Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
Ynt: Shima'nın Seyir Defteri
#60: 21 Haziran 2017, 19:28:02
Ve dönüş yolunda son durak.Knidos.

Ünlü Knidos feneri:

Artık eve dönüş zamanı geldi.
Bozukkale'den sabah 07.15 de çıkıp saat 10 a kadar sert , sonra güzel  bir havada Knidos limandaki yüzer iskeleye bağlandık.
Burayı daha önce hiç görmemiştim özellikle gelmek istedim.Antik kenti gezdik , yazık daha çok kazılacak yer var ama malum çanak çömlek sevmiyoruz.Kazılar 1996-2006 arası yapılmış şu anda durmuş vaziyette.
Neyse forumda çok okuduğum  bu yeri görmek kısmet oldu sonunda.
İskeleyi kooperatif işletiyor.Elektrik su bedava bağlama 60 TL.Yalnız elektrik tam 220 basamıyormuş trafo filan yok sanırım anca 180 filan basar abi dedi buradaki arkadaş.
Bu akşam buradayız yarın artık son etap Gümbet iskelesi olacak.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#61: 21 Haziran 2017, 21:04:48
Gerçekten çok güzel bir yer orası abi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#62: 21 Haziran 2017, 22:11:06
Buranın mermerleri yüzyıllarca İstanbula oraya buraya köşklere saraylara taşınmış.

Taşların dili olsa. Kimbilir hangisi nerede şimdi..
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#63: 21 Haziran 2017, 22:55:47
Bana su yok diyerek vermeyip, iki dakika sonra iskeleyi yıkadıkları, bir ekmeği 3 tl'den (3 sene önce) sattıkları cennet köşesi...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#64: 21 Haziran 2017, 23:16:52
Knidos, en romantik yerlerden birisi. Cevat Şakir, ay mehtabı eşliğinde şahane anlatır Knidos Artemis'inin hikayesini. Bir gece dolunayda sunak taşında yatmıştım orada, hülyalar eşliğinde.

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

• *
#65: 22 Haziran 2017, 09:34:38
Bana su yok diyerek vermeyip, iki dakika sonra iskeleyi yıkadıkları, bir ekmeği 3 tl'den (3 sene önce) sattıkları cennet köşesi...
İki gün önce köyün kooperatifi iskele işletmesini devralmış.Restoranın artık burayla ilgisi yok.Koop.başkanı muhtar ve işletme köy adına yapılacak.Yeni yüzer iskele projesi hazırmış.Vilayetten gelip onay verecekler ve iskele de yenilenecekmiş.Su gerçekten çok tazziksiz ve elektrik de anca 190 a kadar çıkıyor ama şu andaki anlayış güzel.Bilemem belki kooperatifin yeni heyecanı ,ilerde bozulmazlar umarım.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#66: 22 Haziran 2017, 10:44:24
Rivayet o ki, yarımadanın daha içinde, Marmaris'e doğru  yaşayanlar, yaşlılarını huzurla ölsünler diye götürüp oraya atarlarmış. Sonra, ne olduysa o yaşlılar ölmemiş, üstüne üstlük bir de üremişler, sonra işte bu iki tiyatrolu bol eğlenceli ve sekse pek düşkün bu koca şehri yaratmışlar.

"Tanrı sevdiği kullarını uzun yaşasınlar diye Datça'ya yollarmış" deyişi oradan çıkmış. Anlaşılan sözde bir de "bol bol sevişsinler" olacakmış ama, herhalde bu çağın ahalisi ayıp karşılar diye dememişler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2017, 10:45:58 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#67: 22 Haziran 2017, 11:56:21
Sonra, ne olduysa o yaşlılar ölmemiş, üstüne üstlük bir de üremişler,
Ne tüh orda mı kalsaydık acaba
Şaka bir yana MÖ.2. yüzyılda Dorlar zamanında burada Apollon adına 9 gün süren bağbozumu şenlikleri yapılırmış ve çevreden çok sayıda insan buraya gelir 9 gün boyunca adaklar sunar yer içer eylenirmiş.Özel yaşamlarını bilemem
Gerek MÖ 2. yüzyılda ve gerekse erken dönem hıritiyanlık zamanında (MS.2.yy) burada eylenceli bir yaşam olduğu muhakkak.
Benim gördüğüm erken dönem İsevilerin yaptığı kilise platformu üzerinde akşam güneşinde bir gurup güzel ablalar ve yakışıklı abiler topluca yoga seansı yapıyorlardı.Özel bir yoga turu ile ve güzel bir guletle gelmişlerdi.

Biz sabah çıkarken havuzlukta kahvaltı ediyorlardı, gece ne yaptıklarını bilemem.
  • IP logged

• *
#68: 22 Haziran 2017, 14:39:27
İki gün önce köyün kooperatifi iskele işletmesini devralmış.Restoranın artık burayla ilgisi yok.Koop.başkanı muhtar ve işletme köy adına yapılacak.Yeni yüzer iskele projesi hazırmış.Vilayetten gelip onay verecekler ve iskele de yenilenecekmiş.Su gerçekten çok tazziksiz ve elektrik de anca 190 a kadar çıkıyor ama şu andaki anlayış güzel.Bilemem belki kooperatifin yeni heyecanı ,ilerde bozulmazlar umarım.

