Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
#30: 11 Haziran 2017, 17:59:23
Eeeeee?

<Spoiler!>
Öğleye doğru ben Yengeç'in kıçına motorumu park ederken Shima Kaş'tan tüyüyordu...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#31: 11 Haziran 2017, 22:51:14
Ve Kalkan da sabah oldu.Buradan hemen çıkalım dedik ama bizi bırakmıyor bu barınak.Yanımıza bağlanan 43 feet bir yelkenli demirini güzelce benim zincirin üstüne atmış, bir de adamlar sabah erkenden tekneyi kapatıp tura gitmişler.
Durum şöyle, adamın demiri benim zincire takılı , benim demir de limanın ortasından geçen boş tonoz hattına takılı.
Manzara pek hoş bizim tekne de limanın ortasında.
Asıldık masıldık olacak gibi değil.Karşıdan birkaç balıkçı-turcu karışımı adam seyrediyor bizi.Bir tane piyade çalıştırıp motoru yanıma geldi.Yukardan baktı abi kötü takılmış ha şu arkadaşa bir 150 TL ver uğraşma iki dakkada çikarsun oni dedi.Sen nerelisin bakiim dedim Rize Pazar demez mi?
Kalkan da bir laz uşağı var o da beni buldu iyi mi.
Yok hemşerim her yere para dağıtarak gidemem sağolsun o arkadaş , ben dalarım deyip taktım maskeyi dalıp yabancı demiri halatla askıya aldım yukardan çektim kurtardım zincirimden.Sıra geldi kendi demirimi tonozdan döndürmeye.Zinciri biraz boşlayıp demir üstünde tornistanla 180 derece dönünce tonozdan da kurtulduk bastım çıktım bu lanet yerden.
İstikamet Kaş.Oraya gelene kadar da sıkı hava yedik o da ayrı konu.İkinci kaptanım ve Shima(kedi olan) yere yapıştılar.Neyse Kaş ta Hakan Tiryaki sağolsun beni Yengeç in yanına aldırdı.Daha doğrusu Cem Eğrikavuk çıkmış onun yerine ben girdim.
Kaş liman içi çok sıkışık.Ben daha önceleri buraya dalış için çok gelirdim ve liman içinde oldukça fazla sayıda yelkenli tekne olurdu ve çoğu da yabancı idi.Ancak bu defa tamamen ticari teknelerle dolmuş ve ne yazık ki çoğu da boş boş yatıyorlar.
Üzülerek belirtmeliyim ki dalış yaptığım yıllardaki eski Kaş bence artık yok.Hoşlanmadım.
Burada da Liman içi dışarıdaki havanın tüm soluganını alıyor ve sürekli baş kıç yapıp duruyorsunuz.
Akşam yemekten sonra Yengeç in havuzluğunda toplandık ki bizim evin salonu kadar var .
7 kişi rahat rahat oturduk yayıldık ,Hakan' ın güzel çaylarını bitirdik.Cem ve Hakan Kekova için bana güzel tiyolar verdiler.Biraz da gıybet yaptık.Sonra ben yorgunluktan yığılmak üzereyken izin istedik ve yattık.
Sabah erken kalkıp taksi ile bidonlarıma mazot aldım ikmalimizi de yapıp bastık motora ve çıkamadık tabii ki.
Yine demir yandaki motoryatın zinciriyle beraber gelmiş.Ek olarak fazladan birkaç eski tonoz halatı.Bu sabah daha bereketliyiz.Neyse uzatmadan hemen dalıp yine bir halat askı ve kurtarma olayı ile yaşasın özgürlük.Artık barınak faresi oldum.Her şekilde dalıyorum.
Kaş'tan Kekova'ya kadar çok sakin ve güzel bir seyirle geldik.İçerdeki Ölüdeniz mevkiine girip Sıcak burnunu bordalayıp tam iskeleye dönünce direk karşıda Sıcak koyuna gidiyorsunuz.En dipte Yörük Ramazan'ın yeri var.Dört tekne ikişer ikişer aborda olabiliyor.Nefis sessis sakin bir yer.Demir tonoz koltuk almak derdi yok.İsterseniz balığı pişirip tekneye de getiriyor.Hemen restoranın arkasından yaklaşık 1,5 km yürüyüşle ki burası Likya yolunun başı sanırım ,Aperlai antik kentine varıyorsunuz.Burası Sıcak yarımadasının boğaz yaptığı yer.Asar koyunun dibine çıkmış oluyorsunuz.Kent çok dağınık bir alana yayılmış ve bir kısmı denizin içine uzanıyor.Çok güzel şnorkeling yapılabilir.
Antik yürüyüşten yorgun dönünce denize girip bu huzurlu ortamda rahatlıyorsunuz.Burayı çok sevdik.Gece güzel bir uyku çekilir burada şu anda hava da kaldı hiç ses yok.
Şöyle bir yer:

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#32: 11 Haziran 2017, 23:12:37
Not aliyorum
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#33: 12 Haziran 2017, 00:04:06
Finike?
  • IP logged

• *
#34: 12 Haziran 2017, 11:01:36
Finike?
Yok Öcal kaptanım Kekova son burdan dönüşe geçerim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#35: 12 Haziran 2017, 11:15:56
Tonozlara takılmalar hariç, keyifli bi gezi oluyor gördüğüm kadarıyla, ne güzel yerlere gidiyorsunuz, bizde imrenerek takipteyiz. Selametle...
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#36: 12 Haziran 2017, 14:15:03
Keyifli seyirler dilerim...

