Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Heyamolahey Zehirli Kampanyası.SEAJET %25

B

Burak Doneray

Heyamolahey Zehirli Kampanyası.SEAJET %25
OP: 30 Nisan 2021, 17:48:37
Arkadaşlar selam .Baktım forumlar ticarethaneye dönmüş sizler için şöyle bir şey yaptım.Sürekli çalıştığım deniz malzemeleri satan Orca marin firmasını arayıp Kenan ufak bir forumumuz var bize Seajet boyalarda ne indirim verebilirsin diye sordum .Heyamolahey üyelerine liste fiyatı üzerinden %25 İndiriminiz var Güle güle kullanın.

Orca Marin Göcek

Kenan Metin : 0252 645 2989

Sadece Heyamolahey üyelerine  özeldir .😀 Teşekkürede gerek yok 1 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım o kadar .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 18:03:03 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Denizci denizciyi müşteri gördüğü an herşey bitmiştir Bir forumda başı tutanlar patronlar diyorum ben onlara oldukça işte bir anda müşteriye dönüşüverirsiniz.

Yaşasın amatör denizcilik.

1 dakikada % 25 indirim alabilen kıçıkırık 35 feet tekne sahibi.Bizleri aptal sananlar düşünsün şimdi.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 18:28:31 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Bu arada hiç ısrar etmedim oran için ben hiç pazarlık yapamam olurunu sorarım sadece. Daha fazla indirim alanınızda çıkabilir. Bu kampanya işleri bana hep ticari gelmiştir yanılmadığımı bugün tekrar gördüm.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 18:42:06 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Şu aralar meşhur bir laf var dolarlar nerede %7 fark nerede yada nereye gidiyordu diye soran olurmu yok sanmam olmaz.Onuda kampanyayı yapan açıklasın. Yüreği yetiyorsa.

• IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 18:52:03 Gönderen: Burak Doneray »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Burak, tam takip edemesem de bişeylere kızdığını anlıyorum, ama kişileri/kurumları itham etmek hoş değil. Bence böyle yapma.
  • IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

Burak, tam takip edemesem de bişeylere kızdığını anlıyorum, ama kişileri/kurumları itham etmek hoş değil. Bence böyle yapma.

Özgür bu çok ayıp değilmi ya bana çok ayıp geldiği için yazıyorum  Bunada kırılan olmasın artık.İstifa denen bir şey var .Yanlışa yanlış demiyeceksek ne diyeceğiz susacakmıyız.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 19:04:07 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Siz Gekolar bence bir sorun bizim %7 kime gidiyor diye Bedava bir eşyasını ihtiyacı olan birine vermek isteyene hop bedava veremezsin foruma bağış karşılığı verebilirsin diyen bir zihniyetten bu işin aslı nedir kapıdan gelene 25 indirim var der açıklama beklerdim ben .

Sorun diyorum sadece böyle birşey varsa öncesinde söylenirse sorun yok bağış yapmış olur boya alan söylenmiyorsa ve varsa böyle birşey bu istifa gerektirir.Yok kampanyayı yapan az indirim yaptıysa forum içinde ticaret olur izin verilmiyordu hani .

Denizci denizcinin kurdudur diyorsanız yazdıklarım ortada alan alır almayan almaz .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 19:22:37 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Amatör Denizci yararına yazılmış bir yazıdır bu okadar %25 indiriminiz geçerlidir.Güle güle kullanın.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Burak bizim için aldığın bu indirim için çok teşekkür ederiz. 

Kampanya yapan kişi marinadan komşumuz ve  arkadaşımız. Bu forumda üyeliği de var. Seajet bayiliği aldığını forumdan önce bana söylemişti. Şu an için ana bayi olamadığını temmuzdan sonra olacağını söylemişti. Belki ana bayilerin daha fazla indirim oranı vardır.  O nedenle aradaki farkı sorgulamak pek  anlamlı değil. Arkadaşımız marina whatsapp gurubunda ve gezgin korsanda duyurusunu yaptı.

