Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sen sus , gözlerin konuşsun..

  • *
  • İleti: 3585
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#105: 31 Temmuz 2017, 22:57:29
Orada  Tayo Mar..
  • IP logged

  • *
  • İleti: 989
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#106: 01 Ağustos 2017, 00:30:45
Ersin valla imrendim Tayo-Mar Gökova'da.Sen gez dolaş güzelim koylarda,biz İstanbul da adaları bekleriz Ahmet'le:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

  • *
  • İleti: 3585
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#107: 01 Ağustos 2017, 03:07:36
Ünalan yakında Tayo Mar yukarı tırmanacak .. Hava bekliyor. İstersen buyur gel. Muhtemel Ahmet de gelecek. Eğer gelirse ve hava yakalarsak sanırım dört günde İstanbul da oluruz.
  • IP logged

  • *
  • İleti: 3585
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#108: 01 Ağustos 2017, 04:49:02
Efendim hani demiştim ya Öcal abi vakası diye.. Hah.. İşte şimdi yazmanın zamanı. Hazır kendi de seyir notlarına başlamışken.  :)

Turgutreis marinadan mazotu almış , Orhan abinin dostları Hüseyin kaptanları Karaincir de bulmuşum. Tedirginim. Bodrum koylarında alarga kalacağım. Koya giriyorum. Birisi tonoz başında bir bot ile beklemede. Hüseyin kaptan eli ile işaret ediyor tonoza yürü diye. Tonoza yanaşıyorum. Hüseyin kaptan tonoz halatını benim babalara geçiriveriyor. Teşekkür ediyorum. Birşey değil diyor. Orhan abiyi nereden tanıdığımı soruyor. Beni de Bursa dan sanıyor . Belli Orhan abiye ciddi sevgi ve saygıları var.

-Burada istediğin kadar kalabilirsin. Senin botun yok mu?

Kem küm ediyorum.

-Şişme  var bir tane şişiririm şimdi.

Şişiririm dediğim , dekatlondan aldığım 130 TL lik bot. "Uğraşma bu yorgunlukla "diyor Hüseyin kaptan. "Sen bir ıslık çal biz seni götürür getiririz kıyıya. "

Hüseyin Kaptan tam beş gün boyunca beni bazen günde iki defa gelip kıyıya götürdü ve geri getirdi. Bir keresinde sabahtan Turgutreise gitmiş. Beni unutmuş. Öğle saatleri bir de baktım ben çağırmadan geliyor.

-hayırdır Hüseyin kaptan ?
-yahu seni unuttuk bu sabah, belki kıyıya çıkmak istersin diye geldim.

İşte böyle bir lüks içindeyim Karaincir de ..

Neyse efendim uzattık konuyu ama bu iyi insanları yazmadan olmazdı gerçekten.

İlk bağlandığım akşamüstü , Hüseyin kaptandan rica ettim bir beş dakika beklermi diye. Artık rengi atmış şortumu çıkarıp, doğru dürüst birşeyler giyiyorum üstüme. Hüseyin kaptan beni kendi iskelelerine götürüyor. Çıkıp, yola yürüyorum. Akyarlar girişindeki Mehtap restorana gideceğim.

Rstoran full. Balkon masaları ya rezerve ya da dolu. Garsona ben çok oturmam diye rahatça yalan söyleyip , koyu kafadan gören bir masaya oturuyorum. Bahşiş mahşiş halledip kalkmayacağım masadan. Hiç niyetim yok. Beşyüz deniz mili yol gelmişim. Benim önceliğim olmayacak ta kimin önceliği olacak. ? Değil garson , rahmetli Babam mezarından çıkıp gelse kaldıramaz beni buradan..

Öyle yorgunum ki. Bir yirmilik yeni rakı söylüyorum. Biliyorum bu bile bir 70 lik etkisi yapacak. Çok güzel mezeler var ama gözüm karideslere takılıyor . Kocaman kocamanlar. Bir iki meze ve karides söylüyorum. Ve işte beklenen an geldi.

Kübadan gelen ahşap puro korumalığımı özenle çıkarıyorum. İçinde bu an için saklayıp, yol boyunca içsem mi acaba diye kendi kendimi kandırmaya çalıştığım Üç cohiba dan biri duruyor.

