Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: bir kalıbın ardından..

• *
    • KUTUP YILDIZI
Ynt: bir kalıbın ardından..
#30: 01 Ocak 2017, 22:49:11
E dediğin doğru Ersin, ne ka ekmek o ka köfte.
Ya da bu kadarcık kumaştan ancak kısa pantol çıkıyo ;D
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

S

Servet

#31: 01 Ocak 2017, 22:59:56
Bir yorum.. Filikalar çok derin olmadığından , ve içeride ayakta durma gibi bir niyet olduğundan , kamarlar bence çok yüksek yapılıyor. İyi güzel de havuzluktan pruva hattı gözükmüyor bu sefer..

Dogru..ama ister istemez arka hawuzlugu da yukseltiyorsun,yakıt deposu,akuler wb icin..
  • IP logged

• *
#32: 09 Ocak 2017, 12:40:16
İzmir deki dostumuz , hava şartlarından dolayı henüz , kayıkhaneye gidemedi. Ancak Rahmetlinin kabuğa göre şekillendirdiği projeyi bulmuş. Linkini gönderdi.

Benim görüşüm bir " filika " olduğu. Telkenli tekne yapısına nasıl çevirilebileceği konusunda "uzman " görüşlerin ellerinden öper.

Ancak Benim kurduğum hayaller böyle değildi tabii.. Yine de üzerinde fikir yğrütmeye değer..

İşte link..

http://www.mariner-tr.com/product_detail.php?id=15&lang=tr

• IP logged

S

Servet

#33: 09 Ocak 2017, 14:09:16
Aliaga gemi sökum de  filika dışı bir şey bulmak imkansız..
Benim gordugum bazı filikaların uzun yada kısa yelken direkleri war,Can'ınkinde de wardı,benimkinden de 3.20 lik kısa bir direk we flok tarzı bir yelken cıktı..Linkteki tekne de zaten yazmışlar ''kurtarma botundan'' esinlenmiş..Sanırım hic imalat gerceklestirmemisler aynı sayfaya 5-6 yıl önce de denk gelmiştim yine çizimler wardı,fotograf yoktu..Yelkenliye dönusurmu?,bir takım tadilatlarla dönüşür ama ''mektepli'' desteği lazım,illa gemi muh.degil,bu konularda araştırma yapmış,kaynakları takip etmiş,kafa yormuş C.Gur,A.Şan,C.Deniz'in fikirlerini almak lazım..
  • IP logged

• *
#34: 09 Ocak 2017, 15:37:59
İzmir deki dostumuz , hava şartlarından dolayı henüz , kayıkhaneye gidemedi. Ancak Rahmetlinin kabuğa göre şekillendirdiği projeyi bulmuş. Linkini gönderdi.

Benim görüşüm bir " filika " olduğu. Telkenli tekne yapısına nasıl çevirilebileceği konusunda "uzman " görüşlerin ellerinden öper.

Ancak Benim kurduğum hayaller böyle değildi tabii.. Yine de üzerinde fikir yğrütmeye değer..

İşte link..

http://www.mariner-tr.com/product_detail.php?id=15&lang=tr

Dümen palasını en arkaya askıya alıp havuzlukta yer kazanabilirler, ve kamarayı biraz daha arkaya uzatabilirlerdi .Böylece içeride kapalı bir tuvalet ve kullanışlı bir mutfak tezgahı yerleştirme şansı olurdu. Karinayı da uzun salma yaparak böyle bir dümen palası ile yelken direği takma şansı da olurdu.. İlk gördüğüm bu oldu.
  • IP logged

• *
#35: 09 Ocak 2017, 23:49:45
Bu çok güzel bir balıkçı(oltacı)) teknesi olur.Hemde hiç biryerini değiştirmeden.Yelken li yapmak için birçok tadilat gerekir.Bu tadilatların da uygun düşeceği şüpheli.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#36: 10 Ocak 2017, 01:46:45
Bu 8 m. Boylarında bir aluminyum filika idi . Omurgasına dıştan 750 kg ağılığın da boydan boya  salma konularak  direk takıldı ve bu hale geldi. 
Hesaplı malolduğunu söylememe gerek yok. :)

• IP logged

• *
#37: 10 Ocak 2017, 05:02:38
Öncal abi, kim yaptı ise güzel olmuş.. salma yapısı nasıl acaba?
  • IP logged

• *
#38: 10 Ocak 2017, 09:55:53
Öncal abi, kim yaptı ise güzel olmuş.. salma yapısı nasıl acaba?

Gulet tipi baştan kıça 750 kg döküm salma vardı, netice de filika dan devşirilmiş . Ust yapı aluminyum ve hafif olduğu için kendi çapında yetiyordu kafayı tutacak flok filan için  yelken e. 50 HP Perkins motor ve Yelken ile gitmediği yer kalmadı Ege de.

Demem o ki ,düzgün yapılmak için uğraşılırsa hesaplıca pek ala güzel teknelerde yapılabilir filikalar dan. :)
  • IP logged

G
  • *
#39: 11 Ocak 2017, 03:01:48
Bugüne kadar Filika tadilatları konusunda gördüğüm başarılı ve birden fazla kez yapılmış çalışmalar Ayvalık'ta bir yelken okuluna ait.

http://foraminifera.com.tr/index.php

Filika temelli (kendinden salmalı veya salma eklendikten sonra kalıbı hazırlanmış) bir yelkenli kayık kalıbı mantıklı duruyor.

Bir yatırım olarak görülüp, değerlendirilebilir ki bu konu yani doğru model ve doğru kalıp konusunda bence ayrıca konuşmalıyız. Eğer amaç bu yönde ise...

Bu tip Filika denemeleri Bodrum da yapılıyor. İyi uygulamlarına sahibinden de denk gelirsem paylaşırım. Bir ara güZel birine 80.000 demişlerdi...

Bir ara bu işe merak salmış ve Aliağayı tavaf etmiş biri olarak şunu hatırlıyorum ki, filikaların özellikle belirli formda olanları (bizim kayıklara benzeyen, belirgin bir omurga salması olan, Başın yaklaşık bir metre gerisinde katlanabilir bir direk yeri olan ve takribi 2-3 metrelik bir direğe sahip filikalar) tercih ediliyor. 9 metre ve üzeri çok çok hantal görünen U formlu filikaları daha uyguna alabilirsiniz.

Ancak tahminim Ersin in takibindeki kalıbın benim bahsettiğim çok sık tercih edilen model olduğu yönünde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#40: 11 Ocak 2017, 17:32:25
Bugüne kadar Filika tadilatları konusunda gördüğüm başarılı ve birden fazla kez yapılmış çalışmalar Ayvalık'ta bir yelken okuluna ait.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gönenç, resimlere de filmlere de baktım. Oldukça başarılı. 11 borda numarası olan tekne de olduğuna göre ilk üç tanede kalmamış filoyu büyütmüşler. Amaçlarına gayet de uygun tekneler çıkmış ortaya.

Tek sıkıntı alüminyum direk. O da keyfe keder. Böyle işler görünce seviniyorum.  :)xx
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#41: 12 Ocak 2017, 07:51:02
Gerçekten de filikadan çok başarılı işler yapmışlar. Hatta birisi randa arma.. Kim düşündü acaba? Tek sırıtan lazy bag..olmasa iyiymiş.. :)

Can hoca böyle bir filikaya twin keel koydu. Hesabı nasıl yaptı bilmiyorum. ama bir anlatsa da öğrensek..
  • IP logged

Yukarı git