağlı bir can simidi, vardeveladan kopup size geliyor.Bu can simidinin arkasında ipin diğer ucuna bağlı bir deniz demiri var. Can simidi size ulaştığında deniz demirini serbest bırakıyorsunuz, teknenin hızı ile deniz demiri dolduğunda sizi tekneye doğru çekiyor ve tekneye ulaştırıyor. Denemelerimin sonuncusunu iki hafta önce tamamladım, sistem çalışıyor. Eğer denize düştüğünüzde kendinizde olursanız kurtulma şansınız çok yüksek olabilir. 

Kendi denemenizi yapmanızda yarar.
  • IP logged
YOLO
You Only Live Once

n

nuri_kongur

#32: 22 Eylül 2017, 11:42:12
Solo seyirde güvenlik halatının daima takılı olması, halat uzunluğunun bizim denize düşmeyeceğimiz uzunlukta olması eşeği sağlam kazığa bağlamak olur. Şu dünyayı en küçük yaşta dolaşan kızın üzerinde emniyet koşum/takımı  (harness) arkadan D halkalı idi. Önde mi arkada mı olması daha iyi diye kafa yormuştum. Denize düştüğümüzde arkadan olması bizim için bir engel. Tekne üstünde de önde olması engel.  Halatın denize düşmeyecek uzunlukta olması böyle bir ikilemi ortaya çıkmasına engel olmakta.
Bir yerlerde okumuştum, belki dalga geçmek için yazmışlardır, ama denize düşenlerin pantolon fermuarları genelde açık oluyor imiş. Bu da, denizcinin küçük abdestini yaparken bir şekilde suya düştüğüne yorulurmuş. Tiryaki reis durum bu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#33: 22 Eylül 2017, 11:42:16
Düşündükçe tırstım. Benim tez zamanda sancak kıç bodoslamadan işeme alışkanlığımı değiştirmem lazım. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlla sancak kıç bodoslama diye ısrar etmemek, önce rüzgar yönüne bakmak daha uygun olur sanki
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#34: 22 Eylül 2017, 11:47:16
Düşündükçe tırstım. Benim tez zamanda sancak kıç bodoslamadan işeme alışkanlığımı değiştirmem lazım. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlla sancak kıç bodoslama diye ısrar etmemek, önce rüzgar yönüne bakmak daha uygun olur sanki

O kolay kısmı, seyirdeysem kafadan geliyordur :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#35: 22 Eylül 2017, 11:48:06
yaklaşık bir senedir, denize düşersem nasıl geri çıkarım diye bazı çalışmalarda bulunuyorum, geçen senelerde hep yalnız gezdiğimden, öncelikle jackline ları çok gergin bir şekilde orta kemereye yakın döşüyorum. gergin olması için liftin kullanıyorum. Ayrıca bağlanma halatlarım çok kısa ve iki kilitli,
bir de gördüğüm bir videodan esinlendiğim bir tekneye geri dönüş sistemim var: her uzun yol gezgini gibi tekne arkasından 50 m yüzen halat salıyorum, ama birçok kereler denedim eğer ilk 10 m de yakalamışsanız kendiniz geri çekme şansınız, eğer tekne 5-6 mil yapmıyor ise , biraz var; ama 5-6 mil süratle giden bir tekneye halatla ulaşmanıza imkan yok. Bu nedenle bu halata yine yüzen 4 mm lik 50 m bir el incesi bağladım sonuna da kuvvetle çekmemi sağlayabilecek bir trapez tutacağı koydum.
Bu ipi çekince vardevalaya bağlı bir makaradan geçen 50+50 m yine yüzen 8 mm halata bağlı,
 Can Simidi braketi ile vardevelaya bağlı bir can simidi, vardeveladan kopup size geliyor.Bu can simidinin arkasında ipin diğer ucuna bağlı bir deniz demiri var. Can simidi size ulaştığında deniz demirini serbest bırakıyorsunuz, teknenin hızı ile deniz demiri dolduğunda sizi tekneye doğru çekiyor ve tekneye ulaştırıyor. Denemelerimin sonuncusunu iki hafta önce tamamladım, sistem çalışıyor. Eğer denize düştüğünüzde kendinizde olursanız kurtulma şansınız çok yüksek olabilir. 