Kamil Korsanım, güzel gezmeleriniz olsun...

Ben şu elektriğin az gelmesi ile alakalı bir şey sormak isterim bilen kaptanlara.
Az gelen elektrik hattına bağlanırsak şarj cihazlarımıza zarar verir miyiz? (geçen sene değiştirdim daha, nedense gözüm gibi bakıyorum o kadar paradan sonra :) )
  • IP logged

• *
#69: 22 Haziran 2017, 19:53:26
Murat kaptanım bende digital gösterge var her an kaç volt aldığımı ve kaç amper kullandığımı görebiliyorum.Takip ettim elektrik 180-200 arasında oynayıp durdu.Gündüz zaten sıkıntı yok paneller basıyor gece de dolap çalışırken bile aküler 12,8 in altına düşmedi.
Yani düşük voltajın bir zararını görmedim.Zaten cihazlara da yüksek voltaj zarar verirmiş.
Tabii ki takmadan önce sordum öyle bağladım.Ben biraz huysuz titizimdir de bilen bilir.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#70: 23 Haziran 2017, 00:06:41
Ben şu elektriğin az gelmesi ile alakalı bir şey sormak isterim bilen kaptanlara.
Az gelen elektrik hattına bağlanırsak şarj cihazlarımıza zarar verir miyiz? (geçen sene değiştirdim daha, nedense gözüm gibi bakıyorum o kadar paradan sonra :) )
220V AC ile çalışan cihazlarınız (redresör, klima, buzdolabı? vb) etkilenebilir.
Yeni nesil akü şarj cihazlarının giriş voltajı toleransları oldukça yüksek (örnek aşağıdaki Victron Phonix) pek etkilenmez, ama eski tip bir redresörünüz varsa 190V'un altı (yaklaşık -%15) sorun yaratabilir. Üstünde veya kitapçığında yazar giriş voltajları.

Yıllarca boşuna kullanmadık o televizyonların altındaki regülatörleri! :D

• IP logged
><(((º>

• *
#71: 23 Haziran 2017, 08:46:41
Top direkten mi döndü şimdi Özgür'cüğüm.Ucuz kurtuldum o zaman.
  • IP logged

• *
#72: 10 Ağustos 2017, 09:17:45
   SHIMA YİNE DENİZLERDE

Bodrum'da konuklar,depremler,yangınlarla geçen temmuz ayından sonra nihayet 8 ağustosta Turgutreis'ten  çıkışlarımızı aldık ve kedimizi de yanımıza alıp açıldık denizlere.
Bu seyirde başlangıçta üç tekneyiz.Shima'da ben eşim ve kedimiz,Berkey'de Doğan ailesi,Panda'da Kaya ailesi.
Plan ilk etap üç tekne olarak Kos-Nisiros-Tilos-Halki-Rodos-Simi-Bozburun.
Ondan sonrası bizim için plansız.Uzun bir Hisarönü ile devam edebiliriz.Buna öncelikle sağlık şartlarımız karar verecek.
Salı sabah arkadaşlarımızın teknelerindeki bazı aksilikler yüzünden çıkışımız öğleden sonraya kalınca Kos'a girişimiz biraz geç oldu.Direk Kos marinaya girip bağlandık.Önceden mail atıp rezervasyon yaptığımızdan üç tekneyi de yanyana alabildiler.
İlk gün liman polis gümrük derken girişi bitiremedik.Ertesi gün girişimiz saat 10.00 gibi bitti.Ancak beklediğimiz hava çok erken geldi öğleden sonra için sağnaklar 33 gösterince bir  gece daha kalıp sabah erken çıkma ortak kararı verildi.Bu şerefsiz raporlar da pek tutmuyor ama neyse.
Böyle olunca bir tam gün Kos'a yayıldık.Kos depremin stresini çabuk atmış,  bizim kaçırdığımız tüm turistler burada.Her yer cıvıl cıvıl.Eyy Rusya eyy Almanya ile bu işler olmuyor.Neyse...
Kos marinayı pek beğenmedim.Ponton araları çok dar.Hizmet biraz zayıf.Genel havası nedense bana uymadı.Belki de cinslik bende bilemedim.
40 feet tekneye gecelik 31 euro, 37 feet e 28,50 euro ödedik.Tabii ertesi gece için de aynı.
Gümrük transitlog için 35 euro port polis 15 euro aldı.
Günümüz dolaşmak ve hanımların ufak alışverişleri ile geçti.Zaten bildiğimiz bir yer bir de kalabalık, pek birşey yapmadık.
Sabah kalk 06.30, avara 07.00 diye planladık.
Tabii Poseidon biryerlerde planlarımıza kıs kıs gülmüyor ise....
Sabah ola hayrola.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#73: 10 Ağustos 2017, 09:24:14
Selametle abicim. Kos'u hiç sevmedim. Lüzumsuz bir yer.
  • IP logged

• *
#74: 10 Ağustos 2017, 12:20:09
Selametle Kamil Kaptanım,
Huzurlu bir seyriniz olsun.. C:-)
  • IP logged

Yukarı git