Bu akşam zello da dingi yapımı ile ilgili Atkin planlarından bahsediyorduk. Ben Mustafa abi ve Kabaali bir dingi yapalım istiyoruz. Atkin 'in Handy endy planını uygun bulduk..
Bununla ilgili aAmerika dan planları istemek ile ilgili konuşuyorduk ki araya Alp Hoca girdi. Tekne yapılacak diyince büyük bir şey yapılacak sanmış.
Meğerse Aliğa da, bu işlere meraklı birisi , Söküm yapılan bir Norveç teknesinden bir kayık bulmuş.. Ben de aynısını sandım ama filika değilmiş. anlatılana göre omurga salmalı başı kıçı bir tekneymiş. Bunu alan yaşlı deniz sever dostumuz bu teknenin kalıbını çıkartmış. amacı hoşuna giden bu kalıptan bir iki tekne yapmakmış. Ancak Mayıs ayında ne yazık ki tekneyi yapamadan vefat etmiş.
Teknenin boyu 9.40 cm. imiş. Ortağı koca kalıbı önce dükkanın önüne çıkarmış , bakmış çok yer kaplıyor , satmaya karar vermiş.
Bu süreçten haberi olan Alp hocm da konuyu zello dan bana bildirdi. Ona da Seferihisar da bir arkadaşı söylemiş. Bana telefonunu verdi. söz konusu kişiyi aradım. Uzun uzun konuştuk.
Kendisi vefat eden bu deniz dostunu çok severmiş. akşam saat 21 sularında oldu bu muhabbetler. Meğer Aliağa sanayi sitesinde yan komşusuymuş. Benim ısrarım sonucu o saatte vefat eden deniz dostunun ortağını arayacağını söyledi.
Başladım heyecan ile beklemeye .. Nasıl bir tekneydi.. ? Kimin teknesiydi v.s. Sonra birden telefon çaldı. Alp abinin ismini verdiği kişi idi arayan.
Ortağı aramış.. adamlar bir işe yaramaz diye bunu Aliağa köylerinden birinde tekne yapan birine satmışlar.. rica ettim, bu sefer kime satıldığını bulduk o saatte..
Dostumuz o imalathaneyi biliyormuş. Hafta içinde benim için gidip bakacak. Bu arada zello da Hüseyin abi konuşmaları duymuş. Malum kendisi kontrol mühendisi. Çok gezer. Bu kalıbı gördüğünü düşünüyor. O da sağolsın yeri belli olursa gidip bakacak..
Anlayacağınız double ender , full keel 9,40 bir fiber tekne kalıbının peşine düştük dostlar..Bakalım nasıl bir tekne çıkacak..
Vefat eden bu deniz sever dostun adı Ender Özer, Aliağa gemi sökümcüleri derneği başkanlığını da yapmış. Belki tanıyan vardır.
Anlayacağınız gizemli bir teknenin kalıbının peşine düştük dostlar.. Başkaca bir macera başlıyor yani..