Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?

• *
Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?
OP: 22 Nisan 2020, 14:22:54
Şu Covid günlerinde belli değil ama pozitif kalmak adına İstanbul'dan güneye rota planlaması yapıyorum boş zamanlarımda...

Sizlere de sormak istedim.

Çıkış:    İstanbul
Zaman: Haziran
Süre:    Süre sıkıntısı yok
Varış:    Marmaris veya Göcek

Ben şimdiye kadar hep Marmara'yı mümkün olan en kısa sürede geçmek üzere planlıyordum. Bu sene çocuk ve hanım güneyde katılacaklar. Belki yalnız belki bir arkadaşımla ineceğim.

Bu sefer sabahın köründe kalkmadan, biraz daha keyifli ve çok uzun geçişler olmadan geçmeyi de değerlendiriyorum.

Mesela: Viaport-> WIM -> Silivri ->Saraylar ->Çardak koyu -> Bozcaada -> Sivrice (veya Behramkale) -> Ayvalık (Koy içi) -> Kalem Adası -> şeklinde kısa seyirler çekici geliyor. (Marmara geçişi belki Viaport, Esenköy, Asmalı gibi de aklımı kurcalıyor)

Siz olsanız yazdığım yerleri nasıl geçerdiniz?
ve henüz yazmadığım etabı nasıl geçerdiniz?

Maviliklere kısa sürede kavuşmak dilekleriyle...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?
#1: 22 Nisan 2020, 17:31:16
En son bana sorulacak soru bu Murat. Çok keskin bir tercihim vardir: asker postası gibi gitmek. Istanbul - Marmaris. Ara durak yok.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#2: 22 Nisan 2020, 17:32:27
Ben olsam Marmara'da bir dakika oyalanmam; oraya harcayacağım vakti Ege'de harcarım.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
#3: 22 Nisan 2020, 17:39:49

Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?  Sorusu bana sorulsa idi cevabım ''benim de olduğum bir rota'' olurdu.

Ama yolda denize atmaca yok. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
#4: 22 Nisan 2020, 19:07:27
En son bana sorulacak soru bu Murat. Çok keskin bir tercihim vardir: asker postası gibi gitmek. Istanbul - Marmaris. Ara durak yok.

Abi senin rota çok acımasızmış :) Rota değil zaten seninki dediğin gibi "intikal"  ;D

Ben olsam Marmara'da bir dakika oyalanmam; oraya harcayacağım vakti Ege'de harcarım.

Abi öyle de, oyalanmayınca da Ege'ye varınca iki gün kendine zor geliyorsun. Zira durmadan gündüz gözü için sabah 4:45'te uyanıp hazırlanıp,  12-13 saat gidiyorsun. Ertesi gün de yine aynı saatte kalkıp 13 saat gidiyorsun.. Ege'ye varıp Bozcaada'da dinleneyim dediğin zaman, iki gün sağlam dinlenmekle geçiyor...
Bu sene 3-5 saatlik rotalarla gideyim diyorum günlük...

Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?  Sorusu bana sorulsa idi cevabım ''benim de olduğum bir rota'' olurdu.

Ama yolda denize atmaca yok. ;)

Bakarsın denk geliriz dede.  :)
  • IP logged

• *
#5: 22 Nisan 2020, 21:25:37

Abi senin rota çok acımasızmış :) Rota değil zaten seninki dediğin gibi "intikal"  ;D

Abi öyle de, oyalanmayınca da Ege'ye varınca iki gün kendine zor geliyorsun. Zira durmadan gündüz gözü için sabah 4:45'te uyanıp hazırlanıp,  12-13 saat gidiyorsun. Ertesi gün de yine aynı saatte kalkıp 13 saat gidiyorsun.. Ege'ye varıp Bozcaada'da dinleneyim dediğin zaman, iki gün sağlam dinlenmekle geçiyor...
Bu sene 3-5 saatlik rotalarla gideyim diyorum günlük...

