Zafer abinin bu çalışmasını önemsiyorum. Zafer abi amatör denizcilik konusunda zaten öteden beri çeşitli faaliyetler yürütüyordu.
Ben dernek oluşumu konusunda tecrübeli değilim. Dernekler ile ilgili yorum yapmam yanlış olur. Ancak iki konu var ki dikkat çekmek istedim.
Şimdi efendim bizim toplumumuzda herkes en iyi başbakan, herkes en iyi teknik direktördür. Çok ilginçtir, en az bilen en fazla süper egoya sahip oluyor. adam bir şekilde yelken eğitmeni olur, sanırsınız geçen hafta Van De Gloob dan döndü.. Bizim toplumumuzda , çekememezlik, hoşgörüsüzlük ve neredeyse başarıya karşı inanılmaz bir kıskançlık var. arabesk kültür , bu topluma yıllardır enjekte edildi. Hepimiz acıların çocuğu, kader kurbanıyız. ah bir imkan olaydı.. Bundan zevk alan bir toplum olduk çıktık.
Mutlu olmak, aşık olmak, başarılı olmak bu ülkede neredeyse her toplum katmanında artık ayıplanır hale geldi. Kendisi hiçbir faaliyet içerisinde olmayan, oturduğu yerden ahkam kesen, süperegolar şimdi bu oluşuma dudak bükeceklerdir.
Elbette eksikler, yanlışlar olur , olacaktır da .. Tüm bunlara rağmen , yeni kurulan dernek yöneticilerinin sabrı, kucaklayıcı yaklaşımları ile bu önemli sorum giderilebilir. Sakın küçümsemeyiniz bu önemli bir problem..
Bir diğeri ise büyüdükçe faaliyetler için gerekecek olan finansman ihtiyacı olacaktır. Ben Amerikalının " money tolks bull shit wolks " deyimini severim.. Tam Türkçe'ye çevirirsek ve birazda ülkemize uyarlarsak, "parasız bir şey olmuyor azizizim.. "
İşin finansal kaynakları önemli. Sonrasında ise bu finansal kaynakların nasıl yönetileceği..
Başta Zafer abiye ve katkı veren tüm dostlara teşekkürler ve başarılar..