Erdal üstadım merhaba , burada buluştuk gene .
Tekneyi afedersiniz piçten de öte etmişler , tevekkeli hava biraz patlayınca boşuna tumba olup batmıyor bu seyir tekneleri.
Benim İzmirde bir arkadaşımda da vardı 8 m. Alimunyum filika dan yapılma bir yelkenli , motor seyrinde biraz çürük su yapmasını saymaz isek üst yapısı çok da güzel oturmuş hani ful arma olmasa da yelken de yapan bir tekne idi .
İlk yapan sahibi gerçekten göze hoş gelen bir tekne ortaya çıkarmıştı..
Ancak ilk kez tekne sahibi olan ve malzeme den çok anlamadığından alimunyum bakımına itina göstermeyen (Benim çıkma tutyaları kullanırdı tüm uyarılarıma rağmen ,bir iki sefer de galvanik erimeden dolayı delinen yerleri sakızla yapıştırdığını anlatmıştı, gidiyor üzerinde rakı da içiyorum ya diyordu
) .
İzmir den Gökova ya bir kaç tur bile yapmıştı ancak tekne , günlerden bir gün artık dayanamayıp Çeşme Dalyanda olduğu yerde battı sonunda .
Bilahare çıkarıp polyester (epoksi değil) elyaf kapladığını duydum ,ara sıra balığa gidiyordu , ama baş gelemedi tamire tabii.
Geçen sene birisi gelmiş müşteri olmuş o da satmış tekneyi iyi bir fiyata.
En son duyduğum , bir yunan adasında içindeki davetsiz misafirlerle yakalanmış satın alan adam ve tekne orada duruyormuş halen.
Eh, denizcilik kültürümüzde bunlarda var ve bu forumlarda bilgimizi artırmaya boş yere çalışmıyoruz.
Selam ve sevgiler,