Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç'e bahar geldi...

• *
Ynt: Yengeç'e bahar geldi...
#30: 22 Mart 2017, 22:08:18
Bu yağlanmış hali mi.. ? Çok açık renk duruyor ..
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#31: 22 Mart 2017, 22:09:58
Fotoğraf yanıltıyor, çok açık değil hatta gayet hoş bir tonu var. Üstteki ham hali ile mukayese et...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#32: 23 Mart 2017, 11:21:03
Yok.. Bezir yağını koyu sürersen daha koyu duruyor ve filim tabakası da oluşturuyor. O yüzden şey ettiydim.. Eline sağlık Tiryaki...

Bu arad o delikleri de kullanmayacaksan sikala istersen..  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#33: 23 Mart 2017, 12:35:22
Hakan reis ,

Eline sağlık ağaçın damarları ne güzel çıkmış ortaya .
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#34: 23 Mart 2017, 12:46:37
O deliklerin mapaları var :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#35: 23 Mart 2017, 22:07:02
Tahmin etmiştim.. Gıcıklık olsun diye sordum..  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#36: 24 Mart 2017, 13:24:34
Çoğumuzun seri üretim teknesi var ya da almayı planlıyoruz. Üst model veya donanımlı bir tekne görünce çok şartlanmışcasına hoşumuza gidiyor.  Ama Yengeç ilk görüşte insanın içini aydınlatan, kendisi Poseidon’un kollarındayken, güvertesindeki Eros’un sağa sola ( sancak- iskele de denebilir) oklar savurduğu farklı bir güzellik. Güzel bir kız, bakımsız bile olsa yine de güzeldir. Size her mevsim bahar. İkinize de selamlar sevgiler. Kolay gelsin.  :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#37: 24 Mart 2017, 20:55:25
Çoğumuzun seri üretim teknesi var ya da almayı planlıyoruz. Üst model veya donanımlı bir tekne görünce çok şartlanmışcasına hoşumuza gidiyor.  Ama Yengeç ilk görüşte insanın içini aydınlatan, kendisi Poseidon’un kollarındayken, güvertesindeki Eros’un sağa sola ( sancak- iskele de denebilir) oklar savurduğu farklı bir güzellik. Güzel bir kız, bakımsız bile olsa yine de güzeldir. Size her mevsim bahar. İkinize de selamlar sevgiler. Kolay gelsin.  :)

He valla Mücahit. Bir kaç gündür talaşa battım yine ama gel gör yüzüm gülüyor resmen :)

Bugün zımparayı bitirdim, bezir yağını vurdum... sonra oturup izledim resmen. Bu tahta başka bir şey gerçekten.

Ellerim hala mis gibi bezir-terebentin karışımı kokuyor, mis gibi. :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#38: 26 Mart 2017, 14:01:48

Böyle bir şey oldu işte beziri yiyince. Bir daha vernik sokmam tekneme...
  • IP logged

• *
#39: 27 Mart 2017, 01:55:31
Peh peh peh.. Süper olmuş.. " bir daha vernik sokmam tekneme "  Neyse ki sonunda doğru yolu buldun. :)

Tiryaki, Bu yağlama işi ahşap teknede en çok şikayet edilen , zımpara vernik olayını bitiriyor. Fiber tekne kıvamına geliyorsun.

Kimi durumlarda fiberin güvertesini temizlemek daha zor hatta. Oysa şimdi elinde bir rulo ve üsütübü ile yağı sürüveriyorsun. Ben çok rahat ettim. Sen de rahat edeceksin. Hem mükemmel bir görüntü hem de inanılmaz bir kolaylık..
  • IP logged

#40: 29 Nisan 2017, 13:21:39

Böyle bir şey oldu işte beziri yiyince. Bir daha vernik sokmam tekneme...

