Ben uydurayım, bumba korkuluğu
Alıntı yapılan: Oğuzhan Oğuz - 21 Eylül 2017, 23:43:53Daha önce yazmıştım. Solo çıkıyorum diye. En çok dikkat ettiğim konu denize düşmemek. Jacking line çektim tekneye. Deniz biraz bile dalgalı olsa kendimi bağlamadan başa gitmiyorum. Tabi tramola ve kavança manevralarında bumbanın çarpıp dengemi bozması anlık bir hadise. "Ya denize düşersem" sorusunu soruyorum kendime. Düştükten sonra kimse göremeyebilir beni. Bu kötü senaryoya karşılık su geçirmez bir çanta alıp boynuma asıp içine telefonumu koyarak seyir boyunca verdiği rahatsızlığı umursamadan tamamlıyorum seyri. Düşersem birilerini arayabilirim diye.Jacking line çektim tekneye.Oğuzhan,Jacking line nedir?biraz açıklarsan sevinirim,başlığı okuyunca tüylerim diken diken oldu.
Daha önce yazmıştım. Solo çıkıyorum diye. En çok dikkat ettiğim konu denize düşmemek. Jacking line çektim tekneye. Deniz biraz bile dalgalı olsa kendimi bağlamadan başa gitmiyorum. Tabi tramola ve kavança manevralarında bumbanın çarpıp dengemi bozması anlık bir hadise. "Ya denize düşersem" sorusunu soruyorum kendime. Düştükten sonra kimse göremeyebilir beni. Bu kötü senaryoya karşılık su geçirmez bir çanta alıp boynuma asıp içine telefonumu koyarak seyir boyunca verdiği rahatsızlığı umursamadan tamamlıyorum seyri. Düşersem birilerini arayabilirim diye.
Alıntı yapılan: Tan Kaan Özkan - 21 Eylül 2017, 23:33:38Tek başına seyirde, güvenlik her şeydir. Geçmiş olsun.Yarın uzun yola tek-el çıkacak çok sevgili bir arkadaşımdan aldım bu haberi, olayı anlattı ve ekledi; Ağustos sıcağında seni can yeleği ile gördüğümde garipsemiştim, az önce tekneyi donattım, can halatlarını yeleklerini... tek-el seyrederken takmazsam kullanmazsam dövsünler beni, haklıymışsın dedi.Bu husus tartışılırken Gezgin Korsan'da, hayli iyi bir denizci, havuzluktan kimse düşmemiştir demişti. Eğer hikaye doğru anlatıldıysa, havuzluktan da düşülürmüş demek ki.Son zamanlarda, can yeleğini giyiyor, ama havuzlukta bağlanmıyordum gündüz. Artık bağlı kalmazsam dövsünler beni
Tek başına seyirde, güvenlik her şeydir. Geçmiş olsun.
Ben olsam, bütün tedbirlerin yanında kıç merdiveni de suya indirip öyle seyir yapardım. De ki bağlısın ve suya düştün, halat sayesinde tekneye ulaştın... Nasıl çıkacaksın?
Alıntı yapılan: Erol Yapıcı - 22 Eylül 2017, 08:48:13Ben olsam, bütün tedbirlerin yanında kıç merdiveni de suya indirip öyle seyir yapardım. De ki bağlısın ve suya düştün, halat sayesinde tekneye ulaştın... Nasıl çıkacaksın? Denize düşecek boyda bağlanma halatı kullanmayarak da çözebiliriz sanki.
Düşündükçe tırstım. Benim tez zamanda sancak kıç bodoslamadan işeme alışkanlığımı değiştirmem lazım. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi