Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: CAN SALI BAKIMI

• *
Ynt: CAN SALI BAKIMI
#15: 11 Nisan 2018, 23:51:18

Sertifikanın süresi dolduğunda uluslararası sularda yapılacak kontrollerde teknenin bağlanıp, çok ciddi cezalara maruz kalabileceklerini söylediler.

Gerçek mi bu? Hangi düzenlemeyle mecburiyet getirildiğini öğrenebilir miyiz?
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#16: 12 Nisan 2018, 00:02:15
Mecburiyet ticari tekneler için.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 12 Nisan 2018, 00:10:04
Abi o 17 - 12 aylık süreler ve ağır cezalar gemiler için olabilir mi?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Selamlar
#18: 12 Nisan 2018, 06:44:03
Bizim sularda can salına gerek yok. Onun yerine iyi bir bot ve motor daha uygun olacaktır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#19: 12 Nisan 2018, 07:30:28
Bizim sularda can salına gerek yok. Onun yerine iyi bir bot ve motor daha uygun olacaktır

Günaydın
Kemal Kaptan Bizim sularda gerek yok demişsiniz ,Yunanistanda gerek varmı ?
Yani orda zorunluluk mu anlamında soruyorum
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2018, 07:33:37 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
  • Selamlar
#20: 12 Nisan 2018, 08:04:47

Günaydın
Kemal Kaptan Bizim sularda gerek yok demişsiniz ,Yunanistanda gerek varmı ?
Yani orda zorunluluk mu anlamında soruyorum

Bilmiyorum oradaki durumu. Ama burada zorunlu değil tavsiye edilen ekipman listesinde. Zaten Ege için konuşur isek görerek seyir yapılıyor. Olsa iyi olurmu, evet olur. Ama olmazsa da problem değil

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#21: 12 Nisan 2018, 09:22:17
Can salı yardım gelmesinin uzun süreceği ve şartların çok sert olduğu yerlerde anlamlı.
Akdeniz içinde hem trafik çok hem mesafeler kısa.

Okyanus vb ıssız yerlere gitmiyorsanız can salı yerine iletişim cihazlarına (portatif vhf telsizi, Epirb, Spot, Uydu telefonu vb) yatırım yapılmasını tavsiye ederim.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#22: 12 Nisan 2018, 09:41:31
Can salı yardım gelmesinin uzun süreceği ve şartların çok sert olduğu yerlerde anlamlı.
Akdeniz içinde hem trafik çok hem mesafeler kısa.

Okyanus vb ıssız yerlere gitmiyorsanız can salı yerine iletişim cihazlarına (portatif vhf telsizi, Epirb, Spot, Uydu telefonu vb) yatırım yapılmasını tavsiye ederim.

öZgür (tapatalk)

Özgür kaptanım,

Can salı sayesinde iç sularda (çandarlı körfezi ) hayatta kalan Yıldıray arkadaşımızın sunumunu takdim ederim

http://www.sypetunia.com/index.php/onceki-etkinlikler/etkinlik-2015-2016/geko-sunum-1
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#23: 12 Nisan 2018, 09:59:13
Zafer kaptanım ,
Şu kısacık Denizcilik hayatımda duyduğum,dinlediğim ve Okuduğum (keşke tecrübe ettiğim de diyebilse idim :() Hiçbir şeyin gereksiz olmadığı .
Okumakta olduğum bir kitapta hint okyanusunun ortasında bir aileyi Teknedeki hanımefendinin  Saç Tokası kurtarmış .
  • IP logged

C

Can Özsel

#24: 12 Nisan 2018, 10:12:47
Tekneye hasar verip, terketmekten baska caremizin kalmayacagi kadar sert havada can salini suya atip icine binilebilecegine pek ihtimal vermiyorum.
Eger sakin havada giderken bir yere carpar o zaman icine atlarsam beni kurtarir dersek pek tabi o havada botumuz da ise yarar.
Bence Ege gibi kiyilara yakin seyir yapilan bolgelerde bot + iletisim cihazlarina para ayirmak daha mantikli.
  • IP logged

