Eh kambersiz düğün olmaz. Tekne sobası konusu olmayan forum da olmaz.
Bu konuda hele hele geçen kış , neredeyse tüm sezon üstelik seyirde de sobayı kullanan birisi olaraktan artık bu konuda kendimi " uzman " ilan ediyorum.
Şimdi efendim, Tayo Mar da bakım çalışmaları var. Gökova modundan İstanbul moduna geçtim. Dün , mizana direği söküldü. Yağlandı , keza mizana bumbası, sereni ve bumkin de..
Civadra elbette monte edildi. İlave 5 cm. Uzunluk, floğun hücum yakasının balonlamasını önledi. Flok , seyre hazır. Civadra çarmıhları tamam. Sakala daha önce liftin takmıştım, ancak demirde , demir zinciri ile geçinemediler. Çok ses yaptı demirde . O yüzden tekrar eski makaralı sisteme döndüm. Çift makara ile istediğim gerginliği sağladım. Demir attığımda , sakalı bollayıp, birbirlerine sürtmesini önleyeceğizdir.
Yani bu işler yarın bitmiş olur. Önümüzdeki hafta, bakırdan yaptırmış olduğum sobayı, bu sefer saçtan yaptırıp , üzerini emaye kaplatacağım. Ciddi imalat kolaylığı ve ucuzluğu sağlayacak..
Aynı zamanda mangal olarakta tasarladığım soba, emaye modeli ile seri üretime hazır hale gelecek.
Neydi efendim tasarım kriterleri. ?
Asla , dışarıya kor atmayacak, tütmeyecek, seyir sırasında kullanılabilecek ve ısısı evimzdeki radyatör sıcaklığında tutulabilecek. Kül, atma problemi olmayacak, temizliği kolay olacak. Alkol dahil herşey yakılabiliyor olacak.,
Geliyoooor... Tekmili birden.. Emaye tekne sobası..