Marmara Ereğli’sinde kalan var mı hiç? Demirde kalınabilir gibi duruyor sadece? Sizce kalınabilir mi?
Ben sürekli kalırım, hatta barınağa girer en dıştaki trol teknesine bordalarım. O teknenin hemen önündeki balık ekmekçiler çok güzel balık ekmek yaparlar. Bu yaz durduğumda kendilerini geliştirmiş olduklarını gördüm, hemen her balık vardı, fiyatları da uygun. Tekneyi güzelce kapatıp çarşıya gidebilir orada köfte yiyebilirsiniz. Ayrıca kordon boyunda güzel dondurmacılar var. Alarga da da kalabilirsiniz, iyi demir tutar. Barınağın girişi biraz zahmetli olduğu için genelde kimse girmeye cesaret etmez. Ama giriş ve yanaşma çok rahattır aslında.
Abi çok sağol,
Ben daha önce hiç girmedim; harita ve uydu görüntüsüne baktım. Barınak yok gibi sadece ufak bir tek kanat iskele var gibi gördüm.
https://www.tripinview.com/tr/ Bu sitede helikopterle kıyıların fotoları çekilmiş, çok güzel fikir veriyor; buradan bakınca hemen o barınağın önüne serilen şamandıra ve halat işi zorlaştırıyor gibi abi. onların önünde alarga mı acaba diyordum ama olmazmış zaten.. Helikopter çekiminde daha iyi gördüm.
Barınağın biraz daha kuzey-doğusunda bir dik dalgakıran gibi bir yer var, onun batısı gibi... Bir de balıkçılar sabahın üçü gibi gideceği oluyor...
Şu ana kadar üzerinde çalıştığım Marmara rotası şöyle şekillenmeye başladı gibi:
Viaport- Çam Limanı, Büyükçekmece Koyu- Marmara Ereğlisi- Saraylar, Şarköy, Çardak, Çanakkale, Bozcaada gibi
Hep üç-aşağı beş yukarı 4’er saatlik motorla veya daha uzun zamanda ama yelkenle; ve en önemlisi bu sefer acele etmeden; varılan yerde güzel vakit geçirerek inmek istiyorum. Rüzgar iyi yol verirse; bazı noktaları belki birleştirebilirim. Ama en fazla bir nokta gibi
Ama birlikte filotilla gibi inenler olursa, denk getirilirse; beraber gitmek için katılır filonun rota programına uyarım.