Tamam işte; Marmara'da, Ereğli ya da Saraylar'da harcayacağın zamanı, 2 gün olarak Bozcaada'da harca... Daha iyi olmaz mı?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#6: 22 Nisan 2020, 23:13:11
Mehmet abi
Dediğin doğru.  :D Hep öyle yaptım zaten. Ama artık yelken yaparak inmek istiyorum. Transfer yapar gibi ve en kötüsü motoryat gibi iniyoruz.
Bir de Marmara’da da çok güzel yerler var derlerdi hep. Mesela Saraylar önünde koy vardı geçen sene önünden geçtim girmeden ama inan iki gün kalınıp kafa dinlenebilir orada.

Haritada bak abi çok güzel görünüyor mesela.

Bir de motor sesi olmadan gitmek, akşam hava kararmadan varayım stresi olmadan inmek  istiyorum biraz :)
  • IP logged

• *
#7: 23 Nisan 2020, 00:34:52
İlk karar vermen gereken Marmara  doğudan mı batıdan mı?pahalı yermi, ekonomik yermi?

Doğudan kısa etapların esenköy, armutlu veya trilye, kapıdağ yarımadasında 4-5 barınaktan tercihin,avşa yiğitler veya beleş kuzey barınak, ( Bu tercih senin teknede ihtiyaç(Yakıt, yiyecek) durumuna göre tercih edilecek), avşa istemiyorsan saraylar, şarköy , çardak, anıt liman koyu,Sivrice, Assos;Küçükkuyu, Çıplak ada, Kalem ve Garip adası karayipler denizi,
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 23 Nisan 2020, 01:40:48
Murat Reisim,

Eğer bir zaman sorunu varsa yani denizde, teknede geçireceğin zaman sınırlıysa, her tercih bir vazgeçiş oluyor haliyle..

Marmara biraz da senin bildiğin ve yakın sular..

Bence kısıtlı zamanının çoğunu Ege'ye hatta eşin ve çocuğunla birlikte seyir yapacağın, Gökova, Hisarönü veya Göcek koylarına ayır derim..

Şimdi farkettim, zaman sıkıntısı yok demişsin. Yine de aynı düşüncedeyim.. :)

Sevgiler..
  • IP logged

• *
#9: 23 Nisan 2020, 02:04:15
Marmara Merkez e uğrayıp , Birol un orada midye tava,dolma ve karides güveç yemeden gitmem.  :)

• IP logged
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2020, 02:06:30 Gönderen: Öcal Turan »

B

Burak Doneray

#10: 23 Nisan 2020, 02:23:02
Teknenizin motorla güvenli menzili 200 deniz mili civarı Çanakkalede ikmal yapacağınızı  varsayarsak Çeşmeye kadar yakıt alabileceğiniz Ayvalık girişi planlamanız gerekiyor Rüzgarsız kalma ihtimaline karşı .Beneteau 351 benim denizciliğini hiç beğenmediğim bir tekne sert havalara dikkat etmenizi öneririm yıllar önce patara önlerinde çok kötü bir havayı  351 ile  geçmek zorunda kaldım enteresan bir dizayn beni bukadar korkutan başka bir tekne olmamıştı .Bofor 5 üstü ben olsam  çok dikkat ederim.

Yakıt dışında  nerelerde duracağınız başta Sadun abi Rod Heikel  ve bir çok kimse yazmış zaten tamamen şurda dur buraya uğra diye size bir şey söylemek doğru olmaz bu tamamen sizin keyfinize kalmış.

Seyrinizin çok keyifli ve güvenli geçmesini dilerim.
  • IP logged

• *
#11: 23 Nisan 2020, 10:22:09
Marmara Merkez e uğrayıp , Birol un orada midye tava,dolma ve karides güveç yemeden gitmem.  :)
Yanına bira buz gibi, Marmara geçişinin ritüeli.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 23 Nisan 2020, 15:51:14
Vakit problemi olmayanlar için Marmara geçişi hep yelkenle ve keyifli olabilir.

