Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sen sus , gözlerin konuşsun..

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#90: 30 Temmuz 2017, 13:06:16
Ersincim, günü gününe okuyorum..

Usturmaça konusunda yazdıklarına bayıldım, duygulandım..

İyi seyirler olsun..
  • IP logged

• *
#91: 30 Temmuz 2017, 14:30:44
Efendim teşekkürler tekrar.

Tam da o anda telefon çalıyor. İşte telefonun çalması ile birlikte benimle beraber canlanmış olan, konuşan kim varsa tekrar eski sessizliklerine bürünüveriyorlar. Arayan Hasan Abi..

Efendim malum konular farklı olsa da Hasan abi de şantiyeci. Rahat rahat konuşuyoruz. Fırçayı basıyor hemen.

" nerede kaldın yahu.. Gene geç kalmışsın. Hadi kahvaltıya bekliyoruz. "

Hasan abi sağolsun depremin ertesi günü bizim kaza yaptığımızı duymuş, kalkıp Karaincir'e gelmişti. Zaten bir gün önce de Hasan abinin teknesinde mükellef bir kahvaltı yapmışım.

Kahvaltı kelimesi birden hareketlendiriyor beni.. Acıkmışım..

- Tamamdır abi Ören Marina önündeyim karşıya geliyorum.

Hasan abi , eşi ve kızı ile seyir yapıyor. İngiliz koyunda alarga. Bana konum yolluyor. Bir saat sonra Hasan abinin tekneye aborda oluyorum.

Evet tek başına seyir güzel ama gittiğin limanda bir tanıdık bulmak çok keyifli. Hele kahvaltı da hazırlanmışsa.  :)

Kadans ın havuzluğuna geçiyorum. Susamışım. Hasan abinin eşinden bir bardak su istiyorum. Hasan abi atlıyor hemen. Sakın soğuk su verme buna. Bütün kış canımıza okudu buz dolabına ne gerek var diye.. Sıcak ver sıcak içsin.. Yok soğuk su buna..

Hasan abi , şantiyeci proje müdürü edasıyla konuşuyor.

" lan oğlum manyakmısın, bu sıcaklarda buralarda buzdolapsız olur mu.."

Koca bir bardak soğuk suyu bir dikişte içiyorum. Üstümde mayo var. Soğuk su bıyıklarımdan üstüme akıyor . Ohhhh dünya varmış. Kolumun tersi ile ağzımı siliyorum.

"Abi ne gerek var buzdolabına.. Sen varsın ya.. "

Gülüyoruz. Bu arada telefon ile çok sık konuştuk ama , Hasan abi ile ilk Karaincir koyunda tanışıyoruz.

Bir ara Hasan abi muhabbet sırasında dönüp,

" yahu Ersin , ben seni daha gıcık bi tip bekliyordum. Pek öyle değilmişsin.. "

Aynı yorumu Halil abiden de duymuştum. Tuzla'daki etkinlikte benden bahsederken ,

" ben bunu gıcık bi tip zannediyordum, tanıyınca baktım , şeker gibi çocukmuş.. "

Gıcık yazılar yazmanın bu faydası oluyor işte. Daha kolay ilişki kurmaya yardımcı oluyor :)

• IP logged
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2017, 22:53:08 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
    • instagram
#92: 30 Temmuz 2017, 22:46:42
Ersin Reisim, dönüş ne zaman yeni maceralarınızı merakla bekliyoruz...
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#93: 30 Temmuz 2017, 22:57:35
................

Hasan abi , eşi ve kızı ile seyir yapıyor. İngiliz koyunda alarga. Bana konum yolluyor. Bir saat sonra Hasan abinin tekneye aborda oluyorum.

....................

Ersin Reisim düzeltme. Alarga değildim kıçtan kara bağlanmıştım. Senin yüzerek bağladığın 2. halat idi. İngiliz Limanında alarga durursam can sağlığı açısından sakıncalı olur biliyorsun..

• IP logged

• *
#94: 30 Temmuz 2017, 23:09:36

Erman daha dur gidişi yazıyorum. Eylüle anca biter. Dönüş maceraları da yeni sezona bitmiş olur.  :)

Plan bu hafta geri gidip, koyları gezmeye devam etmek aslında. Fakat Pazartesi günü bir dostumuzun düğünü var. Bi bahane bulup ekmemiz lazım :) ki gidebilelim.