Bu Cohiba ları ben pek restoranda filan içmeyi sevmem. Bir kere sevmeyen için gerçekten kötü bir kokusu var. Gerçek tütün çünkü. Bir de içine çekilmediği için özellikle bu prolar çok duman çıkartır. Sanki restoranda o masa yanıyormuş gibi bir görüntü çıkar.

Tüm bu kötü özelliklerine rağmen, bu proyu içen adama nedense itibar edilir. Başka hiç bir puroda içerken garson size puro küllüğü getirmez. Ama bu boy bir Cohibayı tüm garsonlar tanırlar. Bu boyda bir Cohiba iyi bir bahşiş anlamına da gelir çünkü.

Puro küllüğünün altına bir yirmilik sıkıştırıyorum. Eeee yelkenci olduk artık. Aslında racon 50 TL filandır.

İki saat boyunca içeceğim ve muhtemel bitmeyecek. Kalanı kesip , ahşap koruyucuya geri koyacağım. Ben böyle kıymetli puroları iki taraftan da keserim. Yani diş ile ezilmiş tarafı da . Burası ıslak olduğundan sıcak duman burada yoğunlaşır ve nikotin birikir. Bir sonraki içişte acı bir tat olur. Oysa çiğnediğiniz yeri de keserseniz, bir sonraki içişte keyif almaya kaldığınız yerden devam edersiniz.

bu arada fazla keyifli anlattım galiba. Yazalım cohiba sadece sağlığa değil , bütçeye de ciddi zarar verir.

Gerçi bu cohibalar hediye.. O kadar da zararlı değiller yani. İyi bir cohibadan daha iyisi bedava bir cohibadır.

Yani anlayacağınız , keyfim yerinde.Yaklaşık 500 mil yol gelmişim. Marmara ve Çeşme boğazını saymaz isek üstelik yelken ile gelmişim.Cohibayı yakmadan önce birşeyler atıştırıyorum.

Buz gibi rakıdan da bir yudum. Rakı esas böyle içilir Bülent efendi diye konuşuyorum kendi kendime.

Böyle bir manzarada, iyi meze ile ve servis edilerek mümkünse tarih olmuş bir meyhanede içilir. O masada senden önce kimler oturmuş ve kimler neler konuşmuşlardır kim bilir. ?

Sonra rakının vakti vardır. Sevgili gibi özlenir rakı. Beklenir ki vakti gelsin. Diğer içkilere göre metres gibidir rakı. Mesela konyak namuslu ev hanımı gibidir. Hiç bir şey istemez. Rakı öyle mi ya, elli çeşit meze ister , balık ister, ister de ister. O yüzden metres gibidir işte.

Ama rakı içmenin çok daha başka bir adabı vardır bana göre.

Rakı nedensiz içilmez.

Eh hayatında ilk defa 500 deniz mili gelmek, Türkiye nin batı kıyısını boydan boya geçmek , hele bunu ilk defa yapıyorsanız , hele hele bütün kış bunu planlayıp, teknenizin kısıtlı imkanlarını düşünerek planlar yaptıysanız,

(Hatta ve hatta bu kısıtlı imkanlara birer kulp bulduysanız, teknede buz dolabına ne gerek var diye milletin sinir katsayısını test edip, kimilerinin buzdolaplarını kullanırken utanç hissetmelerini bile sağladıysanız  :))

sizden daha deneyimlilerin olabilecek sıkıntı ve zorlukları anlattıkça içinizde büyüyen korku da dikkate alındığında ,

bu rakı içmek için iyi bir neden sayılabilir.

İşte bu duygular ile rakımdan iki yudum almıştım ki tekefon çaldı. Hooop .. Hayaller aleminden gerçek dünyaya ışınlanma. Hani şu ' ışınla bizi sıkati ' durumu yani.

Arayan Öcal abi.

En son bildiğim kadarı ile Öcal abi Bulgaristan da bir yerlerde. Çoook uzaklarda yani..

Telefonu açıyorum.

- Ersin selam.
-Traccar dan gördüm seni. Akyarlardasın. Ben de kale önünde alargaydım. Bekle yanına geliyorum.

 Traccar malumunuz Hasan abinin sadece heyamola tekneleri için geliştidiği takip sistemi. gps açık olduğundan Öcal abi Tayo Mar akyarlarda sanıyor.

Öcal abi bu elektronik uygulamaları da pek kullanmaz aslında bildiğim kadar. Bir zellosu var bir de whatsup kullanıyor.