Müsait bir zamanda demir kurtarma operasyonunun inceliklerini  dinlemek isteriz. ilerisi için not alalım...
Mesela yabancı zinciri/demiri askıya alınca, kolaylık olması açısından kendi demirinizin ucundan da bir kılavuz alıyor musunuz kolay kurtulması için?
Ve bu barınaklarda, çapa şamandırası kullansak işe yarar mı? yoksa üzerinden geçerler mi?
Şimdiden teşekkürler,

Takipteyiz..
  • IP logged

• *
SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
#37: 12 Haziran 2017, 16:01:10
Murat reis benim demirin ucunda her zaman ucuna küçük bir kasa yapılmış bir iki metre yüzen halat bağlıdır.Eğer askıda problem olursa bu ince halatı kullanırım ama gerek olmuyor zira yabancı zinciri askıya alıp kendi demirimi aşağı sallayınca kurtuluyor.
Barınakta demir şamandırası hiç bir işe yaramaz bir de onu pervanelerine sararlar.Ancak şu demir kurtarma kancası büyük kolaylık olabilir bir tane almayı düşünüyorum.En azından pis barınak sularına dalmam.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#38: 12 Haziran 2017, 16:31:35
Cengo ve Ahmet, ilk Bodrum-Mersin seferimizde şöyle diyorlardı; "önümüzdeki 200 mili geçtikten sonra 80 mil kaldı". Ben de öyle diyeyim, bu hafta sonunaştıktan sonra bir hafta kaldı denizlere kavuşmama :).

iyice kızıştırdınız abicim denizlere  :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#39: 12 Haziran 2017, 17:05:36
Murat reis benim demirin ucunda her zaman ucuna küçük bir kasa yapılmış bir iki metre yüzen halat bağlıdır.Eğer askıda problem olursa bu ince halatı kullanırım ama gerek olmuyor zira yabancı zinciri askıya alıp kendi demirimi aşağı sallayınca kurtuluyor.
Barınakta demir şamandırası hiç bir işe yaramaz bir de onu pervanelerine sararlar.Ancak şu demir kurtarma kancası büyük kolaylık olabilir bir tane almayı düşünüyorum.En azından pis barınak sularına dalmam.
Alooo! Arkadaş ne çabuk unuttunuz Kalamış'ın, Pendik'in sularını. Ben bütün yaz atıyom kendimi teknenin kıçından aşşa, Karayipler gibin geliyor bana buralar özellikle Pendik'ten sonra...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#40: 12 Haziran 2017, 18:22:38
Karayipler gibin geliyor bana buralar özellikle Pendik'ten sonra...
Onu hiç sorma Hakan cığım bana da Fenerbahçe F6 dan sonra burası öyle de yine de dalmasak be abicim
  • IP logged

• *
#41: 12 Haziran 2017, 22:57:42
Finike?
Yok Öcal kaptanım Kekova son burdan dönüşe geçerim.

Ayın 15 inde ben de Kekova da olacağm . Kalırsanız görüşürüz Kamil reisim. Kalmazsanız Kuşadasına doğru yükselirken yollarda bir yerde karşılaşırız inşallah.
Selametle
  • IP logged

• *
SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
#42: 12 Haziran 2017, 23:52:07
Sıcak koyunda geçen güzel bir geceden sonra geldik Kaleköy e.Simena kalesinden durum şu:

Kaleköy

Karşıda Sıcak denizi ve koyu,dipte Yörük Ramazanın yeri

Üçağız iskelesi

Şunu söyleyebilirim ki Kekova gerçekten çok güzel.Fethiye'den buraya kadar geliş tatsız muhtemelen dönüş daha beter olacak ama değer.
Bu gece Roma Restoran iskelesindeyiz.
Yarın duruma bakılacak.
Öcal reisim muhtemelen 15 inde Kaş a dönmüş olurum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2017, 23:53:38 Gönderen: Kamil Kurdoğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#43: 13 Haziran 2017, 23:19:35
Abi buradan oraya gidiş ne kadar "sevimli" siz biliyorsunuz :)
  • IP logged

• *
#44: 13 Haziran 2017, 23:47:58
Kamil abi ilgiyle okuyorum. Benim rotamın dışında ancak planlar içine aldım..
  • IP logged

Yukarı git