Ekemez isek, pazartesi  günü gidip, bir hafta koyları gezip, sonrasında yukarı çıkmayı planlıyorum. Ancak yukarıya çıkarken muhtemel rota Yunan ğzerinden olacak . Bir de tek çıkmam. Gece seyri şart, o yüzden bir aksilik olmaz ise Ahmet ile çıkarız geri.

Bu arada Ahmet iki günde ineboludan getirdi tekneyi. Biz de beraber sanırım hava şartları istediğimiz gibi olursa dört günde alırız istanbulu.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2017, 23:14:09 Gönderen: Ersin Böke »

• *
    • instagram
#95: 30 Temmuz 2017, 23:10:28

Erman daha dur gidişi yazıyorum. Eylüle anca biter. Dönüş maceraları da yeni sezona bitmiş olur.  :)
Yok ben İstanbul'dan dönüşü kastetmiştim..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#96: 30 Temmuz 2017, 23:15:23
Bir kaç gün foruma giremedim, döktürmüşsün abi. Usturmaça konusuna hasta oldum, ne güzel kişiselleştirmişsin, eline sağlık , viya böleee.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#97: 31 Temmuz 2017, 04:25:40
Ahmet bana abi salı günü öğleden sonraya kadar gideceğin yere git. Ondan sonra burnunu bir yere çıkrtma iyi hava geliyor demişti.

Ben de Samos tan erkenden ayrılıp, keyifli bir yelken seyri ile öğleden sonra saat üç gibi Turgutreis marinaya mazot iskelesine bağlandım. Burada artık marina günlük geceleme fiyatları uçmuş. Abuk bir fiyat veriyorlar Tayo Mar için.

Orhan a biyi arıyorum hemen. Orhan abi bu işi bitirimiş. Bildiğin pilot kitap. Önerdiği her yer alargada rahatlıkla kalıp, en iyi restoranların ve lojistiğin olduğu yerler hep. Geçen yıl çardak koyunu da O'ndan öğrenmiştim.

Orhan abinin koylar şaşmaz. Samos ta dilek boğazını geçer geçmez, poseidon, klima ve pisagor koyları var. Orhan abi pisagor koyunu önermiş, git alarga kal demişti.

Fakat , Teos marina da dostlar ile konuşurken, özellikle klima koyu önerildi. Ertesi gün, dilek boğazına doğru yol alırken temkinliyim.

Sığacığa gelmeden önce Nergis koyu var. Hesapta orada demirleyecek, yüzüp dinlenecektim. Saat öğleden sonra üç gibi nergis koyuna girdim. Aman tanrım, koy uçuyor. İçeride dışarıdan fazla hava var. Öyle de yorgunum ki. Demir atıp, dinlenmek hayal. Mecbur sığacığa devam ediyorum. Rüzgar bindiriyor. Ne gam. Dedim ya hava öyle sıcak ki yirmi knot esen rüzgar tekneyi yatırmıyor bile. Tayo Mar , dar apaz seyri ile sığacığa doğru koşuyor.

İşte o yüzden Samos a giderken temkinliyim. Kuşadası körfezinin ortalarından itibaren rüzgar batılı esiyor. Oysa poseidon bile bu rüzgarı vermemiş. Apaz ,dar apaz seyri ile Samos dilek boğazına varıyorum. Hava sertliyor. Otopilot işlemez oldu. Dümen tutma zamanı.

Dilek boğazına girince hava kalıyor biraz. İlk koy poseidon. Güzel . Ama çokta keyidli değil. İkinci koy olan klima koyuna yöneliyorum. Bu da hoşuma gitmiyor. Geriye kaldı son koy , orhan abinin pisagor koyu. Onu da beğenmez isem mecburen Didim e yürüyeceğim. Oysa öğleden sonra oldu. Hem yorgunum, hem de hava artık hayli sert . Gelen dalgalardan belli.

Pisagor koyuna girdiğimde , Orhan abinin kulaklarını çınlatıyorum. İnanılmaz güzellikte bir koy burası. Yan taraf liman. Ama deniz gıcır gıcır. Demir atmak için ideal . Ancak koy kalabalık. Gelecek havadan dolayı bir çok tekne buraya sığınmış. Kıyıya yakın uygun bir yere demir atıyorum. Yelkenler mayna. Yaşşa be Orhan abi.