Sen kalk işi gücü bırak, Traccar ı yükle . Bir güzel de kullan.

Önce Öcal abiye akyarlara değil , karaincire gelmesini temin ediyorum. Bu arada Hasan abiyi aramayı da ihmal etmiyorum.

-Hasan abi selam.
-selam Ersin.
-abi senin takip sistemi mükkemmel çalışıyor. Tebrik etmek için aradım. Sayende Öcal abi beni Akyarlar da buldu. Bir teşekkür edeyim dedim.  :) yüzde yüz başarı sağladın.

Gülüşüyoruz.

Öcal abi alarga olduğu yerden kalkmış sırf beni görmek için akşamın o saati Karaincir ' e geliyor. Gitmemek çok ayıp olacak.

Öcal abiyi arıyorum. Tahmini varış zamanını hesaplıyorum. Hemen kalksam anca yetişirim. Karidesler bana bakıyor. İçimden , Öcal abi bu karidesleri görse O nu bir 15 dakika bekletmeme kızmaz herhalde diyorum ve karidesleri rakı ile birlikte afiyetle götürüyorum.

Bir yandan cohibadan bir nefes daha çekiyorum. Aklıma bir soru takılıyor. Hani kendi kendime dedim ya Mezardan babam gelse kalkmam burdan diye. Yahu diyorum bu iç sesler yukardan duyuluyor mu acaba..?

Sen kalk , bulgarda sandığım Öcal abiyi fiştikle, ne güzel demir atmış adamı üstelik gecenin o vakti  buraya gönder. Ayıp ama baba..

  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2017, 04:51:20 Gönderen: Ersin Böke »

  • *
  • İleti: 3585
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#109: 01 Ağustos 2017, 05:29:08
Hala uyku tutmadı.. Yazmaya devam..

Şimdi efendim, bence yelkenciler ya da denizciler için diyelim bu burçlar yetersiz kalıyor. Çok sıradanlar. Öyle koç, boğa filan.. Yetersiz. Cidden.

Buna en iyi örnek Öcal abi. Öcal abi ne burcu bilmiyorum. Ama farketmez zaten. Bu mevcut burçlar sistemi ile Öcal abiyi analiz etmek mümkün değil.

Biz denizcilerin ayrıca bir burçları olmalı. Mesala Öcal abinin burcu olsa olsa Marmara denizi burcu olur.  :) anlatınca bana hak vereceksiniz.

Karidesleri gömüp, Tayo Mar a geri döndüm. hemen Öcal abiyi aradım. Öcal abi çilingir sofrasını kurmuş, beklemekten sıkılmış, hafif hafif demleniyor. Ben de katılıyorum hemen.

Konu konuyu açıyor, öcal abi gerçekten deneyimli bir yelkenci. Sohbet koyulaşıyor. Özlemişim Öcal abiyi. Bir tanıdık görmek keyifli oluyor.

Gecenin sonuna doğru Öcal abi ben yürürüm Ersin yarın diyor. Yahu bu koylarda niye hep en sona ben kalıyorum ki.? Bir tanıdık görmek hoş .. Birden giderim ben diyince bir anlık buruluyorum.

-abi yarın nereye gidiyorsun ? Mümkün değil hava çok sertleşiyor.

O anda koyun içi otuz knot esmekte.

-ben yürürüm Ersin.. Bana farketmez.

Israr anlamsız. öcal ani kafaya koymuş yürüyecek. Peki Öcal abi diyorum. Vedalaşıyoruz. Giderken kendi yaptığı brendiden bir şişeye koyup hediye ediyor.

Sabah uyandığımda bir bakıyorum ki Öcal abi gitmemiş. İçim rahatlıyor. Daha sabahın körü ama uçuyor Karaincir. Gün boyu ikimiz de teknedeki işler ie uğraşıyoruz. Güvertelerden selamlaşıyoruz sık sık.

Saat Altı gibi Öcal abi arıyor.

-çıkyorum ersin ben..
-abi deli misin , uçuyor ortalık.
-olsun bana farketmez..

Aynı marmara gibi Öcal abi işte. Rüzgar yok bir şey yok dalga yapar ya Marmara. Kafasına göre öyle.

Öcal abi de aynısı marmaranın. Yahu abi diyorum madem gidecektin sabah gideydin. Yarın çık teklifimi de kabul etmiyor Öcal abi. Kafayı koymuş Kuşadasına gidecek.
Sabah oradayım diyor.

