Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y Serenity Notları

• *
Ynt: S/Y Serenity Notları
#30: 07 Haziran 2017, 20:52:27
Benim motoru biliyorsun. Şimdi benim gösterge hep sıfırı gösterdiğine göre mıknatıs mı yok orada acaba ?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn

• *
#32: 07 Haziran 2017, 23:02:57
Bir gelemedim ziyarete... Antalya Marmaris hattında koşturup duruyorum. Ama geleceğim, azimliyim ;) :)

Yollarda görüşeceğiz gibime geliyor Suat Kaptanım , bir şeyler kapıp el alamadım orada sizden. :)
  • IP logged

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#33: 07 Haziran 2017, 23:44:44
öcal  reis ellerine sağlık
takiptesin   C:-)
  • IP logged

• *
#34: 07 Haziran 2017, 23:47:50
öcal  reis ellerine sağlık
takiptesin   C:-)
Sağolasın Suat Reis , Boğaz köprünün öte yanına da selam söyle , işler bitti sayılır gelebilirler artık tekneye:)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#35: 08 Haziran 2017, 00:09:14
Bir gelemedim ziyarete... Antalya Marmaris hattında koşturup duruyorum. Ama geleceğim, azimliyim ;) :)

Yollarda görüşeceğiz gibime geliyor Suat Kaptanım , bir şeyler kapıp el alamadım orada sizden. :)

Astafurullah ( yazılışını bilemedim ;) ) Nasipse ne zaman avara ediyorsun? Gezgn hala Kekova'da boynu bükük beni bekliyor...
  • IP logged

• *
#36: 08 Haziran 2017, 00:18:40

Astafurullah ( yazılışını bilemedim ;) ) Nasipse ne zaman avara ediyorsun? Gezgn hala Kekova'da boynu bükük beni bekliyor...

Nasipse 12 sinden sonra, 15 inden önce Suat Kaptanım. Ama yavaş yavaş yükseleceğim , çocuklar da geliyor biraz tatil için. Gezgin i çok mahzun bırakma, güzel kız o. :)
  • IP logged

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#37: 08 Haziran 2017, 01:08:46
Benim motoru biliyorsun. Şimdi benim gösterge hep sıfırı gösterdiğine göre mıknatıs mı yok orada acaba ?
Öcal orada mıknatısın olup olmadığını anlamak çok kolay.Merdiveni kenara çekip motorun ana milindeki kayış kasnağının üstünde mıknatısın yapıştırıldığı yer belli oraya demir bir şey yaklaştırdığında çekerse mıknatıs yerinde deriz,yerinde yoksa oranın boyutlarında biraz kuvvetlice bir mıknatıs çift karışımlı tutkalla yerine yapıştırılır.
Yeri gelmişken yazayım senin motorun devir göstergesi mekanik değil elektronik ama,alternatörün ürettiği elektriğin frekansını saymıyor da ana mil kasnağındaki mıknatısın  dönüşünü sayıyor.
  • IP logged

• *
#38: 08 Haziran 2017, 01:15:29
Öcal orada mıknatısın olup olmadığını anlamak çok kolay.Merdiveni kenara çekip motorun ana milindeki kayış kasnağının üstünde mıknatısın yapıştırıldığı yer belli oraya demir bir şey yaklaştırdığında çekerse mıknatıs yerinde deriz,yerinde yoksa oranın boyutlarında biraz kuvvetlice bir mıknatıs çift karışımlı tutkalla yerine yapıştırılır.
Yeri gelmişken yazayım senin motorun devir göstergesi mekanik değil elektronik ama,alternatörün ürettiği elektriğin frekansını saymıyor da ana mil kasnağındaki mıknatısın  dönüşünü sayıyor.

Tamam Hüseyin abi yaparım.. Aslında hatırlarsan seninle bunları konuşmuştuk ama hem bir kez daha teyit alayım hem de bilgi olarak forumda kalsın diye sormuştum. Teşekkürler.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#39: 08 Haziran 2017, 09:22:14
Nasıl yani abi, anlamadım? Hortum işini yani.

Pontondaki su doldurduğumuz veya teknenin dışını yıkadığımız hortumu teknenin içine alıp , farş tahtalarını da kaldırıp , tuvaleti ve tuvalet altından sintine çukuruna kadar olan tüm sintine bölgesini domestosla fırçaladım ve yıkadım yani.  :)

Hah... Tamam. Bene her yıl yapılmalı bu. Ben yapıyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#40: 08 Haziran 2017, 11:45:53
Nasıl yani abi, anlamadım? Hortum işini yani.

Pontondaki su doldurduğumuz veya teknenin dışını yıkadığımız hortumu teknenin içine alıp , farş tahtalarını da kaldırıp , tuvaleti ve tuvalet altından sintine çukuruna kadar olan tüm sintine bölgesini domestosla fırçaladım ve yıkadım yani.  :)

Hah... Tamam. Bene her yıl yapılmalı bu. Ben yapıyorum.

Daha yedi ay önce şöyle yapmıştım. :(

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#41: 08 Haziran 2017, 11:48:08
Serenity çok şanslı bir tekne. Yaptıklarınızı okumak hem ders mahiyetinde hem de "ben de tekneye gidip biraz iş yapayım" diye özeniyor insan :)
  • IP logged

• *
#42: 08 Haziran 2017, 12:41:59
Serenity çok şanslı bir tekne. Yaptıklarınızı okumak hem ders mahiyetinde hem de "ben de tekneye gidip biraz iş yapayım" diye özeniyor insan :)

Teşekkürler Mücahit reis.
Yapacak şeyler bitmiyor valla bu tekne işinde ,yukarıdaki yapılacak işlere ek unuttuklarımda var . Arma ayarlarının seyirde kontrolü , köpek düşmesin diye vardevelaya ,teknede bulunan ağlarının örülmesi :)  Direğe tembel jack için ufak bir koç boynuzu daha eklenmesi , akülerin daha da sağlam bağlanması vs. Daha bilmem ne çıkacak . :(
Ama daha durmayacağım artık limanda ,hayırlısı ile bir çok şeyi yolda yapacağım Ege ye doğru yükselirken .

Bana pek özenilecek bir durumda olmadığım hissi geliyor artık ama siz bilirsiniz tabii. :)

• IP logged

• *
#43: 08 Haziran 2017, 13:02:11
Bir şey daha aklıma geldi , daha güverte üstüne can salı için platform yapılacak. :)
  • IP logged

• *
#44: 16 Haziran 2017, 22:46:50
Öcal ağbi.Serenity bitmiş harika olmuş,eline sağlık..

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

Yukarı git