Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Meşhur tekne sobası..

• *
Ynt: Meşhur tekne sobası..
#15: 16 Eylül 2017, 00:18:49
Ersin bu arada çokomel de iki gözlü alkol ocağı vardı,bir gözünü lpg çevirdim.
Öbür gözden çıkan alkol ocağı malzemelerini atmadım hepsi elimde,ama krom sen ağaçla kaplarsın:)
Alkol ocağı düşünürsen malzemeler benden:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 16 Eylül 2017, 09:10:43
6. Teknede buzdolabı gereksiz ama soba zaruridir  !O__
Hemde İskandinav denizlerinde değil, akdenizde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nuri reis ,

Çok yaşa sabah sabah güldürdün  ;D ;D

*Ersin reis,

Seri üretim olursa bende istiyorum yalnız evde kullanacağım  :) :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 16 Eylül 2017, 09:24:30
Bi durun yav; hangi birimizle baş edecek :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#18: 16 Eylül 2017, 09:39:16
Bi durun yav; hangi birimizle baş edecek :)
Dün geceden puroyu yakıp yazmaya başlamıştır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

S

Salim ORHANLI

#19: 16 Eylül 2017, 18:01:29
Tekneyi sattım. Karavan versiyonunu alırım. Bu yaştan sonra webasto kullandırmayın bana. Odun candır :)
  • IP logged

• *
#20: 17 Eylül 2017, 18:16:12
Kaan,

Bu başlıkla ilgili bazı peşin kabulleri belirlemek lazım:

1. Ersin ne yapmışsa, bu o ana kadar yapılmış ve yapılacakların en iyisidir.

2. Yüzyıllar önce ya da sadece yıllar önce başkaları bu deneyimleri yaşamış, tartışmış ve geliştirmiş olabilir. Bu Ersin'in ortaya çıkardığı şeyin eşsiz ve tek olduğu durumuna engel olamaz.

3. Ersin, her ne kadar o güne kadar yapılanın en iyisini yapmışsa da, bazen bir yerlerde daha iyisini görüp, kendi yaptığını iyileştirebilir, düzeltebilir. Ama bu yine de Ersin'in yaptığının en iyi olduğu kuralını bozmaz.

4. Herkes, Ersin'in yaptığı her şeyi her zaman eleştirebilir, ama bu Ersin'in her zaman en iyiyi bildiği gerçeğini de değiştirmez.

5. Madde de efsane.. Yabana atmamak lazım. Bir kere baştan kabul edelim.. Resmen gol.. Hem de tam doksandan.  :)

Daha da iyisi resmen nakavt. Değil on , bine kadar saysanız kalkamaz artık bu kroşelerden sonra boksör. Bir de baksanıza sadece boksör de değil, hakeminden , seyircisine herkes dalmış vaziyette. Naapsın zavallı ..  :)

Tabi şu çelişkiyi de görmek lazım. En hızlısından liberal olan boksörümüz her ne hikmetse iş ahşap tekne , yelken oldu mu en sabit fikirlisinden adama dönüşüveriyor. ? Bu çelişkiyi görmek yerine sadece bu konularda tutucu , diğer konularda ise amansız bir liberal.  :)

Ne diyelim.. Kapak cuk oturdu.. Hem gol hem nakavt..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 17 Eylül 2017, 18:45:44
Valla ben bişi demedim. Yapmayın etmeyin ayıptır  dedim dinletemedim. Hep Matay, herkesi fiştaklayan o!
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#22: 17 Eylül 2017, 18:53:23
Kendi adıma belirtmem lazım, Ersin reisin yazdıklarını çok keyif alarak okuyorum, özellikle yeni bir ahşap tekne hakkında (belki) atacağı adımları çok merak ediyorum; soba ise muazzam, adam düşünüyor, araştırıyor, deniyor, yaratıyor, daha ne olsun :)
Üstelik çoğu kişinin fındık kabuğu kadar diyeceği bir tekne ile yaptıkları nefis; yapmayı planladıklarını da umarım gerçekleştirir ve detaylı şekilde yazar, harika olacak.....:)
  • IP logged

• *
#23: 17 Eylül 2017, 18:59:44
 :)
  • IP logged

• *
#24: 17 Eylül 2017, 20:01:06
Valla ben bişi demedim. Yapmayın etmeyin ayıptır  dedim dinletemedim. Hep Matay, herkesi fiştaklayan o!

Aali de münafık olduğumu iddia eder.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#25: 20 Eylül 2017, 13:24:45
Teknik detaylar ve arıza usta tarifi de yapıldıktan sonra artık konumuza geri dönebiliriz.

Şimdi meşhur iddamız her şeyi yakacak olması ya bu sobanın.. Geçen yıl , Öcal reisin tavsiyesine uyup, Bauhaus ta satılan sanırım mazot ile krılıp, sıkıştırılmış talaştan yapılan odundan aldıydım.