Sahiden de çıktı Öcal abi. Ortalık uçuyor ama. Hani başkası bu havayı yese , değil tekne deniz görmek istemez. Öyle esiyor hava..
  • IP logged

  • *
  • İleti: 989
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#110: 01 Ağustos 2017, 08:34:28
Ünalan yakında Tayo Mar yukarı tırmanacak .. Hava bekliyor. İstersen buyur gel. Muhtemel Ahmet de gelecek. Eğer gelirse ve hava yakalarsak sanırım dört günde İstanbul da oluruz.
Ersin hafta sonuna denk gelirse cuma pazar Çanakkaleden katıla bilirim,duruma göre haberleşiriz,benim içinde iyi olur Şarköyden ilerisini görmedim..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2017, 08:38:23 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

  • *
  • İleti: 2560
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#111: 01 Ağustos 2017, 08:56:09

Neden Karaincir den çıktığımı ve başıma gelenleri yazacağım. :)
  • IP logged

  • *
  • İleti: 3585
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#112: 01 Ağustos 2017, 09:04:04
Ali napıcan çanakkaleyi.. Ahmet gelirse yine bir şey göremezsin. Sen uyurken yürür gider Ahmet. Aşağılardan binmelisin.

Neyse efendim. Öcal abi gitti. Ben hala hayretler içerisindeyim. Bir süre sonra Öcal abi gitti aklımdan. Keyifli bir sofra hazıladım kendime. Güzel şarabım var. 2010 Kavaklıdere Boğazkere. Monosepaj, Türkiyenin bana göre bir numaralı şarabı. Barok sdece biraz. Yani fazla meşe kokuyor. Bana göre tek kusuru bu.

İtina ile ahşap cohiba koruyucusunu çıkarıyorum. Düa akşam içemediğim kohiba kuzu kuzu yatıyor işte orada. İtina ile çıkarıyorum. Tam yakacağım aklıma Öcal abi geliyor. Merak ediyorum nerede acaba?

Hemen Traccar ı açıyorum. Kaba bir hesapla Öcal abi Didime yaklaşmış olmalı.

Ama o da ne ? Öcal abi yan koyda , gide gide Akyarlara gitmiş. Tam arayacağım O beni arıyor..

Sesi nefes nefese.

-Ersin sakın çıkma yola ..
-yok abi niye çıkayım? Çıkmam da ne oldu ki?
-acayip hava yedim.

Öcal abi acayip hava yedim diyince , traccar görüntüsü hatalımı acaba diye merak ediyorum. Didime vardı galiba.

-neredesin abi?
-Akyarlardayım!!!
-benim 60 beygirlik motor ile zor döndüm burnu. Bir mil bir mil gidebildim.
-aman çıkayım deme hava çok kötü.

Ah be Öcal abi, çıkma dedik sana işte. Öcal abi önce tonoza bağlanmış, sonra tonozun sahibi gelmiş. Demir atmak zorunda kalmış. Demir de tutmamış. Taramış. Zor bir akşam geçirmiş yani.

Gerçi Öcal abi çıkmasaymış çok daha büyük bir tehlike bekliyormuş hem beni hem O nu.

Ali Kuban' ın demir attığı yerde demirliydi Serenity. Muhtemel demir tarayacaktı deprem gecesi. Aman aman aklıma bile getirmek istemiyorum.

İşte böyle reisler. Marmara denizi gibi bir adam Öcal abi, inatçı, korkusuz, fütursuz, dediğim dedik hani poseidona bile kafa tutan cinsten bir yelkenci.

Adım gibi eminim ki dünya turuna çıkacak. Hem de çok sert bir havada ve durup dururken ,öğleden sonra saat beş altı arası ..



  • IP logged

  • *
  • İleti: 1344
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#113: 01 Ağustos 2017, 09:52:23
""Adım gibi eminim ki dünya turuna çıkacak. Hem de çok sert bir havada ve durup dururken ,öğleden sonra saat beş altı arası .. ""

Süper anlatım.Düşünülebilir bir davranış ama okadar gidesi gelmeli insanın..

  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

  • *
  • İleti: 5837
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#114: 01 Ağustos 2017, 13:52:24
""Adım gibi eminim ki dünya turuna çıkacak. Hem de çok sert bir havada ve durup dururken ,öğleden sonra saat beş altı arası .. ""

Süper anlatım.Düşünülebilir bir davranış ama okadar gidesi gelmeli insanın..

