Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç'e bahar geldi...

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç'e bahar geldi...
OP: 20 Mart 2017, 19:14:43
Yengeç'te bahar şenliği başladı...

İlk işimiz yine zımpara. Yine ahşap silinecek ama bu kez vernik değil yağ vurulacak. Hatta ilk uygulama bu akşamüstü bitti. İskele küpeşte ve borda zımparalandı ve yağlandı. Yağ olarak At marka ince beziri sıcak su içerisinde tutarak kullandım. İlk izlenimler fena değil. Yarın fotoğraf da koyarım.

Kulakların çınladı mı Böke?
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Yengeç'e bahar geldi...
#1: 20 Mart 2017, 22:12:34
Kolay gelsin.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

C

Cengo

#2: 20 Mart 2017, 22:13:26
Benimde duruma gore cinlayacak :)

Ayrica sunu soracagim; tikler icin kac numara zimpara kullanmaliyim ?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#3: 20 Mart 2017, 22:24:06
Ben geçen sene 120 kullandım. Biraz uzattım işi ama tiklerin ömründen fazla yemedim. 100'ün altına düşme derim.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

C

Cengo

#4: 20 Mart 2017, 23:17:41
Sagol kardesim.

120 candir anlasilan :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#5: 20 Mart 2017, 23:40:39
Favorimdir kendisi 8)
  • IP logged

• *
#6: 21 Mart 2017, 01:12:32
Bildiğim kadarı ile İngiliz nev-i bezir yağı (her ne demek ise ) selülozik tiner ile karıştırılıp vuruluyor.

Ancak her durumda yağ doğru tercih. Ben çok memnunum. daha bugün , hava açınca üstübü ile yağlayıverdim hemen.

Ben iki üstübü kullanıyorum. Birisi ile yayıp, bir süre bekleyip, diğeri ile ovalayarak yediriyorum.

Yağdan çok memnunum. ancak ben eğer ham hale getirdi isem kimyasal ile emprenye de yapıyorum. Tavsiye ederim.

Tikler için 120 çok ince. 80 lik kullanmalı ama çok bastırmamak gerek. 120 lik kaydırabilir diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#7: 21 Mart 2017, 01:19:33
Tinerle inceltmek yerine sıcak suyun içinde uyguladım. İlk elin günahı olmaz dedim, daldım mevzuya. Ambalajında da İngiliz Nev-i ibaresi var. Bendeki alanı düşününce üstübü değil fırçayla vurdum, bir havluyla da hafifçe aldım fazlalıkları. Ton çok başarılı, ne açık, ne çok koyu.

80 kum mevzuuna gelince, yapmayın, etmeyin, yazıktır canım tiklere. Geçen bir arkadaş 60'la girdi, bildiğin küfür ettim :)
  • IP logged

• *
#8: 21 Mart 2017, 01:23:31
Yok, 80 ile girerken son derece nazik olunacak. 120 ile yapılırsa ıslanınca kaydırır.. O bakımdan şeyettiydim.
Sıcak su uygulamasını bilmiyorum ancak, sonuçta bezir yağı kalın bir yağ, selülozik tiner ile iyice nüfus etmesi sağlanıyor. Aksi durumda vernik gibi bir film tabakası bırakıyor.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#9: 21 Mart 2017, 01:25:42
Yarın göreceğim bakalım sonucunu :)
  • IP logged

• *
#10: 21 Mart 2017, 01:44:06
Bir de bezir yağının, küf oluşumuna katkısı olabileceği yazıyor olumsuzlukları anlatılırken. O yüzden öncesinde ben Hemel,in kimyasal emprenyesini kullanıyorum.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#11: 21 Mart 2017, 01:56:18
Kaş'ın 40 derece güneşinde yağ çok hızlı uçar gider bence  Ahşabın rengi değişmeden tekrar uygulamanız gerekir.Renk değişirse tekrar hafif zımpara tekrar yağ . Sonucu yazarmısınız merak ediyorum Kaş gibi tropik sıcak bir yerde nasıl sonuç verecek.
  • IP logged

• *
#12: 21 Mart 2017, 06:36:02
Burak, piyasa da bir sürü yağ çıktı. Hatta ben bir ara kutusu 225 TL olan bir yağ kullanmıştım. Ancak en dayanıklısı bezir yağı.

Bir de meşhur Tung yağı var. Sosyal medya da çok yazılmış ancak yeterli kaynak bulamadım henüz. Bir de Türkiye de kim satıyor belli değil. Bulmak zor.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 21 Mart 2017, 08:08:24
Burak, piyasa da bir sürü yağ çıktı. Hatta ben bir ara kutusu 225 TL olan bir yağ kullanmıştım. Ancak en dayanıklısı bezir yağı.

Bir de meşhur Tung yağı var. Sosyal medya da çok yazılmış ancak yeterli kaynak bulamadım henüz. Bir de Türkiye de kim satıyor belli değil. Bulmak zor.

Ersin reis tung yağını Ziya abi ve Özgür reis kullanmıştı . Yanlış hatırlamıyorsam Özgür reis sehpa yapımında kullanmıştı. Açıkcası yağ konusunu bende çok merak ediyorum .
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#14: 21 Mart 2017, 08:11:06
Hakan reis,

Kolay gelsin Kaş İzmir'e uzak olmasa muhakkak zımpara için yardıma gelmiştim  :) C:-)
  • IP logged

Yukarı git