Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kütüphanelerimiz

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: Kütüphanelerimiz
#45: 07 Nisan 2017, 21:01:36
...
Tristan Uncle da biraz öyle, bizim sınıf arkadaşı gibi. Ama çok güzel anlatmıyor mu ?
En üzüldüğüm de adamcağızın buralara kadar gelip, teknesini Bebeğe bağladığında bundan kimsenin haberi olmamış olması, Tristan Jones ile bir gazete ekinde bile yayınlanmış tek bir Türkiye anısı bile olmaması...Yazık olmuş.

Ali Reis; Tristan Amca atıyorduysa eğer, dediğiniz gibi hakikaten destekli atmış, bize zevkle okuttu kendisini. Askerde topçuydu herhalde :)
Kaçan balık büyük oluyor; Türkiye'ye gelmiş ve gözümüzden kaçmış, yazık ki hem de ne yazık...
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

T
  • *
#46: 07 Nisan 2017, 22:06:36
Wilfried Erdmann
Çeviri Âli SAN

Teşekkür ederiz efendim  ;D

• IP logged

• *
Kütüphanelerimiz
#47: 07 Nisan 2017, 22:43:11
Wilfried Erdmann
Çeviri Âli SAN

Teşekkür ederiz efendim  ;D

Amatör Denizci El Kitabında "Motorlu Tekneler", "Motor" ve "Elektrik" konularının da yazarı kendisi. Ama en önemlisi komşum olur marinada :) hayır arkam sağlam! O bakımdan :) . Bu vesileyle de teşekkürler kendisine

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#48: 08 Nisan 2017, 12:40:31
Bu konunun açılması çok iyi olmuş. Bu konu sayesinde haberdar olmadığım bazı kitaplar olduğunu fark ettim ve araştırmaya giriştim. Başlığı ilk gördüğümde aklıma Hulusi Reis’in zengin kütüphanesi gelmişti. Aynı şekilde Mustafa Ertör Reis’le sohbetlerimizden, O'nun da yabana atılmayacak bir kütüphanesi olduğunu tahmin ediyorum. Burada çok iyi okurlar ve yazarlar olduğu belli. Genelde “Kitap Gibi” deyimi kadınlar için kullanılsa da, pek çok üyemiz için kitap gibi insan diyebiliriz.  :)

Benim önerim kitapları burada dağınık olarak paylaşmaktansa “Bahriye Mektebi” bölümüne “Kütüphane” başlığı ekleyelim. Sonra alt başlıklar açıp orada kitapları paylaşalım.
Alt başlık önerilerim:

Rehber Kitaplar
Yelken Eğitim Kitapları
Teknik Kitaplar ( Tekne Mekaniği ve Elektrik ve Elektronik Donanım)
Tekne Yapımcılığı Kitapları
Dalışla İlgili Kitaplar
Su altı ve Su Üstü Fotoğraf albümleri
Gezi Kitapları
Deniz Edebiyatı
e- kitaplar
Denizcilik Dergileri ve Süreli Yayınlar.

Ayrıca bir alt başlık önerim daha var:

Süre sınırlamalı kitap değişimleri

Bu bölümde okumak istediğimiz bir veya birkaç kitabı forum üzerinden belli bir süreliğine değiş tokuş yapmak. Verilen kitap sayısı kadar kitap alırız. Süre 15 gün olur. Burada hiçbir reisin yapacağını sanmasam da bu başlıkta şeffaf yapılan bir uygulama olacağından kitabın üzerine yatma gibi bir durum da söz konusu olmaz. Herkes her kitabı vermek istemeyebilir. Buna da saygı duyarız.

Aklıma gelmeyen başka alt başlık önerileriniz var mıdır? Siz ne dersiniz?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2017, 12:42:16 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#49: 08 Nisan 2017, 13:48:43
Mustafa Ertör Abimin Kütüphanesinden seçmeler

Kayıklar
Çelik Gülersoy

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#50: 08 Nisan 2017, 22:29:26
İrfan Zorlu' nun ahşap işleme teknikleri ve makine bilgisi üzerine yazdığı kitaplar. (Ersin reise söz verdim bunları. Artık onun kütüphanesinde olacaklar)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#51: 08 Nisan 2017, 23:55:22
A
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#52: 09 Nisan 2017, 00:01:13
Kestane Karası fırtınası roman tadında ancak bu kadar güzel konu edilebilirdi. Burgazada sakinlerini ve çevresinde yapılan balıkçılığı anlatıyor. Kütüphanemdekini Burgazadalı bir Reise ödünç verdim;  bir yıldır dönüşünü bekliyorum :)
  • IP logged