Benim reşoyu yaktığımda kabin en fazla on derece filan ısı artışı sağlıyor. Ancak bu özel odunun kalori değeri gerçekten çok yüksekmiş.

Küçük bir parçasını bile içine atar atmaz, manyak bir ısı yayıldı ortalığa . Dışarısı dört derece, benim kamara kapısı açık ilen içerisi oldu 22 derece. Mazot tanmısır nedir siyah bir duman çıkarıyor üstelik. Tam yanmayı da sağlıyorum oysa.

Bu kadar ısı, bizim bakırdan yapılma ince boruları kağıt gibi eydi büydü. Daha da kötüsü bu ısı , bakırı ciddi şekilde kararttı. Açıkçası hiç hoş bir görüntü olmadı.

Gerçi soğuduktan sonra parlatıcı ile temizleyince çıktı ama benim sobanın antika değeri arttı kesin. Bir antikacıya götürüp, anneannemden kaldı , ona da anneannesinden kalmış desem rahat yediririm. Birde tüm Ege seyri boyunca güvertede direğin arkasında durduydu, bütün Egenin tuzlu suyu üzerinden geçti garibim, yeşillendi filan..  :)

Bir diğer sorun ise is.. Biz o kadar kafa batlatalım kül filan olmasın diye , bütün güverte bu talaşı yakınca is oldu ki bu isi özellikle daha önceki sahibi alkol yerine ispirto kullandığından çok iyi biliyorum. Çıkarmak neredeyse mümkün değil is lekesini.

Demem o ki, bizim reşo , yakıt miktarını arttırırsak en iyi yakıt bana göre..

Diğer yakıtlar tehlike halinde kullanılacak sınıfında değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

Dediğim gibi, bu sefer malzememiz bildiğiniz saç olacak.. Ancak üzeri emaye kaplatılacak. Bağlantılar yine pirinç olacak. Sarı malzeme yüksek sıcaklıktan etkilenmedi çünkü..
  • IP logged

• *
#26: 04 Kasım 2017, 21:51:14
sobada kullanım ile ilgili küçük eksiklikler düzeltiyordum bu gün.. bakır levha aldım yeni borular için. Bu yıl daha uzun tutacağım boruları.. Bu işler ile uğraşırken yine şu içimdeki ses konuşmaya başladı.. çok ağır konuştu şerefsiz bu sefer. Dedi ki ;

uğraş dur soba ile.. ne sobası..? soba mı kaldı be adam.? kimin teknesinde soba var? webasto denen bir şey var.. tak rahat et işte..

ben biliyorum neden uğraşıyorsun bu soba ile sen! ama boşuna .. unut  artık.. Baban çatala geçirir yarım kangal sucuğu ortadan bölünmüş.. sobanın kapağına kıstırır iki dakika alevin içine tuttumu nasıl da kokardı o sucuk.. en küçük sendin ya .. önce sana verirlerdi. Sonra ablana.. geri kalanı karı koca rakı mezesi yaparlardı mutfakta.. rakı çay bardağı ile içilirdi. sen sobanın önünde oturur , gürül gürül yanan sobanın sesi ve artık kızaran siyah dökümü izler , bir yandan da ampullü radyoda masal dinlerdin..

bu sobayı o yüzden yapıyorsun sen.. o günleri özlediğin için.. sanki soba yanınca o günler geri gelecek sanıyorsun.. gelmeyecek..

Ahşap takıntın da bu yüzden.. şimdi evinde duran o ceviz koltukta bir zamanlar deden otururdu.. sen de beş yaşında onun kucağında otururdun. Her gün masal anlatırdı sana.. gıcır gıcır cilalı ve o günkü gibi olursa deden gelir sanıyorsun .. gelmeyecek..

sen de haklısın gerçi.. o günlerden geriye bunlar kaldı işte.. soba, ceviz koltuk, cırcır dolap, komidin , radyoluk.. hepsi ceviz hepsi sanki ellili yıllara o gün alınmış gibi duruyorlar.  Öyle tutunca sanki zaman duracak sanıyorsun.. zaman geri aksın istiyorsun. Akmayacak..

fırlattım çekici şerefsize.. duvara çarpıp geri sekti..

hele bir yakayım sobayı.. çatalı sucuğa.. rakıyı çay bardağına bir koyayım .. o zaman görürsün sen.. bir lokma, bir fırt verirmiyim acaba sana..

• IP logged

• *
#27: 06 Kasım 2017, 12:37:36
Ersin fiber teknelerde candır:)
DEĞİŞİM HER ZAMAN İYİDİR:)
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#28: 04 Ekim 2018, 18:30:47
Son doğalgaz zammından sonra teknede sobayı bilemem ama evlere soba kurmak şart olacak galiba..  ?0-?
  • IP logged

• *
#29: 04 Ekim 2018, 22:06:11
Son doğalgaz zammından sonra teknede sobayı bilemem ama evlere soba kurmak şart olacak galiba..  ?0-?
Eve soba kurmak için evde baca çıkışı varmı :)
  • IP logged

Yukarı git