Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sac Gövdeli Bir Yelkenli: Ariadne

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Sac Gövdeli Bir Yelkenli: Ariadne
#30: 03 Mart 2017, 11:27:01
Bu arada Ali San arkadaşımızın benim gönlümde ayrı bir yeri olduğunu ve camiada sözüne itibar ettiğim sayılı mütevazi,gerçek uzman olduğunu ifade edeyim  :)xx :)xx
Kendisi hatırlar mı bilmem. Tekne alımım sarasında kendisi ile yazışmış ve marka bir tekne alma konusundaki önerisi üzerine Moody almıştım. :)
Ama şu an aklıma geldi, onu da yazayım bu arada. Benim Far Out'u alırken neden kendisini aramadım ki ?0-?
Aklıma diyorum  ???
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Mart 2017, 11:28:43 Gönderen: O.Utku Uçkan »
DeDe

C

Cengo

#31: 03 Mart 2017, 13:13:20
Suavi reis,

Ilanda bulunan tekne dunyanin en guzel kayigidir, gunubirlik gezi icin idealdir yelken performansi sahanedir, fiyat gayet uygun :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-scorcher-marka-yelkenli-tekne-405614366/detay
  • IP logged

• *
#32: 03 Mart 2017, 13:22:28
Suavi reis,

İçinize sinmiş gibi geldi bana ,hayırlısı olsun.

Doğru anlamışsınız Serkan kaptan teşekkürler, "Hayır"lısı.  :)
  • IP logged

• *
#33: 03 Mart 2017, 13:23:16
Suavi reis,

Ilanda bulunan tekne dunyanin en guzel kayigidir, gunubirlik gezi icin idealdir yelken performansi sahanedir, fiyat gayet uygun :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-scorcher-marka-yelkenli-tekne-405614366/detay

Cenk bey o beni kesmez  8)
  • IP logged

C

Cengo

#34: 03 Mart 2017, 13:34:10
Suavi reis,

Kesmeyecegini bildigim icin nazire yaptim, icine sindiyse al gitsin hayirli olsun.
  • IP logged

• *
#35: 03 Mart 2017, 13:36:09
Suavi bey, dışından çok içiyle ilgilenln.
Teknenin dışını gerekirse kumlamak, tekrar boyamak mesele değil.

Içeride pas oluşmuşsa bunun giderilmesi zor olur. Mobilyaların arkası, güverte altları, dolap içlerine bakmanız lazım.
Sintine en önemlisi...Farş tahtalarını kaldırıp sintineyi iyice kontrol etmek lazım. Içeride yalıtım varsa ( muhtemelen vardır ) bu yalıtım malzemelerinin arkasına rutubet işlemiş mi; pas var mı bakılmalı. Varsa tekneyi öldürmez ama, gidermek çok zor olur.

Teknenin gövde işçiliği güzel görünüyor iyi bir elden çıkmış.

Bir de teknenin tasarımını tipini öğrenmeye çalışsanız iyi olur. 70lerde Hollandada yaygın bir usul vardı,
( amatörlerin kolay inşa edebilmeleri için ) , postasız veya çok az posta ile kabuk inşa edilir, kimine de
gövde bitince sonradan postalar ilave edilirdi. Bu ille de kötü bir yöntem sayılmaz, teknenin sağlamlığinı da
etkilemez ama posta sistemi zayıf olursa aşiri zorlanmalarda gövdede deformasyonlar oluşabilir. Sadece
göruntüyü bozar ama yine de istenmez tabii...

Bu tekne ufak çaplı bir seri imalat ürünü değilse ( ki sanmam, Avrupada seri sac tekne üretimi çok az firma yaptı )  muhtemelen bir tasarımcınin hazır planına  ( "stock plan " ) göre yapılmıştır : tasarımcı kim,
teknenin tipi ne ( belli tasarımcıyı bulup orjinal planlarından bir takım satın almanız ve tekneyi buna göre
daha iyi değerlendirmeniz mümkün olur ) ; bu bilgilere ulaşabilirseniz yapılmış eş teknelere, bunlarla ilgili
yazılmış çizilmiş haberlere, değerlendirmelere de ulaşabilirsiniz.