Hem demiri kontrol hem de serinlemek için denize atlıyorum. Ohh . Buz gibi. Ben sıcak denizi hiç sevmem. Denize girdimi ürperecek insan. Serinleyecek. Bu gıcır gıcır deniz de buz gibi işte.

Kendi kendime bulduğum bir kural daha var. Mümkün ise dalabileceğim derinliğe demir at. Ki bir sıkıntı çıktığında dalıp, demirini kurtarabilesin. Tayo Mar ın daraftı 1.30 metre. O yüzden rahatlıkla iki buçuk metrelere demir atmak mümkün.

Bu admiralti manyak bir çapa. Son derece basit bir mantık ile çalışıyor. Baktım demir kuma dibine kadar saplanmış. İyi fırtınalar kopsa taramaz artık bu. Tekneye geri dönüyorum.

Tüm bu yolda en keyif aldığım an hangisi diye sorsanız, pisagor koyunda tam da bu anı söylerim. Havuzluğa uzanıyorum. Koyda iyi rüzgar var. Güneş kavuruyor aslında.

Buz gibi su üşütmüş.üzerine esen rüzgar neredeyse titrememe neden olacak. Ancak güneş öyle güzel ısıtıyor ki. Şu meşhur patlak usutmaçayı kafamın altına alıyorum, kafam bumba gölgesinde , ama tüm vücudum güneş görüyor. Buz gibi su, üşüten rüzgar ve sıcacık güneş. Uzandığım sert ahşap tatlı tatlı kemiklerimi ağrıtıyor. Uyumuşum.

Şimdi diyeceksiniz ki kavruldu adam güneşte. Malum, bimini rüzgar körüğü yok Tayo Mar da. Önceleri koruyucu krem filan sürüyordum. Ana bir süre sonra neredeyse zenci kıvamına geldiğimden cildim artık güneşten etkilenmiyor. Bu vücut manyak bir mekanizma. Cilt bir süre sonra güneşe öyle güzel uyum sağlıyor ki.

Sıcak sıcak ısıtan güneş, bu sefer de terletmiş. Sızlıyan kemiklerime aldırmadan suya atlıyorum. Cossssss diye bir ses geliyor sanki denizden, ohhh dünya varmış. Acıktım. Kıyıdaki restoranlardan yemek kokular geliyor..

Bir kez daha Orhan abinin kulaklarını çınlatıyorum. Hava gelirse gelsin. Burada beklerim havayı.
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#98: 31 Temmuz 2017, 09:15:57
Çok keyifli gidiyor.
İlerleyen sayfalarda şiirler de göreceğiz sanırım
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#99: 31 Temmuz 2017, 09:55:00
Ersin reis,

Şu deprem olayı çok fenaymış okurken yaşadım resmen geçmiş olsun tekrar . İnanılmaz keyifle okuyorum pazartesi sabahı ilaç geldi.
  • IP logged

• *
#100: 31 Temmuz 2017, 11:04:43
Dilek boğazına girince hava kalıyor biraz. İlk koy poseidon. Güzel . Ama çokta keyidli değil. İkinci koy olan klima koyuna yöneliyorum. Bu da hoşuma gitmiyor. Geriye kaldı son koy , orhan abinin pisagor koyu. Onu da beğenmez isem mecburen Didim e yürüyeceğim. Oysa öğleden sonra oldu. Hem yorgunum, hem de hava artık hayli sert . Gelen dalgalardan belli.

Pisagor koyuna girdiğimde , Orhan abinin kulaklarını çınlatıyorum.

Yunanistan a resmi giriş yapmışmı idin öncesinde Ersin ?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#101: 31 Temmuz 2017, 11:41:10
Ersin reis,

Şu deprem olayı çok fenaymış okurken yaşadım resmen geçmiş olsun tekrar . İnanılmaz keyifle okuyorum pazartesi sabahı ilaç gibi geldi.
  • IP logged

• *
#102: 31 Temmuz 2017, 14:05:39
Ersin Reis & Tayo-Mar Gökova'da..
  • IP logged

• *
#103: 31 Temmuz 2017, 14:30:32
Çok yakışmış Gökova'ya. Kaçırdığıma üzüldüm

BALIM SY
  • IP logged