Ben seajet 38 hakkında kendisinden yeterli teknik bilgi alamadığım için araştırıp başka bir seajet bayisi buldum. Tesadüfen ana bayiymiş. Hiç tanımadığım halde senin bahsettiğin indirim oranını verdi ama kimseye söylemememi rica etti.

Ben böyle bir temsilcilik alsam arkadaşımız gibi forumlarda ya da whatsapp gruplarında  paylaşmazdım. Buradaki ilişkilerimi ticari boyuta taşımak istemem. Ama arkadaşımızı da yaptı diye eleştiremem. Doğruluğunu yanlışlığını tartışmam. Bana tek doğru gelen yanı arkadaşımız bunu gizli gizli insanlara özel mesaj atarak yapmamasıdır.   Ya da oraya yüzde on sekiz yazıp birebirde 20-25 lere çıkabilirdi. Ben sonradan kendisine takılıp bana da mı %18 diye sorduğumda evet sana da demişti.

Sonuçta ortada forum yoluyla bir ticaret var bu benim de tarzım değil. Ama ticareti yapan kişinin duruşu sabit. Serbest piyasa diye bir şey var. Biz araştırıp daha uygununu bulabilecek durumda olduğumuz için benim açımdan büyütülecek bir sorun değil.
  • IP logged

B

Burak Doneray

Mücahit ben forumda yazabilirmiyim bu oranı diye izin aldım o yüzden kimseye söylememe gibi bir durumum yok .Düşüncelerini yazdığın için teşekkür ederim. Arkadaşının ana bayi olmasına gerek yok bu oranı vermek için .Sea jet için %50 indirim almışlığım var Westmarine firmasından onlar ana bayi olmak istiyorlardı vermedi Seajet bıraktılar tekelci bir firma değil yani .Sonuçta iyi boya kullanan memnun kalır onda sorun yok .

Sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 21:29:33 Gönderen: Burak Doneray »

• *
Ynt: Heyamolahey Zehirli Kampanyası.SEAJET %25
#10: 01 Mayıs 2021, 00:28:36
Denizciliğin profesyonel kısmında çalışan binlerce belki onbinlerce insan var, hepsi buradan hayatını kazanıyor, evine ekmek getiriyor. Onların aklına gelmiyor forumlara, zırt pırt selamsız sabahsız girip çıktığı watsapp gruplarına mesaj yazmak, reklam yapmak çünkü...

Aa dur ya dışarı bakmaya ne gerek var, aklıma geldi, sahiden, aramızda da profesyonel olarak bu işi yapan bir sürü insan var, kimisi eğitim veriyor, kimisi sigorta işi yapıyor, kimisi tekne kiralıyor, kimisi kaptanlık yapıyor. Kiminin dünyaca ünlü çapa markası var. Kalkıp da bir tanesinin forumlarda reklamını yaptığına şahit olmadım. Arada tek tük yapanın da hoş karşılandığına şahit olmadım.

Niye acaba? Ya bunlar ticaret yapmayı bilmiyor, ya da yazısız ortak bir sosyal medya etiğine, "görgüsüne" uymayı biliyorlar...

Eline sağlık Burak Reis, bence yapılabilecek en anlamlı hareketle tepki vermişsin.

-----

NOT: Burada yazdığım bazı yazılar ismimin yanında yazan "Donatan Temsilcileri" ibaresinden dolayı moderasyona ve foruma mal edilmezse sevinirim. Moderasyondaki her arkadaşımız kendi kişisel fikirlerini kendi adıyla özgürce yazıyor. Forum adına yazılacak söylenecek birşey varsa "Koca Reis" yapıyor bunu. Bizim de zamanımız belli bir süre sonra bitecek ve bu bayrağı devredeceğiz, buranın güzelliği de bu zaten... Bırakın Türkiye standartlarını, dünyada dahi oturtması çok zor bir çizgi bu.