• *
#53: 09 Nisan 2017, 00:10:10

Süre sınırlamalı kitap değişimleri

Bu bölümde okumak istediğimiz bir veya birkaç kitabı forum üzerinden belli bir süreliğine değiş tokuş yapmak. Verilen kitap sayısı kadar kitap alırız. Süre 15 gün olur. Burada hiçbir reisin yapacağını sanmasam da bu başlıkta şeffaf yapılan bir uygulama olacağından kitabın üzerine yatma gibi bir durum da söz konusu olmaz. Herkes her kitabı vermek istemeyebilir. Buna da saygı duyarız.

Aklıma gelmeyen başka alt başlık önerileriniz var mıdır? Siz ne dersiniz?

Mücahit Reis, eh işte mütevazi bir kütüphanemiz zamanla oluştu. Sizinle de paylaştığım Kitap Envanterini Excel formatında olduğu için buraya yükleyemedim. Eğer belirttiğiniz gibi bir altyapı oluşturulursa o başlık altına da ilave edebiliriz.

Bu arada önerdiğiniz gibi AL GÖTÜR OKU GETİR kütüphanesi de çok iyi fikirdi.

Selametle.
  • IP logged

• *
#54: 09 Nisan 2017, 20:58:24
Yahu , Aali , ayıp ama.. Hem çeviri kitabı var hem haberimiz yok. Allah bilir daha başkaları da vardır.. Nerden bulucaz bu kitabı.. Başka kitaplar ya da çevrilmiş dökümanlar var mı ? Rica etsek..

Mütevaziliğin bu kadarı da çok fazla ama..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#55: 09 Nisan 2017, 21:21:32
Ah be Ersin Reis :P

http://www.dr.com.tr/Kitap/Dehsetin-Seyir-Defteri/Klaus-Hympendahl/Hobi/Genel-Ilgi/urunno=0000000194396

Ece'nin favori kitaplarındandır. Okumak istersen paylaşabiliriz. Kitap değiş tokuşu işte bu nedenle iyi olabilir. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2017, 21:28:07 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
#56: 09 Nisan 2017, 21:32:35
Yahu , Aali , ayıp ama.. Hem çeviri kitabı var hem haberimiz yok. Allah bilir daha başkaları da vardır.. Nerden bulucaz bu kitabı.. Başka kitaplar ya da çevrilmiş dökümanlar var mı ? Rica etsek..

Mütevaziliğin bu kadarı da çok fazla ama..

Amtör denizci el kitabında Motor ve Elektrik konularını kendisi kaleme almış. Ben şahsen kendisinden "Özlenen Reisler" başlığı altında elektrik bilgisinden bir kuple paylaşmasını rica ediyorum :)
  • IP logged

• *
#57: 09 Nisan 2017, 21:51:44
Mücahit, yarın adresimi vereyim kargolarmsın.. ? Off. konu da muhteşem.. Üç yıl kadar önce yaşlı bir denizci ve genç sevgilisi ile O na misafir daha genç bir yelkencinin aralarında geçenler okumuştuk.. Ben bu konunun çok ilginç olduğu ve çok önemli dersler çıkarılabileceğini düşünmüştüm. O nedenle kitap çok ama çok ilgimi çekti. Haftaya geri yollarım..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#58: 09 Nisan 2017, 22:37:48
Evet Mücahit Reis'in dediği Kütüphaneyi oluşturmalıyız.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#59: 09 Nisan 2017, 23:19:34
Ekrem İnözü, Hakan Öge ve Ayça Kirişçioğlu"nun de yelkenli tekne ile dünya seyahati kitapları var.

Ersin Abi,

Karşılıksız kitap yok. Al gülüm ver gülüm :)
Yukarıda alıntı yaptığım kitaplardan birisi var mı sende?
Yoksa da canın sağolsun.
Kitabı sana ulaştırırım en kısa zamanda.
  • IP logged

Yukarı git