Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Doğu Akdeniz'de Mucize Kurtuluş.

T
  • *
Ynt: Doğu Akdeniz'de Mucize Kurtuluş.
#15: 22 Eylül 2017, 00:33:10
Ben uydurayım, bumba korkuluğu

;D

Gerçekten bilmiyorrum. Yabancı denizciler hep Granny bar diyorlarda, orjinal adı Mast Pulpit. Nasıl çevirmek uygun olur ki ?

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 22 Eylül 2017, 00:37:59
Korkuluk işte.
Direk dibi/bumba korkuluğu.
Ben direk dibinde hep bumbayı tutarak iş yaptığımdan bumba korkuluğu bana doğru ad.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

T
  • *
#17: 22 Eylül 2017, 00:41:16
Ne o abicim, korkuluk filan. Mesela, güverte korkuluğu mu diyoruz ? Ben havalı bir isim isterim...  ;D ;D ;D
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 22 Eylül 2017, 01:01:15
Bağlan, can yeleğini giy, bulunduğun yeri haber ver.
Her halde bu olaydan öğreneceklerimiz öz itibariyle bu.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#19: 22 Eylül 2017, 01:23:02
Demekki ne olursa olsun düşmemek lazım, düştükten sonra gerisi hikaye. İşte mucize falan oluyor ondan sonrası. Ben bu işten herkesten fazla ders çıkartmam lazım.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#20: 22 Eylül 2017, 01:37:05
Daha önce yazmıştım. Solo çıkıyorum diye. En çok dikkat ettiğim konu denize düşmemek. Jacking line çektim tekneye. Deniz biraz bile dalgalı olsa kendimi bağlamadan başa gitmiyorum. Tabi tramola ve kavança manevralarında bumbanın çarpıp dengemi bozması anlık bir hadise. "Ya denize düşersem" sorusunu soruyorum kendime. Düştükten sonra kimse göremeyebilir beni. Bu kötü senaryoya karşılık su geçirmez bir çanta alıp boynuma asıp içine telefonumu koyarak seyir boyunca verdiği rahatsızlığı umursamadan tamamlıyorum seyri. Düşersem birilerini arayabilirim diye.
Jacking line çektim tekneye.
Oğuzhan,Jacking line nedir?biraz açıklarsan sevinirim,başlığı okuyunca tüylerim diken diken oldu.
Jackline olacak özür dilerim. Can halatı yani. Neden ingilizcesini yazdım ben de bilmiyorum :)
  • IP logged

• *
#21: 22 Eylül 2017, 06:54:09
Boşuna mı her seyirde  moda koyuna giderken bşle zello dan anons ediyoruz.? Boşunamı traccar takip sistemi..? mais?  Tekrar eline sağlık Hasan Abi..
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#22: 22 Eylül 2017, 06:59:02
Çok geçmiş olsun, ders almak gerek

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#23: 22 Eylül 2017, 08:48:13
Ben olsam, bütün tedbirlerin yanında kıç merdiveni de suya indirip öyle seyir yapardım. De ki bağlısın ve suya düştün, halat sayesinde tekneye ulaştın... Nasıl çıkacaksın? ?0-?
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#24: 22 Eylül 2017, 08:56:40
Tek başına seyirde, güvenlik her şeydir. Geçmiş olsun.

Yarın uzun yola tek-el çıkacak çok sevgili bir arkadaşımdan aldım bu haberi, olayı anlattı ve ekledi; Ağustos sıcağında seni can yeleği ile gördüğümde garipsemiştim, az önce tekneyi donattım, can halatlarını yeleklerini... tek-el seyrederken takmazsam kullanmazsam dövsünler beni, haklıymışsın dedi.

Bu husus tartışılırken Gezgin Korsan'da, hayli iyi bir denizci, havuzluktan kimse düşmemiştir demişti. Eğer hikaye doğru anlatıldıysa, havuzluktan da düşülürmüş demek ki.

Son zamanlarda, can yeleğini giyiyor, ama havuzlukta bağlanmıyordum gündüz. Artık bağlı kalmazsam dövsünler beni :)
Bu zaten beni deli edecek.. ''iyi denizci'' ''hayli iyi denizci'' '' büyük denizci'' hay bin kunduz ve devamı.. Çok bilen, her şeyi bilen en iyi bilenlerden gına geldi..

Olasılıkların sınırlandırılamayacağı bir ortamda yani ''deniz'' nasıl bu kadar emin konuşuyor insanlar. Diğer ülkelerin forumlarını takip edenler ya da dergilerini alanlar ne hikayeler okuyorlar oysa ki..  Havuzluktan da, teknede diğer her yerden de düşülür. Açık alandasın yahu.. Bağlan arkadaş..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 22 Eylül 2017, 10:38:17
Ben olsam, bütün tedbirlerin yanında kıç merdiveni de suya indirip öyle seyir yapardım. De ki bağlısın ve suya düştün, halat sayesinde tekneye ulaştın... Nasıl çıkacaksın? ?0-?

Denize düşecek boyda bağlanma halatı kullanmayarak da çözebiliriz sanki.
  • IP logged

• *
#26: 22 Eylül 2017, 10:47:47

Denize düşecek boyda bağlanma halatı kullanmayarak da çözebiliriz sanki.
Kesinlikle. Ama can halatı bağlı, teknenin yanında sürüklenir vaziyette bulunmuş boğulmuş insanlar hikâyelerini dinleyince...
"Tedbirde aşırıya kaçmak, Allah'a olan güveni sarsar" saçmalığına inanmıyorsak... sonuna kadar tedbir ;)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#27: 22 Eylül 2017, 10:50:59
Düşündükçe tırstım. Benim tez zamanda sancak kıç bodoslamadan işeme alışkanlığımı değiştirmem lazım. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#28: 22 Eylül 2017, 10:57:51
sancak kıç bodoslamadan işenmez,. Denizcilik geleneklerine göre İskele kıç bodoslamadan işenir.
  • IP logged

• *
#29: 22 Eylül 2017, 11:02:16
Düşündükçe tırstım. Benim tez zamanda sancak kıç bodoslamadan işeme alışkanlığımı değiştirmem lazım. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Belki de bu yüzden fırtınaları yanında taşıyorsundur :)
  • IP logged

Yukarı git