hakan korsan selam,
gene günün 100 puanlık sorusu,
resimdeki ahşaplarda oluşan yüzeysel olduğunu düşündüğüm çatlakların tamiri nasıl yapılır?
yapılmaz ise çatlak yarığa dönüşür mü?
:D
teşekkürler...
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#41: 29 Nisan 2017, 20:40:09
Deniz reis, her ne kullanacaksan ilk dikkat etmen UV dayanımı yüksek olması. Ben genelde talaş-Semparoc-vernik karışımı kullanıyorum. Karışımı her seferinde göz kararı hazırladığımdan oran söylemem zor ama en az bir kaç sezon götürüyor. Karışımı uyguladıktan sonra zımpara, sonra da vernik ya da yağ, her ne kullanıyorsan üzerine uygulaman lazım. Söz konusu macun suyu yediğinde faydasından çok zararı oluyor. Bizim buralarda direkt Semparoc uygulayan da gördüm ama suyla karşılaşırsa sonuç yine tatsız oluyor. Ayrıca talaş karışımı kadar doğal bir görüntüsü olmuyor.

Geçen sene bazı hacimli çatlaklarda da Sika 291 Kahverengi mastik kullandım ama 290 DC serisi kadar UV dayanımı yok ve sezon ortasında açmaya başladı...

Bu çatlakların önemli bir kısmı yürümez ama sürekli su yerse içten içe çürütür ahşabı. Yürüyecek türden çatlak varsa ki benim küpeştede var, ona işkenceyle sıkmak koşuluyla Semparoc sanırım en doğrusu olur. Yine de genellememek lazım sanırım.
  • IP logged

• *
#42: 29 Nisan 2017, 21:09:22
Hakan reisim talaş - vernik karışımı ile macun hazırlayıp çatlaklara ya da birleşim yerlerine uygulardık eskiden.
Şimdilerde olsa , epoksi ve talaş karışımı ile gevşek bir macun hazırlayıp hızlıca çatlaklara uygulardım herhalde. Hem işkence de istemez.
Fazlalığını bir bezle sildiğim macunlu bölgeyi kuruyuncaya kadar streç filmle sarar , sonrasında sıralı zımpara (180,220,400 gibi) ile de işi tamamlardım diye düşünüyorum.
Daha önce başkasının uygulayıp uygulamadığını bilmiyorum, aklıma geldi ve Zihni Sinir Procesi gibi söyledim işte. :)
Selam ve sevgiler,
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#43: 29 Nisan 2017, 23:11:28
Öcal reisim, teknede armuzlara el atmaya başladığımdan beri ahşap tekneye epoksi sokmamaya karar verdim. Esnek sonuç veren karışım varsa da ben bilmiyorum ama klasik epoksi ahşap çalıştıkça açma yapıyor. Bu sebeple yürüyebilecek çatlaklarda mümkünse Semparoc kullanıp işkenceyle sıkıyorum. Diğer çatlak ve armuzlarda klasik talaş-vernik-Semparoc karışımlı macun kullanıyorum.
  • IP logged

• *
#44: 29 Nisan 2017, 23:39:44
Öcal reisim, teknede armuzlara el atmaya başladığımdan beri ahşap tekneye epoksi sokmamaya karar verdim. Esnek sonuç veren karışım varsa da ben bilmiyorum ama klasik epoksi ahşap çalıştıkça açma yapıyor. Bu sebeple yürüyebilecek çatlaklarda mümkünse Semparoc kullanıp işkenceyle sıkıyorum. Diğer çatlak ve armuzlarda klasik talaş-vernik-Semparoc karışımlı macun kullanıyorum.

Haklısın  ahşabı epoksi kaplamamakta ,illaki çalışır ve ve epoksiyı çatlatır. Başka mahzurları da var , ama hani ne bileyim, macun iyi yapıştığından çatlakta işe yararmı acaba dedim, çalıştığında ağaç etrafını daha kolay esneteceğinden. :-\

Senin yaptığın denenmiş sistem ama ya tutarsa diyerek bir çatlakta macun dene istersen bizde öğrenmiş oluruz. :)
  • IP logged

Yukarı git