SHIMA YİNE DENİZLERDE
Bodrum'da konuklar,depremler,yangınlarla geçen temmuz ayından sonra nihayet 8 ağustosta Turgutreis'ten çıkışlarımızı aldık ve kedimizi de yanımıza alıp açıldık denizlere.
Bu seyirde başlangıçta üç tekneyiz.Shima'da ben eşim ve kedimiz,Berkey'de Doğan ailesi,Panda'da Kaya ailesi.
Plan ilk etap üç tekne olarak Kos-Nisiros-Tilos-Halki-Rodos-Simi-Bozburun.
Ondan sonrası bizim için plansız.Uzun bir Hisarönü ile devam edebiliriz.Buna öncelikle sağlık şartlarımız karar verecek.
Salı sabah arkadaşlarımızın teknelerindeki bazı aksilikler yüzünden çıkışımız öğleden sonraya kalınca Kos'a girişimiz biraz geç oldu.Direk Kos marinaya girip bağlandık.Önceden mail atıp rezervasyon yaptığımızdan üç tekneyi de yanyana alabildiler.
İlk gün liman polis gümrük derken girişi bitiremedik.Ertesi gün girişimiz saat 10.00 gibi bitti.Ancak beklediğimiz hava çok erken geldi öğleden sonra için sağnaklar 33 gösterince bir gece daha kalıp sabah erken çıkma ortak kararı verildi.Bu şerefsiz raporlar da pek tutmuyor ama neyse.
Böyle olunca bir tam gün Kos'a yayıldık.Kos depremin stresini çabuk atmış, bizim kaçırdığımız tüm turistler burada.Her yer cıvıl cıvıl.Eyy Rusya eyy Almanya ile bu işler olmuyor.Neyse...
Kos marinayı pek beğenmedim.Ponton araları çok dar.Hizmet biraz zayıf.Genel havası nedense bana uymadı.Belki de cinslik bende bilemedim.
40 feet tekneye gecelik 31 euro, 37 feet e 28,50 euro ödedik.Tabii ertesi gece için de aynı.
Gümrük transitlog için 35 euro port polis 15 euro aldı.
Günümüz dolaşmak ve hanımların ufak alışverişleri ile geçti.Zaten bildiğimiz bir yer bir de kalabalık, pek birşey yapmadık.
Sabah kalk 06.30, avara 07.00 diye planladık.
Tabii Poseidon biryerlerde planlarımıza kıs kıs gülmüyor ise....
Sabah ola hayrola.