Biraz da o yüzden eyvallahım yok bazı şeylere kendi adıma...  8) 8)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2021, 10:00:45 Gönderen: Doğan Erbahar »
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#11: 01 Mayıs 2021, 00:41:28
Gezgin korsan 'ın burada konuşulması doğru değil.

Parasal konularda elinde kanıt/kayıt olmadan kimseyi itham edemezsin, en basitinden ayıptır, ilerisi suçtur.

Bu davranışı yakıştıramıyorum, kızgınlığına veriyorum.

Dediğim gibi takip edemedim ama bir süredir gezgin korsanla, gk radyo ile ilgili bişeyler yazıyorsun, bir problem var belli ama bu yöntem ile çözüleceğini de hiç sanmıyorum.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#12: 01 Mayıs 2021, 00:54:10
İtham etmiyorum açıkça yazdım. Aynı indirimi onlarda alabilir yazdığım telefondan amatör denizciyim demeleri yeterli .Tiryaki yazmıştı bütünleşelim diye forumun sahibi profesyoneller hariç her amatör benim için aynıdır denizcidir .%7 faydamız dokunsun ordakilerde arkadaşımız.
Kim kimden türemiş o konuyu hala çözemedim ama araştırıyorum .
Sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2021, 01:00:08 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#13: 01 Mayıs 2021, 01:26:12
Suç işlediysem %7 az ödesinler diye özür dilerim .Ticari diye bir çok insanın ilanının silindiği laf yediği bir yerde denizci dostların %7 fazla ödemesi hoşuma gitmedi bu suçmudur .Suçluyum özür dilerim .
  • IP logged

• *
#14: 01 Mayıs 2021, 08:57:02
Önce gülünecek yanları yazayım. Gerçekten sabah sabah güldüm. Mücahit tüm samimiyeti ile yazınca durum açığa kavuşuyor.

Öncelikle firmanın bayilik yapısı müthiş! Ana bayi bayiyi kazıklıyor. Bayi %18 iskonto yapıyor , ana bayi %25.
Bir de " bir de kimseye söyleme " demiş bizim Mücahit'e. Mücahit'de kimseye söylememiş zaten. Foruma yazmış. Off çok güldüm ya.

Yine Mücahit 'in yazısından öğreniyoruz ki bu çiçeği burnunda bayimizin teknik bilgisi yetersiz kaldığından (Mücahit 'e göre tabi ) Mücahit başka bir bayi bulmuş. Tesadüf O da ana bayi çıkmış ve %25 iskonto uygulayıvermiş. Anlaşılan Mücahit ürünü satın da almış. Güle güle kullansın.

Yine yazıdan öğreniyoruz ki Mücahit sonradan bu arkadaşa gidip " bana da mı %18 " diye takılmış. Muhtemel kendi iskontosu %25 olan çiçeği burnunda bayi Mücahit 'e de %18 vermiş. Yani Mücahit diyor ki
Biz panton arkadaşıyız kime ne satarsan sat ama bana daha çok indirim yapmalısın. :) Eh serbest piyasa tabi. Pazarlık Mücahit 'in de hakkı.

Yine Mücahit , bu arkadaş üyelere özelden mesaj da atabilirdi. Bunu yapmamış ama diyor. Ah Can Hocam ah! Forum tartışmalarında vardır. ÖZelden mesaj olmasın bu sonra kötüye kullanılıyor diye yırtınıp durduydu da dinlemediydik. Mücahit şimdi bu akadaşın böyle davranmamış olmasını dürüstlük olarak görmüş.Bence doğru değil.

Ve Mücahit 'in samimiyetle yazdığı yazı ile ilgili olarak ilk paragrafta yazdıkları ile de bir kaç yorum yapacağım ancak ; şunu altını çizerek vurgulamak isterim. Bir şeyin açıktan yapılıyor olması yapılanın doğru olduğunu, yapanın da doğru yaptığı anlamına gelmez.

