Bu sene uzun yol yapmayı düşündüğümden can salının bakımını araştırayım dedim.
İnternetten bir kaç firmaya mesaj attım. DSB firması yakından ilgilenince , adreslerine baktım. Her öğlen yemek yediğimin yerin arka sokağı.
Telefon açıp gidip görüştüm.
Benim can salı aldığımdan beri bakımı yapılmadığı için (8 sene) ve öncesini bilmediğimden dolayı, bana bunun bakımının ne çıkacağını bilemiyeceklerini, belki de kullanılmaz durumda da olabileceğini , boşuna masraf etmemi söylediler
Can salları iç sularda B Pack, Uluslararası sularda ise A Pack sertifikaya sahip olması gerektiğini söylediler. Aradaki fark A pakette yiyecekde bulunduğunu belirttiler.
İç sularda dolaşan can salının sertifikası 17 ay geçerli olurken, A packet sertifika 12 ay geçerliymiş.
Bu firma alman malı ürünler satan İngiliz şirketinin Türkiye şubesi. Tüm dünyada can sallarına hizmet veriyorlar.
Sertifikanın süresi dolduğunda uluslararası sularda yapılacak kontrollerde teknenin bağlanıp, çok ciddi cezalara maruz kalabileceklerini söylediler.
Ben de kendilerine DADD derneğinin MARS projesinden bahsedip, adaşımla telefon ile görüştürdüm. Can salının alımı veya bakımı, işaret fişek çeşitlerinin toplu alımı için DADD derneğinden İsmail reisin kontak kurması için kartlarını adaşa yolladım.
Can sallarını markasına göre bakımlarını yapmaya yetkili firmalar aşağıdaki linktedir.
https://atlantis.udhb.gov.tr/gitgmmts/VeriOkuma/Default.aspx?QBaslik=2&QBolge=43