Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: MASAL SATILIK

• *
Ynt: MASAL SATILIK
#15: 12 Ekim 2020, 21:11:52
Bülent Abi
Kararın hayirli olsun...
Masal bakalım hangi şanslı denizciye gidecek? O şanslı denizci de hangi denizlere götürecek?
  • IP logged

• *
#16: 13 Ekim 2020, 15:55:56
Hayırlısı olsun.
  • IP logged

• *
#17: 13 Ekim 2020, 16:27:01
Hayırlı olsun. Yeni gelenin de altından su eksik olmasın.
  • IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 14 Ekim 2020, 09:05:58
Teşekkürler dostlar.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#19: 14 Ekim 2020, 09:08:07
Reisim, insallah gonlunuze gore olur. Gectigimiz hafta konusuyorduk, Mucahit pek methetti Masal' ı.. Benim de gozum ilanlarda, nerde ne var bakıyorum ama alma asamasına gelmemiz icin bazı seylerin netlesmesini beklememiz gerekiyor. Bakalım onumuzdeki surec ne gosterir, sizin durumunuz biraz daha acil ama bu arada gelismeler bizim icin uygun olursa sizi rahatsız edecegim..

Rahatsız edin.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#20: 14 Ekim 2020, 11:26:37
Bu tekne ile ilgili çok sene önce Redaktör uyurken yelken basmış birisi olarak bir kaç söz söylemem gerekiyor.

Öncelikle tekneyi satmasına üzüldüm. Bence çok iyi bir tekne. Ancak tekne alırken bizim Kabaali ile belirlediğimiz iki kriter vardı. Birincisi Türk bayrağı olması idi. O artık bir problem olmadığından geçerliliğini yitirdi. Ancak ikinci madde hala geçerli ve her zaman geçerli olacak.

Kural şuydu. Tekne sahibinin "arıza " olması gerekiyordu. Arızalıktan kastımız takıntı derecesinde teknesine bakmak olarak düşünülmeli. Redaktör bu konuda fazlası ile arızalıdır.

Kıbrıs seyrinde diğer teknenin yağ ihtiyacı Masal 'ın yedekleri ile karşılandı. Yani demem o ki tekneye kimsenin bakmasına gerek yok. Kaptan yeteri kadar " arıza ".  Ahmet ile bizim kritrerimizi fazlası ile karşılıyor.

Fiyatı bilmiyorum ama bu redaktör benim en fazla mal almayı sevdiğim kimselerdendir. Hiç bir konuda anlaşamadığımız ama nedense bir şekilde birbirimize sevgi ve saygımızın olduğu bu adam pazarlık etmeyi ve bir şeyi değerinden satmayı bilmez. Muhtemel fiyatı da düşük yazmıştır.

Sözün özü kim düşünüyor ise kaçırmasın derim. Hani kupon derler ya işte öyle bir yelkenli.

Bildiğim kadarı ile Masal'ın direği tasarım olarak benzer uzunlukta teknelerden çok az kısa. Yelken alanı da benzer boydaki teknelere göre yelken alanı küçük yani.  Ancak dediğim gibi bu teknede yelken yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu Masal 'ın hızında bir eksiklik yaratmadığı gibi seyir sırasında ciddi bir konfor sağlıyor. Tekne zor bayılıyor yani.  Bence zaten sırrı da burada. Malum tek gövde yelkenliler bayıldıkça yavaşlıyor. Yani öyle bir sınırda tasralanmış ki az bayılıyor olması ciddi avantaj oluyor.

Bu açıdan bakıldığında Masal misafirlerine kaptanının tersine müthiş bir konfor sağlıyor  8)

Bunun çok başka bir avantajı da yelkenli seyirde  kontrol kolaylığı. İki ay önce Masal 'ı Alanya Gazipaşa ileri istasyon şefliği olarak Gazipaşa'da ağırladık. Marinanın bekçisine iki yelkenli gelecek dediğimde verdiği yanıt " bu havada mı ? " diye sormak olmuştu.

İşte böyle sert bir havada gece seyrinde Masal marinaya yelken ile giriş yaptı. Kesinlikle söylemeliyim ki bu kaptanının yeteneğinden dolayı değildi:) Hadi itiraf edeyim son yıllarda redaktör geliştirdi bu yelken işini.

Sözün özü Masal kabuk- arma uyumu son derece iyi tasarlanmış , kolay abarılan bir yelkenli. Kamara konforu da son derece iyidir. Neden satıyor gerçekten anlamadım.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 14 Ekim 2020, 11:35:04
Beni bir yiğit delikanlı sürükledi yeni tekneye,
bir de başımdaki şarap dumanları...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 14 Ekim 2020, 16:47:15
Ödedik paramızı. Lan iki teknem oldu lan. Acayip bi şey.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#23: 14 Ekim 2020, 17:04:17

Armatör oldun abi  ;D ;D şaka bir yana yeni teknenizin havuzluğundan kahkahalarınız  eksik olmasın
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#24: 14 Ekim 2020, 17:23:51

Armatör oldun abi  ;D ;D şaka bir yana yeni teknenizin havuzluğundan kahkahalarınız  eksik olmasın

Canımsın be ya
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#25: 14 Ekim 2020, 19:57:40
Yeni kayık hayırlı olsun Bülent Reis,

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#26: 14 Ekim 2020, 21:05:11
Bize bir masal anlat dedik gitmiş  Tamiris yapmış yeni teknesinin adını. .Tamiris ne demek acaba ? Hayırlı olsunda anlat biraz neden Tamiris.

(Tamir işleri gibi isim çok uğraşırsın demedi deme Masal = Bülent demek )
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2020, 21:09:19 Gönderen: Burak Doneray »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#27: 14 Ekim 2020, 21:19:12
Harika haber!
Tebrikler, mutluluklar, keyifler, miller, yollar, dubleler, muhabbetler olsun!.. :D
  • IP logged
><(((º>

• *
#28: 15 Ekim 2020, 13:28:34
Bize bir masal anlat dedik gitmiş  Tamiris yapmış yeni teknesinin adını. .Tamiris ne demek acaba ? Hayırlı olsunda anlat biraz neden Tamiris.

(Tamir işleri gibi isim çok uğraşırsın demedi deme Masal = Bülent demek )

Tamiris'in ne olduğunu az çok buldum gibi.Açıklama hakkı tabiki Bülentte.
Önümüzdeki 3 ay içinde yazmazsa , söz ben yazacağım. ;D ;D
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 16 Ekim 2020, 17:50:48
 Tamiris ailenize hoşgelmiş. Masal da yine güzel insanlara nasip olsun. Sertaça ve teknesi olmayan bir kaç dostuma ısrarla tavsiye ettim.  :)
  • IP logged

Yukarı git