Üstelik forum yoluyla bir ticaret yapıldığını Mücahit kabul etmiş. Ancak bu benim tarzım değil diyor. Yani yapılanı doğru bulmuyor ancak tepkisiz. Ah Mücahit ah.. Bu forumda ticaret yapılmasın diye insanlar ne uğraşıp durdular bir bilsen. senin piyasa ekonomisi dediğin şeyin ne anlama geldiğini burada aklı başında herkese bir kez daha anlatmaya gerek var mı bilemiyorum.

Peki bu kampanyayı yapan kuruluş eleştirilmez mi? Bal gibi eleştirilir. Gezgin Korsan sonuçta bir değer. Bunca yıldır önemli bir boşluğu dolduruyorlar. Bir çok kez karaya alma kampanyaları ve benzer kampanyalar düzenlediler. Sonuçta bu konuda deneyimliler. Bir kampanyada Gezgin Korsan adı kullanılmadan önce kampanya içeriği ile ilgili gerek ürün yapısı gerek  bayilik yapısını sorgulamaları gerekirdi. Sonuçta Gezgin Korsan 'ın bundan önce yaptığı başarılı kampanyaları bilen birisi gözü kapalı bu kampanyaya dahil olabilir.

Hem zamanında "DADD kampayalarındaki fiyatları  münferit olarak biz bu fiyatları alabiliyoruz o zaman nerede kaldı nerede kaldı dernek farkı " diye hayli eleştiri yapan GEKO çıktıydı.

Kaldı ki bu doğru değildi. DADD 'ın kuruluşunda yaptığı karaya alma kampanyasını bir daha kendisi bile yapamadı. :) Tuzla karaya alma kampanyası İstanbul için yapılmış en iyi kampanya olmuştu.

Yani Mücahit , hepimiz yeteri kadar akıllıyız. Kendiniz sorgulayın tarzı bir yaklaşım doğru olmayabiliyor. Ben üyesi olduğum derneğin, forumun, kulübün iyi işler yapmasını isterim. Gözü kapalı güvenmek isterim. Senin önerdiğin gibi serbest piyasa kardeşim bir kontrol edelim bakalım diye şüpheli yaklaşmak istemem.

Sonuçta Burak bana göre nedeni ne olursa olsun kamu yararı gözetmiştir. Bu camiadaki insanların gereksiz yere fazla para ödememeleri için önemli bir uyarı yapmıştır. Hatta ve dahası tam anlamıyla Firmanın durumunu "faş " ederek dikkatli olmamızı sağlamıştır.

Muhtemel Burak bayi panton arkadaşı da olsa Onunla ürünü daha ucuza almak için pazarlık etmek yerine yine de bu tavrı sergilerdi. Ya da panton arkadaşı diye çekimser kalmazdı. Ne yazık ki çoğumuz malesef Burak gibi değiliz. Buna kendimi de dahil edebilirim. Olamıyorsak bari olanı  da kendimize benzetmeyelim derim.

Zaten yakında O'nun da aşı sırası gelir. Sonra kafası benim gibi çalışmamaya başlar. O zamana kadar biraz sabır. :) 

sevgili Mücahit, o kadar samimi yazmışsın ki eleşirdiğim konuları hep senin yazın üzerinden yaptım. Muhtemel ben senin yerinde olsam çok daha fazlasını yapardım. Mesela ana bayi ile bu çiçeği burnunda bayiyi birbirine ispiyon eder , bu durumdan faydalanıp ürünü bedavaya bile almaya çalışabilirdim. Bu da benim anladığım serbest piyasa. Ne olur alınma lütfen. Amacım asla seni eleştirmek değil. Ancak pek çok kişi senin gibi düşünüyor. Üstelik senin gibi bunu dürüst ve samimi olarak söylemiyorlar bile. Ben de bu düşüncelere karşı olduğumdan senin yazından örneklemeler yaptım. Kusura bakma.

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2021, 09:02:14 Gönderen: Ersin Böke »

Yukarı git