Hava poyraz olursa hep yelkenle;
1. gün Büyükçekmece koyu alarga
2. gün Marmara ereğlisi Alarga
3. Gün Saraylar Alarga
4. gün Çardak alarga veya doğrudan Çanakkale
5. Gün mutlaka Çanakkale( Yalı Hamamı ve esnaf lokantası vazgeçilmezi)
Ondan sonrası "bas marşa git Kars'a."
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#13: 23 Nisan 2020, 17:01:51
İlk karar vermen gereken Marmara  doğudan mı batıdan mı?pahalı yermi, ekonomik yermi?

Doğudan kısa etapların esenköy, armutlu veya trilye, kapıdağ yarımadasında 4-5 barınaktan tercihin,avşa yiğitler veya beleş kuzey barınak, ( Bu tercih senin teknede ihtiyaç(Yakıt, yiyecek) durumuna göre tercih edilecek), avşa istemiyorsan saraylar, şarköy , çardak, anıt liman koyu,Sivrice, Assos;Küçükkuyu, Çıplak ada, Kalem ve Garip adası karayipler denizi,

Zafer abi, Sanırım çok güneye inmeden klasik rotadan giderim gibi geliyor şimdilik. Bu sefer daha önce kalmadığım yerleri görmek güzel olur gibi.
Her halükarda şu ana kadar Saraylar limanı içindeki koy uğrak yeri olarak kesinlik kazanan bir yer. Çok kuzeye çıkmadan acaba Viaport-> Çam Limanı-> Saraylar alarga rotası mı, yoksa kuzeyde bir iki uğrak daha mı ona bakıyorum.

Murat Reisim,

Eğer bir zaman sorunu varsa yani denizde, teknede geçireceğin zaman sınırlıysa, her tercih bir vazgeçiş oluyor haliyle..

Marmara biraz da senin bildiğin ve yakın sular..

Bence kısıtlı zamanının çoğunu Ege'ye hatta eşin ve çocuğunla birlikte seyir yapacağın, Gökova, Hisarönü veya Göcek koylarına ayır derim..

Şimdi farkettim, zaman sıkıntısı yok demişsin. Yine de aynı düşüncedeyim.. :)

Sevgiler..

Eyüp abi,

Dediğin doğru ben de hemen cennet köşelerine ulaşmak istiyorum. Ama motor sesini bu sefer daha az duymak istiyorum. Ben ne zaman insem, şansıma hep çıkan tekneler keyifle yelkenleri dolduruyordu :)
Bu sefer farklı olsun mu diyorum kendi kendime... Yelkenle inenleri gördükçe hep özenirdim ama zaman sıkıntısından ETA'lara sağdık kalmaya çalışır en iyi ihtimalle yelken motor yapabilirdik...
Bu sene inşallah ve çok şükür işlerimi ofis dışından da halledilebiliyor olacağım. Ekip güzel oldu ve oturdu...O yüzden üç-beş gün ekstra zamanı biraz da böyle geçirmek sıcak geliyor  :D
Ama beli olmaz, halatları atınca Ege aşkı ağır da basabilir  ;D

Öcal abi,
Asıl Marmara Merkeze hiç uğramadım ama uğrayan dostların yer olmadığından dolayı çıktığını çok duydum. Yer sıkıntısı var diye not almışım??

Teknenizin motorla güvenli menzili 200 deniz mili civarı Çanakkalede ikmal yapacağınızı  varsayarsak Çeşmeye kadar yakıt alabileceğiniz Ayvalık girişi planlamanız gerekiyor Rüzgarsız kalma ihtimaline karşı .Beneteau 351 benim denizciliğini hiç beğenmediğim bir tekne sert havalara dikkat etmenizi öneririm yıllar önce patara önlerinde çok kötü bir havayı  351 ile  geçmek zorunda kaldım enteresan bir dizayn beni bukadar korkutan başka bir tekne olmamıştı .Bofor 5 üstü ben olsam  çok dikkat ederim.

