Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç'e bahar geldi...

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Yengeç'e bahar geldi...
#15: 21 Mart 2017, 08:28:11
Hakan reis,

Kolay gelsin Kaş İzmir'e uzak olmasa muhakkak zımpara için yardıma gelmiştim  :) C:-)

Far Out İzmir'e yakın sayılır  ;)

Telefonum kayıtlarda var. Bir ara bakalım yapacak iş bulabilecekmiyiz sana  ;D
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 21 Mart 2017, 08:42:17
Hakan reis,

Kolay gelsin Kaş İzmir'e uzak olmasa muhakkak zımpara için yardıma gelmiştim  :) C:-)

Far Out İzmir'e yakın sayılır  ;)

Telefonum kayıtlarda var. Bir ara bakalım yapacak iş bulabilecekmiyiz sana  ;D

Muhakkak ararım  :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#17: 21 Mart 2017, 09:55:17
Hakan reis,

Bilsem ben İzmir'e gelirdim :)

Yaz boyunca en az iki kez daha yağlamam gerekeceğini düşünüyorum ama göreceğiz bakalım. Emin olduğum bir şey varsa vernikten bıktım.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

C

Cengo

#18: 21 Mart 2017, 10:27:40
Alttaki web sitesinde Tung yagi satiliyor 100% saf oldugunu iddia ediyor ama bilemedim.

http://www.mehmetmarangoz.com.tr/1-kg-tung-yagi.html
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#19: 21 Mart 2017, 10:55:09
Fiyatı bezirin iki katı. Beni aşar :)

Bu arada, bizim buranın en kallavi dalış teknesi Anemon karadaydı geçen ay. Onu da suya indirmeden önce bordasını silip komple zeytinyağı uyguladık. Her şeyden önce görüntü olarak vernikten çok çok daha başarılı. Onu da uygularken sıcak su kovası içerisine koyduk yağ tenekesini. Sıcakla viskositesini biraz olsun arttırdık. Biraz araştırınca zeytinyağından kokusu yüzünden vazgeçtim, yoksa benim de ilk tercihim olacaktı.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#20: 21 Mart 2017, 11:01:53
Böke, Cenk'in sitede şöyle bir uygulama tarifi vardı. (Tung ve bezirin uygulaması aynı)

"Amatör Kullanımı
Yapılan Ürün Üzerine Tung Yağı Dökülür. 1000 Numara Zımpara İle Yağ Tüm Yüzeye Dairesel Şekilde Yaydırılır. Zımparadaki Amaç Ağacın Gözeneklerini Kapamaktır. Böylelikle Zemin Kaygan Olur. Yağda Ağacın İçine Çekmez Ve Ürün Üzerinde Zemin Oluşturur. Bu İşlem Yapıldıktan Sonra Ortam Sıçaklığı Ve Ağacın Sertlik Yapısına Göre 2 veya 3 Kez Aynı İşlem Yapıldıktan Sonra Pamuk Veya Kadife Bez İle Ürün silinir. Artık yüzey parlaktır. NOT: Ağaç ile çalışmak ister Hobi Olsun İster Profesyonel Olsun Zevkli Ama Bir O Kadarda Zahmetlidir. Emeksiz Zahmet Olmaz Bundan Dolayı Kaliteli Ve Sağlam Ürün Elde Edilmek İsteniyorsa Kolay Yol Bilinmeli Ama Tercih Edilmemelidir. Bu Tung Yağı İle iİgili Değil Hayatımız Her Alanında Böyledir."

Borda için uğraşmak zor ama iç bölümlerde denemeyi düşünüyorum, ne dersiniz?
  • IP logged

C

Cengo

#21: 21 Mart 2017, 11:18:30
Oooo tam Boke'lik bir uygulama gunlerce ugrassin artik :)

Limon yagi uygulanabilirmi acaba tik icin ?
  • IP logged

C

Cengo

#22: 21 Mart 2017, 11:22:54
Urun yelpazesi genis bir site daha, soguk sıkım yaglar uygun fiyatta

http://magaza.hammaddeler.com
  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Mart 2017, 11:26:59 Gönderen: Cenk Gürsel »

• *
#23: 21 Mart 2017, 22:11:04
İyi bir yöntem Tiryaki.. ancak sorun, çok kaygan olması. Küpeşte bile çok kaygan olmamalı diye düşünüyorum. Kıç bastonu güzelce temizleyip, selülozik tiner ile bezir yağını seyreltip uyguladım. İyice emmesini bekleyip, üstübü ile sildim fazlasını. Fazla yağ hazırlamışım, o gazla küpeşteyi, kamara dışını, pruva babalarını ve kış babalarını da yağlayıverdim. Hepi topu bir saat sürdü. O da baston ile fazla detaycı çalıştığımdan..

Tiryaki, sana geçen sene söylediydim.. Yapmadın, vernik attıydın. :) Neyse ki doğru yolu buldun. ancak hala kimyasal, mantar ve küf önleyici yi kullanmıyorsun. Bak ben mizana direğini yaptım. Hiç sorunsuz iki yıldır durup duruyor. Oysa ben Tayo Mar ı aldığımda bu kısım çürümüştü..

Zımpara onrası yağlamadan önce bu kimyasalı kullansan zararını görmezsin en azından.  10 dakikada kuruyor zaten. Saydam su bazlı bir ilaç. Kaş ta 3 dakikada kurur her halde.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#24: 21 Mart 2017, 22:44:49
Böke, kalın kafalı bir lazım ben; öyle sadece söylemekle olmuyor :)

Geçen sene komple silmeye üşendim ahşabı, o yüzden vernik vurdum. Bu yıla erteledim. Emprenye kısmına gelince, bu sefer onu da yapacağım. Dün sürdüğüm deneme amaçlıydı ve bugün bakınca çok da beğenmedim. Komple zımpara işini bir bitireyim, sıra yağlamaya geldiğinde yeni bir deneyim olacak benim için ;)
  • IP logged

• *
#25: 21 Mart 2017, 23:55:41
Bu arada ölçü de vereyim. Hemel in reksiz yağı da iyiydi. 40 TL litre fiyatı sanırım. Bezir den daha pahalı ama hazırlama derdi yok. bir litre senin tüm yengece yeter bu arada.
  • IP logged

C

Cengo

#26: 22 Mart 2017, 00:26:04
Limon yagi sorduk ne diyorsunuz?
  • IP logged

• *
#27: 22 Mart 2017, 05:53:23
Çok az satılıyor o yağ Cengo .. Bende var. İçerisi için arada kullanıyorum. Güzel de kokuyor. ama pahalı gelir. Gerçi sen ucuzunu bulmuş olabilirsin :) Zımpara makinesini  almıycan mı ? Kulübe hoş geldin.. :)
  • IP logged

C

Cengo

#28: 22 Mart 2017, 10:06:27
Boke,

Litresi 40 ₺, http://magaza.hammaddeler.com/ sitede.

Tung yagi da buldum 35₺ ancak

tung yagi uygulamadan sonra cok parlak bir yuzey yaratiyor kayip kafayi gozu kirmayayim?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#29: 22 Mart 2017, 19:37:22
Ahanda bizim bahardan anladığımız:

Bu yağlanmayı bekleyen yüzey:

Bu da ilk deneme sonucu:
  • IP logged

Yukarı git