Ali bey ilginize çok teşekkür ederim. Sizin bilgi ve deneyimlerinizi Geko'dan biliyor değer veriyorum. Tekne hakkında yaptığım sörveyde yazdıklarınızın çoğunun cevabı var. Sitenin teknik sorunu sanırım; resmin üzerine tıklayınca büyümesi gerekirken büyümüyor ve okunmuyor. O yüzden iki buçuk sayfalık sörvey listemi kopyalayıp masa üstüne yapıştırınca orada büyütüp okunabilir hale geliyor. (Bir ara çarkçıbaşı halleder sanırım sitenin bu sorununu.) Neyse özetle teknenin içinde makine dairesinin altında biraz paslanma var ama çürüyüp delinecek kadar değil. Yüzeysel pas. Diğer yerlerde yok. Teknenin imalatçısına dair bir levha göremedim teknede. Sahibinden bilgileri rica ettim önümüzdeki hafta Almanya'dan gönderecek.
  • IP logged

• *
#36: 03 Mart 2017, 13:42:19
Bir de fotoğraflarda kırmızı daire içine aldıklarımın ne olduğunu bilenler söylerse çok memnun olacağım. :)xx
  • IP logged

• *
#37: 03 Mart 2017, 14:09:20
Hakikaten rufailer karışmış o kırmızı daire içindekilere...

Karinada ur gibi aşağıya bakan yumrunun içinde iskandil cihazı olabilir ? Hepimizde teknemizi delmemek için tuhaf icadlar yapma ıçgüdüsü var. Tekne fiberglas olsa derinlik müşiri gövde içinden çalışir da, bu metalde mümkün mü bilmiyorum ?

Kıç tarafta sagda olan borda çıkışı manuel bir sintine tulumbası çıkışı olabilir.
Havuzluktaki tepesi vidalı şapkalı nesne su geçirmez bir 12V elektrik fişinin büyük atalarını andıriyor...Güneş paneli soket girişi veya otopilot elk. çıkışı olabilir...

Salma üzerindeki bir delik ve cıvata bağlantılarını ise anlayamadım  ?0-?
  • IP logged

• *
#38: 03 Mart 2017, 16:07:19
Hakikaten rufailer karışmış o kırmızı daire içindekilere...

Karinada ur gibi aşağıya bakan yumrunun içinde iskandil cihazı olabilir ? Hepimizde teknemizi delmemek için tuhaf icadlar yapma ıçgüdüsü var. Tekne fiberglas olsa derinlik müşiri gövde içinden çalışir da, bu metalde mümkün mü bilmiyorum ?

Kıç tarafta sagda olan borda çıkışı manuel bir sintine tulumbası çıkışı olabilir.
Havuzluktaki tepesi vidalı şapkalı nesne su geçirmez bir 12V elektrik fişinin büyük atalarını andıriyor...Güneş paneli soket girişi veya otopilot elk. çıkışı olabilir...

Salma üzerindeki bir delik ve cıvata bağlantılarını ise anlayamadım  ?0-?

Aali bey merhaba. Sanela ile komşu olan bir tekneyi satın aldım. orada basınçlı tabanca ile yapılan temizlik zehirli boya yapmadan ne kadar dayanır bir fikriniz var mı?
  • IP logged

C

Can Özsel

#39: 03 Mart 2017, 17:17:52
Son fotograftaki ahsap uzerine monte edilmis 3 cikisli soket benim teknede yeke oto pilotun elektrik cikisinin aynisi. Baska islevi yoksa eger otopilotu bagliyorsunuz oradan elektrik aliyor.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#40: 03 Mart 2017, 18:38:51
İşte budur  :)xx Teşekkürler Can bey. Sörveyde yazdığım üzere otopilotun anteni, göstergesi ve bağlantı yerleri vardı şimdi sayenizde fişini de bulmuş olduk. Teknenin içi çıfıt çarşısı gibi olduğundan otopilotu görememiştim. Eğer zahmet olmazsa sizinkinin bir fotosunu gönderirseniz nasıl bir şey aradığımı bilirim en azından. Tekrar teşekkürler. :)
  • IP logged

C

Can Özsel

#41: 03 Mart 2017, 18:56:11
Yarin bilgisayari karistirayim, elbet kiyisindan kosesinden cekilmis bir fotosu vardir.
Can.

• IP logged

C

Can Özsel

#42: 03 Mart 2017, 19:11:46
Modeli st2000. Google a st2000 tiller autopilot vs. yazsaniz cikar sanirim.

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#43: 03 Mart 2017, 22:11:34
Şöyle bişey;
  • IP logged
><(((º>

• *
#44: 04 Mart 2017, 12:44:09

Aali bey merhaba. Sanela ile komşu olan bir tekneyi satın aldım. orada basınçlı tabanca ile yapılan temizlik zehirli boya yapmadan ne kadar dayanır bir fikriniz var mı?

Merhaba Oğuzhan bey,
ben de orada o kadar yeniyim ki ; yörede deniz canlılarının aktiviteleri konusunda henüz hiç bir şey bilmiyorum.
Bekleyip göreceğiz.
  • IP logged

Yukarı git