Bence de gider.

Beni aradı Öcal Abi

-"Ahmet; sen Ersin'e çıkma hava geliyor demişsin, ne havası bu, nereden geliyor diye sordu."
 
-Benden cevap "Abi işte İstanbul'daki hava oraya indi bayağı sert 35-40 esiyor, açıkları daha da sert, hemde tam kafadan.

-Öcal Abi; "Ha o hava burda hep var, zaten Finike'den beri kafadan esiyor. "

-"Abi açıkları biraz daha sert sanki"

-"Olsun olsun volta volta giderim, herhalde." der

Ve Öcal Abi yola çıkar.Hemde havanın en sert zamanında. Netice de o gün inatlaşmayı bırakır. Ama ertesi gün benzeri sertlikte bir havaylan tekrar yola çıkar. Poseidon moseidon kazımaz. Ayrıca motorlada çok uğraşmaz volta volta tırmanır ve tırmalar oralarda. Artık kaç mil yapmıştır siz tahmin edin.Herhalde ertesi gün mü ne vardı Kuşadası'na. İnadın limitleri Öcal Abim Benim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul


"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"


https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

  • *
  • İleti: 989
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#115: 01 Ağustos 2017, 15:49:05
Ali napıcan çanakkaleyi.. Ahmet gelirse yine bir şey göremezsin. Sen uyurken yürür gider Ahmet. Aşağılardan binmelisin.

Ersin ben uyumak için gelmek istemiyorum,seyir yapmak,artı tecrübelerimi geliştirmek adına gelmek istiyorum,bayramda Saroz planım var,acemiliğim bir nebzede olsa gider:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

  • *
  • İleti: 2560
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#116: 01 Ağustos 2017, 16:01:36
""Adım gibi eminim ki dünya turuna çıkacak. Hem de çok sert bir havada ve durup dururken ,öğleden sonra saat beş altı arası .. ""

Süper anlatım.Düşünülebilir bir davranış ama okadar gidesi gelmeli insanın..

O kadar gidesim var Mustafa hocam. Ama hani demiştim ya ''Bizim dana evin yolunu biliyor ama mahallenin yaramaz çocukları fırsat vermiyorlar.'' :)
Ben de yarın gidecek gibi hazırlanıp , hiç gitmeyecek gibi çalışıyorum mecburen.
Kafamın gerisinde bir düşünce kalmaması lazım mental olarak tam hazır olmak için fakat benim dışımda faktörler var ve halletmek kolay olmuyor sen de biliyorsun.
Büyük oğlum askerden geleli beş ay oldu hala iş arıyor , küçük bu yaz ilk stajını yapıyor derken bu işler sıkıyor insanı. :(
Üç nal ve bir at hazır ,inşallah bir fırsat çıkacak o bir nal için de..:)  C:-)

  • IP logged

  • *
  • İleti: 2560
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#117: 01 Ağustos 2017, 16:13:24


Ve Öcal Abi yola çıkar.Hemde havanın en sert zamanında. Netice de o gün inatlaşmayı bırakır. Ama ertesi gün benzeri sertlikte bir havaylan tekrar yola çıkar. Poseidon moseidon kazımaz. Ayrıca motorlada çok uğraşmaz volta volta tırmanır ve tırmalar oralarda. Artık kaç mil yapmıştır siz tahmin edin.Herhalde ertesi gün mü ne vardı Kuşadası'na. İnadın limitleri Öcal Abim Benim.

Bir gün, iki gün üç gün derken insan sıkılıyor Ahmet , hep karayel , hep batı esti. Netice de bir gün bu havaları göreceğiz , bari bu gün görelim de hem de eksikleri tesbit edelim dedim.  Çok şükür geldik işte. :)  C:-)
  • IP logged

  • *
  • İleti: 284
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#118: 02 Ağustos 2017, 01:02:16
Ersin devrem helal sana. Takipteyim.
  • IP logged

  • *
  • İleti: 439
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#119: 02 Ağustos 2017, 15:40:53

Seyir anılarının da,egenin de, yelkenciliğinde Hakkı'nı verdin bu sene.
Yolun hep açık olsun ki bol bol yaz. :)
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

 
Yukarı git