Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İYONYA - destek bekliyor.

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: İYONYA - destek bekliyor.
#165: 01 Ağustos 2019, 15:49:24
Cem Abi
Elimde yaklaşık 60 kg kadar, minik krom bilyecikler var.
Zamanında safra olarak almıştım.
İşine yararsa getireyim Teos'a

Ziya, ilgine teşekkür ederim. Bugün son mesajımda sözünü ettiğim 5+Kg granit taşların da siparişini verdim. Böylece safra olarak 300, artılarınla birlikte 400 kiloya ulaştım. Dediğim gibi yelken ne isteyecek şimdiden bilemiyorum. Belki tam gelecek, belki eksik kalacak. 60Kg bilyeyi elinde tutabiliyorsan tut. İhtiyacım olursa senden rica edebilirim.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

n

nuri_kongur

#166: 01 Ağustos 2019, 15:52:25
Yelken ölçüler belli mi? 
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#167: 01 Ağustos 2019, 15:58:57
Erman Poliwog yapsın bence

Poliwog'da güzel tasarım. Dengeli de ...O nedenle herkese öneriyorum. Benim şimdi yaptığımdan az daha uzun ve geniş. Yazdıklarından Böke memnundu. Ancak daha ağır. 2006 yılında yapmıştım. Çeşme'de teknesi olan birine o tarihte, bu günkü rakamla 500 liraya neredeyse hediye etmiştik. 

2 metre boyu İyonia'nın açık ambar güvertesi kısıtlıyor. 2 metre üzeri her patalya arka üst güverteye taşmak durumunda. Onu da hem alan kaybı hem de yelkende çapariz vereceğinden istemiyorum. istemiyorum.

Ahh keşke J.Welshford  "Norse Praam"ı tedarik edebilseydi.  :-X   O kadar güzel o kadar albenili ve hızlı ki !
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Classicboats Turkiye
#168: 01 Ağustos 2019, 15:59:37
Yelken ölçüler belli mi?

Hangi teknenin Nuri?
İyonia'nınkileri henüz çıkartamadım.
Patalyanın yelkeni yok.

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#169: 04 Ağustos 2019, 23:30:32
Ama bura İzmir. En ufak bir yeniliğe ne merakları var ne de açıklar. Suya ininceye kadar diğer işlerinden zaman ayırmayacaklarına kanaat getirip bugün arabanın koltuklarını yatırıp parçaları yükledim ve Sığacık'ta Necdet Ağabey'e sürpriz yaptım. Çok da sevindi. Heyecanlandı.  İki kafadar patalyayı toparlarız "evelallah"  :P  Kabaca 30kg cıvarında olacak.

Dün patalyayı kurduk (Yani taban- bordalar ve baş kıç aynaları kablo kelepçesi ile diktik)
Bu gün dikişlerin arasını epoksi elyaf ile puntoladık (Yani dikiş aralarını bağladık.)
Yarın kablo kelepçelerini söküp iç taraftan ve boydan boya çepe çevre tabanı bordalara ve aynalara epoksi ve elyaf ile yapıştıracağız.

Çekekte iç ve dış küpeçteleri kestireceğim. Kalınlıktan geçirip yerinde alıştırıp bağlayacağım. 1.5 kalın 3 kat lamine küreklerin ağaçlarını hazırlayacağım.
  • IP logged

n

nuri_kongur

#170: 05 Ağustos 2019, 00:44:13
Yelken ölçüler belli mi?

Hangi teknenin Nuri?
İyonia'nınkileri henüz çıkartamadım.
Patalyanın yelkeni yok.
İyonyanınki, gekodan barutçu kaptanın yelken vinci için yaptığı bir hesap vardı-Tonoz da olabilir. Orada yelkene rüzgarı uyguladığı güç miktarı hesaplanıyordu. Çıkacak rakamdan hareketle salmanın ağırlığı hesaplanabilir, en azından kabaca diye düşündüm. Bilmem yürüttüğüm akıl doğru mu?
  • IP logged

