Alim Sür'ü yazmayı unutmuşum
Alim Sür'ün eşi Hattaya Sür ile yaptığı seyahati "Hayallere Yelken Açtım"da anlattı. Diğerlerinden farklı olarak Alim bey dünya seyahatini "My Chance" isimli katamaranla yapmıştır.
M. Ekrem İnözü'nün kitabının ismi "Dünya Varmış". Anouk adını verdiği (ki kızının ismidir) 57 feet'lik bir Swan ile yaptığı bu seyahatten sonra ikincisine de çıktı. Yayınlanan kitabı ise birincisi hakkında.
Hakan Öge: "Macellan'ın İzinde"
Mardek isimli teknesiyle yaptığı seyahat Atlas dergisinde yayınlanmıştı. Daha sonra bunları kitap haline getirdi. Tek başına yola çıktığı seyahatinde okyanusun ortasında aşkını buldu ve seyahatine onla devam etti. Daha sonra da onla evlendi. Beagle Kanalı'ndan geçen ilk Türk oldu. Dünya turunu bitirdiğinde Kalamış'ta (olması lazım yoksa Fenerbahçe miydi) onu karşılayanlar arasında ben de vardım. Hayatımda ilk defa bir yelkenliye de o zaman bindim zaten
Ayça-Levent Kirişçioğlu: 40 feet'lik bir tekneyle yaptıkları dünya seyahatlarini "Yol" ismiyle yayınladılar.
İlginç bir şekilde bu dört ekibin rotaları Tayland Phuket'te kesişti. 4 türk bayraklı tekne Türkbükü adını verdikleri koyda buluştular.
Yukarda ismi verilmiş ama yazmassam ayıp olur diye düşündüm Tanıl Tuncel ustayı.
Sadun Boro üstadımızı ise yazmaya gerek bile yok. Söğütlüçeşme'deki bit pazarından 90lı yılların sonunda bulduğum Pupa Yelken kitabı (ki geçenlerde özel baskısını da Türkiye'den arkadaşıma getirttim) bende halen süren yelken aşkının başlamasına neden olmuştu.