Bana 1,5 ay önce anlattığınız bu sistemi sahi yaptınız mı abi ? Harbi zihni sinir proje, ama çalışıyorsa şahane.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

n

nuri_kongur

Doğu Akdeniz'de Mucize Kurtuluş.
#36: 22 Eylül 2017, 12:02:39
"Bumba korkuluğu" makul bir isim. Merdiven korkuluğunun yaptığı işi görüyor gibi zaten.  Benim aklıma , koltuk almak veya koltuk halatı ifadeleri takıldı. Niye "koltuk"? Bunun emniyet ve sabitleme ile alakası var mı? Varsa "bumba koltuğu" da düşünülebilir. Yoksa , önermemişim sayın.

• IP logged
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2017, 12:08:02 Gönderen: Nuri Kongur »

• *
#37: 22 Eylül 2017, 12:04:47
Kurucabükte denedik, beni tekneye çekti (85 kg çekiyorum), sadece halat gamı problem onu da tamburla çözüyorum
  • IP logged
YOLO
You Only Live Once

• *
#38: 22 Eylül 2017, 12:07:53
Aygün Reis çok güzel bir güvenlik önlemi anlatmışsınız.Bunu basit bir çizimle de anlatır mısınız?

Mekanizmada halat dönüşleri makara yerleri çok önemli.Uygulayabilirsem isminizi patent sahibi olarak deniz demirine yazacağım.

Bütün Karadeniz seyrimiz boyunca canyeleklerimiz üzerimizdeydi.Yeleklerin üzerine bağlanan halatlarımız sizinkiler gibi iki kilitli ve başa ya da direk dibine giden uyarıya gerek kalmadan kullanmak zorunda idi.iki kişi olduğumuz için düşme durumunda neyapar eder düşeni alırız diye düşünüyorduk.Ayrıca bizde teknenin kıçında sabit merdiven var.
Tedbirin fazlası yarardır.Bu yüzden çizimi merakla bekliyorum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

T
  • *
#39: 22 Eylül 2017, 12:28:53

Harika. Gerçekten kafa yormuşsunuz. Tebrikler.
Keşke denerken video'ya çekseydiniz.
  • IP logged

T
  • *
#40: 22 Eylül 2017, 12:32:43
"Bumba korkuluğu" makul bir isim. Merdiven korkuluğunun yaptığı işi görüyor gibi zaten.  Benim aklıma , koltuk almak veya koltuk halatı ifadeleri takıldı. Niye "koltuk"? Bunun emniyet ve sabitleme ile alakası var mı? Varsa "bumba koltuğu" da düşünülebilir. Yoksa , önermemişim sayın.

Nuri reisim, bunun mutlaka bir gerçek adı vardır. Kullandığımız denizcilik terimi olarak yani.
Şayet yoksa, hah o zaman bir isim babası yarışması açarız, bir şeyin ismini de niye öyle demişler acaba diye merak etmeden kafamız rahat eder.  ;D
  • IP logged

n

nuri_kongur

#41: 22 Eylül 2017, 12:39:29

Nuri reisim, bunun mutlaka bir gerçek adı vardır. Kullandığımız denizcilik terimi olarak yani.
Şayet yoksa, hah o zaman bir isim babası yarışması açarız, bir şeyin ismini de niye öyle demişler acaba diye merak etmeden kafamız rahat eder.  ;D
Ooo Kaan reisim, ben her şeyin adını niye öyle koymuşlar diye merak ederim zaten işim bu mantıklı gelmiyorsa da, denklemdeki eksik element ne diye merak ederim

• IP logged

n

nuri_kongur

#42: 22 Eylül 2017, 12:42:52
Kurucabükte denedik, beni tekneye çekti (85 kg çekiyorum), sadece halat gamı problem onu da tamburla çözüyorum
Aygün reis, fotoğraf , video, çizim ne olursa çok makbule geçer.
Selamlar

• IP logged

• *
#43: 22 Eylül 2017, 12:55:14
Okuyunca ben de tırstım.Zaten bu konu ne zaman açılsa sırtım bir ürperir.
Bilinen bütün tedbirleri almalı bence de.Ayrıca bir de Erol Şar'ın kulakları çınlasın bizim millete bu tedbirler yetmez bir de " Denize düşmek kesinlikle yazaktır " levhası asmak lazım der.
  • IP logged

• *
#44: 22 Eylül 2017, 13:18:40
Yarın tekneye dönüyorum birkaç gün içinde fotoğrafları paylaşırım, bir de çizim eklerim.
  • IP logged
YOLO
You Only Live Once

Yukarı git