Yakıt dışında  nerelerde duracağınız başta Sadun abi Rod Heikel  ve bir çok kimse yazmış zaten tamamen şurda dur buraya uğra diye size bir şey söylemek doğru olmaz bu tamamen sizin keyfinize kalmış.

Seyrinizin çok keyifli ve güvenli geçmesini dilerim.

Burak kaptanım,
Teşekkür ederim.. Umarım güzel bir seyir olur...

Aslında Oceanis 351, Beneteau'nun en başarılı ve en fazla ürettiği modellerin arasında geliyor, benim hull numarası da 4 haneli birşeydi. Bu modelde orijinal olarak %145 Cenova kullanılmış, bir de cenova furlingini güverte altında olacak şekilde üretmişler. O yüzden yelken alanı çoğu boydaşlarına göre daha fazla. Biraz eni alışılmışın üzerinde geniş, performansına etkisini bilmem ama konforu gayet arttırıyor.  :)

Bizim aşkımız kendisiyle 8 yıldır sürüyor  :) , beni hiçbir havada üzmedi sağolsun... İnşallah daha da üzmeyecektir. Orta vadede bir değişim planımız yok zaten.

Yanına bira buz gibi, Marmara geçişinin ritüeli.

Mustafa abi,
Sen de merkezde sıkıntı yaşamadın galiba.
Notlarımı düzeltmem gerekecek :)

Vakit problemi olmayanlar için Marmara geçişi hep yelkenle ve keyifli olabilir.

Hava poyraz olursa hep yelkenle;
1. gün Büyükçekmece koyu alarga
2. gün Marmara ereğlisi Alarga
3. Gün Saraylar Alarga
4. gün Çardak alarga veya doğrudan Çanakkale
5. Gün mutlaka Çanakkale( Yalı Hamamı ve esnaf lokantası vazgeçilmezi)
Ondan sonrası "bas marşa git Kars'a."

Ahmet Abi,
Sizin Çanakkale hamam hatırasını hatırlıyorum yazılardan :)
Büyükçekmecede alargada kalınabiliyor mu sıkıntısız? Hiç not etmemişim bunu..
Diğer noktalar da hem fikirim, lakin hamamı bilemem  :D

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#14: 23 Nisan 2020, 18:31:40
Ahmet Abi,
Sizin Çanakkale hamam hatırasını hatırlıyorum yazılardan :)
Büyükçekmecede alargada kalınabiliyor mu sıkıntısız? Hiç not etmemişim bunu..
Diğer noktalar da hem fikirim, lakin hamamı bilemem  :D

Çanakkale' de sabahın ilk saatlerinde hamama gitmek sonrasında Yalı caddesindeki esnaf lokantasında yemek yemek ve de üstüne marina karşısındaki pastanede kahve içmek artık bizde gelenekselleşti diyebilirim. Çokta keyifli oluyor.

Büyükçekmece'ye gelecek olursak , İstanbul'da kuzeyli havalarda alargada kalınabilecek en güzel yer. Koyun doğu tarafında , deniz üzerinde albatros restaurant var. Onun doğusunda alargada geceleyen tekneleri görebileceksiniz. Dip iyi demir tutar, derinlik müsaittir, hava kuzeyden 50 de esse deniz kaldırmaz. Botla dışarı çıkıp alışveriş yapabilirsiniz. Hemen her mağaza ve market vardır. Ayrıca  albatros restauranında palamar botlarıyla aynı adada olduğu gibi orada da yemeğe gidebilirsiniz.

Yine koyun en kuzeybatısında Mimarsinan Belediye marinası vardır. O marinanında girişinin hemen dışında kıyı tarafında yani göl tarafı ile marinanın yeşil mendireği arasına demir atarsanız çok iyi demir tutar. Yine marinanın içinden botunuzla dışarı çıkıp alışveriş yapabilir yada restaurantlarda yemek yiyebilirsiniz.

Yüzmek ve dinlenmek içinde iyi bir mola noktası oluyor.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git