Önce gülünecek yanları yazayım. Gerçekten sabah sabah güldüm. Mücahit tüm samimiyeti ile yazınca durum açığa kavuşuyor.
Öncelikle firmanın bayilik yapısı müthiş! Ana bayi bayiyi kazıklıyor. Bayi %18 iskonto yapıyor , ana bayi %25.
Bir de " bir de kimseye söyleme " demiş bizim Mücahit'e. Mücahit'de kimseye söylememiş zaten. Foruma yazmış. Off çok güldüm ya.
Yine Mücahit 'in yazısından öğreniyoruz ki bu çiçeği burnunda bayimizin teknik bilgisi yetersiz kaldığından (Mücahit 'e göre tabi ) Mücahit başka bir bayi bulmuş. Tesadüf O da ana bayi çıkmış ve %25 iskonto uygulayıvermiş. Anlaşılan Mücahit ürünü satın da almış. Güle güle kullansın.
Yine yazıdan öğreniyoruz ki Mücahit sonradan bu arkadaşa gidip " bana da mı %18 " diye takılmış. Muhtemel kendi iskontosu %25 olan çiçeği burnunda bayi Mücahit 'e de %18 vermiş. Yani Mücahit diyor ki
Biz panton arkadaşıyız kime ne satarsan sat ama bana daha çok indirim yapmalısın.
Eh serbest piyasa tabi. Pazarlık Mücahit 'in de hakkı.
Yine Mücahit , bu arkadaş üyelere özelden mesaj da atabilirdi. Bunu yapmamış ama diyor. Ah Can Hocam ah! Forum tartışmalarında vardır. ÖZelden mesaj olmasın bu sonra kötüye kullanılıyor diye yırtınıp durduydu da dinlemediydik. Mücahit şimdi bu akadaşın böyle davranmamış olmasını dürüstlük olarak görmüş.Bence doğru değil.
Ve Mücahit 'in samimiyetle yazdığı yazı ile ilgili olarak ilk paragrafta yazdıkları ile de bir kaç yorum yapacağım ancak ; şunu altını çizerek vurgulamak isterim.
Bir şeyin açıktan yapılıyor olması yapılanın doğru olduğunu, yapanın da doğru yaptığı anlamına gelmez.
Üstelik forum yoluyla bir ticaret yapıldığını Mücahit kabul etmiş. Ancak bu benim tarzım değil diyor. Yani yapılanı doğru bulmuyor ancak tepkisiz. Ah Mücahit ah.. Bu forumda ticaret yapılmasın diye insanlar ne uğraşıp durdular bir bilsen. senin piyasa ekonomisi dediğin şeyin ne anlama geldiğini burada aklı başında herkese bir kez daha anlatmaya gerek var mı bilemiyorum.
Peki bu kampanyayı yapan kuruluş eleştirilmez mi? Bal gibi eleştirilir. Gezgin Korsan sonuçta bir değer. Bunca yıldır önemli bir boşluğu dolduruyorlar. Bir çok kez karaya alma kampanyaları ve benzer kampanyalar düzenlediler. Sonuçta bu konuda deneyimliler. Bir kampanyada Gezgin Korsan adı kullanılmadan önce kampanya içeriği ile ilgili gerek ürün yapısı gerek bayilik yapısını sorgulamaları gerekirdi. Sonuçta Gezgin Korsan 'ın bundan önce yaptığı başarılı kampanyaları bilen birisi gözü kapalı bu kampanyaya dahil olabilir.
Hem zamanında "DADD kampayalarındaki fiyatları münferit olarak biz bu fiyatları alabiliyoruz o zaman nerede kaldı nerede kaldı dernek farkı " diye hayli eleştiri yapan GEKO çıktıydı.
Kaldı ki bu doğru değildi. DADD 'ın kuruluşunda yaptığı karaya alma kampanyasını bir daha kendisi bile yapamadı.
Tuzla karaya alma kampanyası İstanbul için yapılmış en iyi kampanya olmuştu.
Yani Mücahit , hepimiz yeteri kadar akıllıyız. Kendiniz sorgulayın tarzı bir yaklaşım doğru olmayabiliyor. Ben üyesi olduğum derneğin, forumun, kulübün iyi işler yapmasını isterim. Gözü kapalı güvenmek isterim. Senin önerdiğin gibi serbest piyasa kardeşim bir kontrol edelim bakalım diye şüpheli yaklaşmak istemem.
Sonuçta Burak bana göre nedeni ne olursa olsun kamu yararı gözetmiştir. Bu camiadaki insanların gereksiz yere fazla para ödememeleri için önemli bir uyarı yapmıştır. Hatta ve dahası tam anlamıyla Firmanın durumunu "faş " ederek dikkatli olmamızı sağlamıştır.
Muhtemel Burak bayi panton arkadaşı da olsa Onunla ürünü daha ucuza almak için pazarlık etmek yerine yine de bu tavrı sergilerdi. Ya da panton arkadaşı diye çekimser kalmazdı. Ne yazık ki çoğumuz malesef Burak gibi değiliz. Buna kendimi de dahil edebilirim. Olamıyorsak bari olanı da kendimize benzetmeyelim derim.
Zaten yakında O'nun da aşı sırası gelir. Sonra kafası benim gibi çalışmamaya başlar. O zamana kadar biraz sabır.
sevgili Mücahit, o kadar samimi yazmışsın ki eleşirdiğim konuları hep senin yazın üzerinden yaptım. Muhtemel ben senin yerinde olsam çok daha fazlasını yapardım. Mesela ana bayi ile bu çiçeği burnunda bayiyi birbirine ispiyon eder , bu durumdan faydalanıp ürünü bedavaya bile almaya çalışabilirdim. Bu da benim anladığım serbest piyasa. Ne olur alınma lütfen. Amacım asla seni eleştirmek değil. Ancak pek çok kişi senin gibi düşünüyor. Üstelik senin gibi bunu dürüst ve samimi olarak söylemiyorlar bile. Ben de bu düşüncelere karşı olduğumdan senin yazından örneklemeler yaptım. Kusura bakma.