Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: CAN SALI BAKIMI

• *
Ynt: CAN SALI BAKIMI
#30: 12 Nisan 2018, 15:55:52
B, C, ....... Kanımca  olabildiğince çok çözüm  planı olmalıdır. Can salı da bunlardan biridir.

• IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

C

Can Özsel

#31: 12 Nisan 2018, 16:54:07

Bot ile sert havada seyir yapabildiniz mi şimdiye kadar?

Yoksa sakin havada karaya çıkmak için mi Kullandınız Can kaptanım?

Ben açılmış can salı hiç görmedim. Ama İnternette baktığım görsellerde can salında merdiven görüyorum. Her modelde varmıdır üreticisine sormak, alırken 3 kuruş fazla verip merdivenli almak gerekir uyarınızdan sonra :)

Tabi ki botla sert havada seyir yapmadım. Planım batan tekneden bota atlayıp seyre devam etmek değil, birileri gelene kadar tepesinde yardım beklemek olur. Eğer yardım kısa sürede bize ulaşabiliyorsa bu sistem iş görür. Yok denizde daha uzun süre yardım bekleyecek isek tabi ki can salı. Ancak bizim sularımızda eğer karaya bir şekilde ulaşıp konumunuzu paylaşabilirsek yardımın çok da gecikeceğini sanmıyorum. Bu yüzden ege de gezen kayıklar için bot + iletişim ekipmanı demiştim. Acık denizlere çıkıp uzak yerlere gidilecekse tabi ki bot kurtarmaz, can salı elzem olur.

Diye düşünüyorum...
  • IP logged

C

Can Özsel

#32: 12 Nisan 2018, 16:57:10

Bot ile sert havada seyir yapabildiniz mi şimdiye kadar?

Yoksa sakin havada karaya çıkmak için mi Kullandınız Can kaptanım?

Ben açılmış can salı hiç görmedim. Ama İnternette baktığım görsellerde can salında merdiven görüyorum. Her modelde varmıdır üreticisine sormak, alırken 3 kuruş fazla verip merdivenli almak gerekir uyarınızdan sonra :)

Tabi ki botla sert havada seyir yapmadım. Planım batan tekneden bota atlayıp seyre devam etmek değil, birileri gelene kadar tepesinde yardım beklemek olur. Eğer yardım kısa sürede bize ulaşabiliyorsa bu sistem iş görür. Yok denizde daha uzun süre yardım bekleyecek isek tabi ki can salı. Ancak bizim sularımızda eğer karaya bir şekilde ulaşıp konumunuzu paylaşabilirsek yardımın çok da gecikeceğini sanmıyorum. Bu yüzden ege de gezen kayıklar için bot + iletişim ekipmanı demiştim. Acık denizlere çıkıp uzak yerlere gidilecekse tabi ki bot kurtarmaz, can salı elzem olur.

Diye düşünüyorum...
Ha bu arada sende can sali yok mu derseniz,  var.
O ayri

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#33: 12 Nisan 2018, 23:31:40

Vızır vızır trafiğin olduğu Marmara'da bile yunus bot üzerinde 4 genci kaç gün aramışlardı.. Hatırlayanınız var mı?

Ben o gün orada denizdeydim, hava kaçık yaptığında o deniz bisikletlerinin birkaçını kıyıya çekmiştik, sörfçüleri toplamıştık, bir kısmını da Serdar toplamıştı, ama tabiki büyük çoğunluğunu kiraya veren firmaların botları toplamıştı. Ama o kaybolan gençler arada gözden kaçmış işte. Çok yazık olmuştu, hiç aklımdan çıkmaz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

O

Oktay Eryılmaz

#34: 13 Nisan 2018, 08:26:20
Denizcilik arkasına eklenen kelimeler hep iddialı

Ama kurallar adetler talimatlar  hepsi belirsiz çağın çok gerisinde buda bir sürü düzensizliği kuralsızlığı peşinden getiriyor.

AIS
RADAR
TELSİZ
CAN SALI  İsteğe bağlı

At nalı ışıklı can simidi zorunlu. 

Hopala yavrum yaz geldi çarşıya kiraz geldi

Daha çok var abuk sabukluk ama yaz yaz ne olacak ....
Tepkisiz toplum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2018, 08:31:45 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

N

Niyazi Ağaçdiken

#35: 13 Nisan 2018, 11:59:15
Çalışır benim ki be Niyazi? :)

Bülent atlamışım bunu...
Elbet çalışır da... Sen bence yaptır bakımını için rahat etsin...   :)
  • IP logged

Yukarı git