İlk karar vermen gereken Marmara doğudan mı batıdan mı?pahalı yermi, ekonomik yermi?
Doğudan kısa etapların esenköy, armutlu veya trilye, kapıdağ yarımadasında 4-5 barınaktan tercihin,avşa yiğitler veya beleş kuzey barınak, ( Bu tercih senin teknede ihtiyaç(Yakıt, yiyecek) durumuna göre tercih edilecek), avşa istemiyorsan saraylar, şarköy , çardak, anıt liman koyu,Sivrice, Assos;Küçükkuyu, Çıplak ada, Kalem ve Garip adası karayipler denizi,
Zafer abi, Sanırım çok güneye inmeden klasik rotadan giderim gibi geliyor şimdilik. Bu sefer daha önce kalmadığım yerleri görmek güzel olur gibi.
Her halükarda şu ana kadar Saraylar limanı içindeki koy uğrak yeri olarak kesinlik kazanan bir yer. Çok kuzeye çıkmadan acaba Viaport-> Çam Limanı-> Saraylar alarga rotası mı, yoksa kuzeyde bir iki uğrak daha mı ona bakıyorum.
Murat Reisim,
Eğer bir zaman sorunu varsa yani denizde, teknede geçireceğin zaman sınırlıysa, her tercih bir vazgeçiş oluyor haliyle..
Marmara biraz da senin bildiğin ve yakın sular..
Bence kısıtlı zamanının çoğunu Ege'ye hatta eşin ve çocuğunla birlikte seyir yapacağın, Gökova, Hisarönü veya Göcek koylarına ayır derim..
Şimdi farkettim, zaman sıkıntısı yok demişsin. Yine de aynı düşüncedeyim..
Sevgiler..
Eyüp abi,
Dediğin doğru ben de hemen cennet köşelerine ulaşmak istiyorum. Ama motor sesini bu sefer daha az duymak istiyorum. Ben ne zaman insem, şansıma hep çıkan tekneler keyifle yelkenleri dolduruyordu
Bu sefer farklı olsun mu diyorum kendi kendime... Yelkenle inenleri gördükçe hep özenirdim ama zaman sıkıntısından ETA'lara sağdık kalmaya çalışır en iyi ihtimalle yelken motor yapabilirdik...
Bu sene inşallah ve çok şükür işlerimi ofis dışından da halledilebiliyor olacağım. Ekip güzel oldu ve oturdu...O yüzden üç-beş gün ekstra zamanı biraz da böyle geçirmek sıcak geliyor
Ama beli olmaz, halatları atınca Ege aşkı ağır da basabilir
Marmara Merkez e uğrayıp , Birol un orada midye tava,dolma ve karides güveç yemeden gitmem.
Öcal abi,
Asıl Marmara Merkeze hiç uğramadım ama uğrayan dostların yer olmadığından dolayı çıktığını çok duydum. Yer sıkıntısı var diye not almışım??
Teknenizin motorla güvenli menzili 200 deniz mili civarı Çanakkalede ikmal yapacağınızı varsayarsak Çeşmeye kadar yakıt alabileceğiniz Ayvalık girişi planlamanız gerekiyor Rüzgarsız kalma ihtimaline karşı .Beneteau 351 benim denizciliğini hiç beğenmediğim bir tekne sert havalara dikkat etmenizi öneririm yıllar önce patara önlerinde çok kötü bir havayı 351 ile geçmek zorunda kaldım enteresan bir dizayn beni bukadar korkutan başka bir tekne olmamıştı .Bofor 5 üstü ben olsam çok dikkat ederim.
Yakıt dışında nerelerde duracağınız başta Sadun abi Rod Heikel ve bir çok kimse yazmış zaten tamamen şurda dur buraya uğra diye size bir şey söylemek doğru olmaz bu tamamen sizin keyfinize kalmış.
Seyrinizin çok keyifli ve güvenli geçmesini dilerim.
Burak kaptanım,
Teşekkür ederim.. Umarım güzel bir seyir olur...
Aslında Oceanis 351, Beneteau'nun en başarılı ve en fazla ürettiği modellerin arasında geliyor, benim hull numarası da 4 haneli birşeydi. Bu modelde orijinal olarak %145 Cenova kullanılmış, bir de cenova furlingini güverte altında olacak şekilde üretmişler. O yüzden yelken alanı çoğu boydaşlarına göre daha fazla. Biraz eni alışılmışın üzerinde geniş, performansına etkisini bilmem ama konforu gayet arttırıyor.
Bizim aşkımız kendisiyle 8 yıldır sürüyor
, beni hiçbir havada üzmedi sağolsun... İnşallah daha da üzmeyecektir. Orta vadede bir değişim planımız yok zaten.
Marmara Merkez e uğrayıp , Birol un orada midye tava,dolma ve karides güveç yemeden gitmem.
Yanına bira buz gibi, Marmara geçişinin ritüeli.
Mustafa abi,
Sen de merkezde sıkıntı yaşamadın galiba.
Notlarımı düzeltmem gerekecek
Vakit problemi olmayanlar için Marmara geçişi hep yelkenle ve keyifli olabilir.
Hava poyraz olursa hep yelkenle;
1. gün Büyükçekmece koyu alarga
2. gün Marmara ereğlisi Alarga
3. Gün Saraylar Alarga
4. gün Çardak alarga veya doğrudan Çanakkale
5. Gün mutlaka Çanakkale( Yalı Hamamı ve esnaf lokantası vazgeçilmezi)
Ondan sonrası "bas marşa git Kars'a."
Ahmet Abi,
Sizin Çanakkale hamam hatırasını hatırlıyorum yazılardan
Büyükçekmecede alargada kalınabiliyor mu sıkıntısız? Hiç not etmemişim bunu..
Diğer noktalar da hem fikirim, lakin hamamı bilemem