• *
#25: 12 Nisan 2018, 10:32:30
Tekneye hasar verip, terketmekten baska caremizin kalmayacagi kadar sert havada can salini suya atip icine binilebilecegine pek ihtimal vermiyorum.
Eger sakin havada giderken bir yere carpar o zaman icine atlarsam beni kurtarir dersek pek tabi o havada botumuz da ise yarar.
Bence Ege gibi kiyilara yakin seyir yapilan bolgelerde bot + iletisim cihazlarina para ayirmak daha mantikli.

Bot ile sert havada seyir yapabildiniz mi şimdiye kadar?

Yoksa sakin havada karaya çıkmak için mi Kullandınız Can kaptanım?

Ben açılmış can salı hiç görmedim. Ama İnternette baktığım görsellerde can salında merdiven görüyorum. Her modelde varmıdır üreticisine sormak, alırken 3 kuruş fazla verip merdivenli almak gerekir uyarınızdan sonra :)

• IP logged

• *
#26: 12 Nisan 2018, 10:37:47
Can salı veya SOLAS hükmünde yer edinmiş herhangi bir başka güvenlik ekipmanı için "gereksizdir" dememek lazım. Yanlış anlaşılmalara yol açmayalım...

Can salının bakımını mümkünse yaptırın. Yaptıramıyorsanız ama yeriniz varsa saklayın, gereksizdir diye atmayın.
Eğer güvertede uygun normlarda bulundurabiliyor ve hatta hidrostatik kilit mekanizması monte edebiliyorsanız çok daha isabetli olur.

Ancak "can salım var" diye lütfen teknenizi gerektiğinden önce terk etmeyin!

• IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#27: 12 Nisan 2018, 15:31:35
Bülent reis,
Ben teknemi aldığımda 2016 da can salının 3 yıllık süresi dolmuş ve bakım zamanı gelmişti. SeaSafe marka 6 kişilik çanta tipi.

Tuzlada yetkili firmayı buldum. İşçilik 150 USD dediler. Miyadlı malzeme ne çıkar bilmiyoruz dediler. Tamam dedim verdim. Bulunduğun bölgede bakımını yaptırmanın avantajını kullanarak açılmış ve şişmiş halini de gidip yerinde gördüm. Salı acil durumda ilk kez görmek yerine burada tanışmayı tercih ettim anlayacağın. İşin sonunda şöyle bir fatura çıktı.

2017 servisini ben de atladım. Bu sene yaptırsam mı karar veremedim. 2016 da yaptırdığımda firma miyadlı ürünlerin genellikle 3 yıllık olduğunu, yıllık bakımlarda sadece işçilik ücreti alınacağını söylemişti. Belki 3 yılda bir bakım yaptırılabilir. Bilmiyorum gerçekten. Bu parayı nereye vermiyoruz aslınla bakarsan....

İlgili firma Onursan. http://www.onursan.net/

Benim sal ise şöyle birşey.

https://www.seasafe.co.uk/shop/ct/life-rafts/seasafe-life-rafts-valise/pd/seasafe-6-person-liferaft-valise

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#28: 12 Nisan 2018, 15:33:52
Çalışır benim ki be Niyazi? :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#29: 12 Nisan 2018, 15:48:05
Yakın sular da olsa, botta veya suda yardım beklemek yerine cansalı içinde beklemenin faydası bence fazladır.

Teknelerde nelere nelere ne gereksiz paralar harcıyoruz aslında... Cansalı adı üstünde... Can'dan daha değerli ne olabilir ki??

Ya da Can'dan tasarruf yapılır mı??

Vızır vızır trafiğin olduğu Marmara'da bile yunus bot üzerinde 4 genci kaç gün aramışlardı.. Hatırlayanınız var mı?
  • IP logged

Yukarı git