• *
    • instagram
#171: 05 Ağustos 2019, 23:18:43
Bizim patalyayı bu yaza yetiştiremedik. Kış projesi olarak beklemeye geçti tekrardan. Spindrift yapıyoruz güya ama sıcaklardan iş tutmak mümkün değil.2 yıldır kayığım denize Temmuz'da Ağustos'ta inmişti. Nasıl yapmışım anlamak çok zor.. Cem reisim size de bu vesileyle kolaylıklar dilerim hakikaten insan canından beziyor iş yaparken bu sıcakta...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Classicboats Turkiye
#172: 05 Ağustos 2019, 23:45:49
Patalyanın iç kenarları epoksi ve 320 gr/m2 örgü elyafla dönüldü. (aklınızda bulunsun, Urla'da bile diğer gramajlar istenmediği için sadece 320gr/m2 örgü elyaf var. Olur olmadık yerlerde hep bunu kullanıyorlar.)  :o

Yarın ya iç kenarların flat macunlarını çekeceğim ya da sabah dışını tesfiye edecek Necdet Ağabey'i mutlu etmek için gövde dışı elyaf ve epoksi giydirmesini yapacağım.

Çekekte şerit testerenin sentesi kaçmış, testereyi kırıyor. Çalıştırılmadığından masifleri kesemedik.

Patalya için saat 1800de gidip 2000 de ayrılıyorum. Güneş çok etkilemiyor o saatlerde. Ama gün içi Dante'nin 7. kat cehennemi.  :-\
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#173: 06 Ağustos 2019, 21:45:25
4 günlük, günde 2 ssatlik mesai ile "Ekoyouyou"
Bu gün iç kenarları flat'lendi, yarın dış yüzey epoksi elyaf kaplanacak.

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#174: 08 Ağustos 2019, 16:29:37

Yine sıfırı tükettik.  :'(

Her kapiğin başımızın üzerinde yeri var.

İşin sonu yaklaşıncaya kadar damla damla kontrol ederken şimdi oluk oluk gidiyor.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#175: 09 Ağustos 2019, 17:53:53
2x4cm 4 adet 2 metre (İç dış küpeçte ağaçları)
2x8cm 1 adet 2metre (baş ve kıç ayna dış küpeçteler için)
1.5x9.5 6 adet 2 metre Rus Çamı. (Kürekler için )   

Ekoyuyou patalya kozmetik ürünleri .....

100.- Ağaçlar + 25 deniz tutkalı..

Dün toplamda harcadığımız 5m2 320Gr/m2 elyaf ve 4 litre Moravia epoksi reçine zar zor yetti. Elyaf 320gr olunca sümger gibi çekiyor tabii. Oysa işin olması gerekeni 200gr/m2 elyaftı. Gel de yakın çevrede bul  ?0-?

Ivırı zıvırı ile avuç içi kadar patalya sadece malzeme tutarı 1.000.- bulacak.  :'(
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#176: 11 Ağustos 2019, 21:23:24
Konuyu Ahmet'e (Kabaalioğlu)sordum. Cevabını bekliyorum ama burada da bilgi notu olması açısından aynı soruyu soruyorum: Benim Katana hava soğutmalı. Aynı zamanda marşlı. Hem sesi azaltmak hem de egzostu soğutmak amacı ile motora bir puli ile tulumba/jabsco bağlayacağız. Japsco denizden emdiği suyu manifolta verecek.  Soru şu. motorun üzerinde var olan ipli sistemden ille de vazgeçmek gerekiyor mu?

Önünde sonunda ipli sistem hem acil durum için hem de motorun havasını almakta gayetle de faydalı.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#177: 28 Ağustos 2019, 22:09:09
Borda boyası hariç Ekoyouyou bitti denebilir.

Hafta sonu suya değdireceğiz  ;)

Baş aynaya 1 adet kıç aynaya da 2 adet kendir halattan tutamak koyacağız. Hem taşıması kolay hem de ana yelken ıskota palangası ile tekne içine almak veya suya indirmek dengeli olsun diye.

Ayrıca aynaya koyduğumuz ıskarmoz ile de boyna küreği ile de kullanabileceğiz.

• IP logged
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 22:22:23 Gönderen: Cem Gür »

• *
#178: 28 Ağustos 2019, 22:38:51
Maşallah Cem reisim , çok güzel olmuş.  :)xx
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#179: 28 Ağustos 2019, 23:07:32
Şahane olmuş, güle güle gezin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged