Bu konunun açılması çok iyi olmuş. Bu konu sayesinde haberdar olmadığım bazı kitaplar olduğunu fark ettim ve araştırmaya giriştim. Başlığı ilk gördüğümde aklıma Hulusi Reis’in zengin kütüphanesi gelmişti. Aynı şekilde Mustafa Ertör Reis’le sohbetlerimizden, O'nun da yabana atılmayacak bir kütüphanesi olduğunu tahmin ediyorum. Burada çok iyi okurlar ve yazarlar olduğu belli. Genelde “Kitap Gibi” deyimi kadınlar için kullanılsa da, pek çok üyemiz için kitap gibi insan diyebiliriz.
Benim önerim kitapları burada dağınık olarak paylaşmaktansa “Bahriye Mektebi” bölümüne “Kütüphane” başlığı ekleyelim. Sonra alt başlıklar açıp orada kitapları paylaşalım.
Alt başlık önerilerim:
Rehber Kitaplar
Yelken Eğitim Kitapları
Teknik Kitaplar ( Tekne Mekaniği ve Elektrik ve Elektronik Donanım)
Tekne Yapımcılığı Kitapları
Dalışla İlgili Kitaplar
Su altı ve Su Üstü Fotoğraf albümleri
Gezi Kitapları
Deniz Edebiyatı
e- kitaplar
Denizcilik Dergileri ve Süreli Yayınlar.
Ayrıca bir alt başlık önerim daha var:
Süre sınırlamalı kitap değişimleri
Bu bölümde okumak istediğimiz bir veya birkaç kitabı forum üzerinden belli bir süreliğine değiş tokuş yapmak. Verilen kitap sayısı kadar kitap alırız. Süre 15 gün olur. Burada hiçbir reisin yapacağını sanmasam da bu başlıkta şeffaf yapılan bir uygulama olacağından kitabın üzerine yatma gibi bir durum da söz konusu olmaz. Herkes her kitabı vermek istemeyebilir. Buna da saygı duyarız.
Aklıma gelmeyen başka alt başlık önerileriniz var mıdır? Siz ne dersiniz?